Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
11984
View
98
Reply

Tidak Bergejala, Emma Maembong Dan Suami Disahkan Positif COVID-19

[Copy link]

Author: bubuk_bearbear       Show all posts   Read mode

Author
Post time 15-1-2021 12:47 AM | Show all posts |Read mode





Beberapa jam lalu, pelakon berdarah kacukan, Emma Maembong atau nama sebenarnya Fatimah Rohani binti Ismail, 29, mengesahkan dirinya positif Covid-19 menerusi Instagramnya.


Menerusi perkongsian video berdurasi 41 saat yang dimuat naiknya, Emma turut menunjukkan dirinya sedang menjalani ujian calitan (swab test) di kediamannya.


"Buat ujian calitan di rumah sendiri bersama @kumpulan_megaklinik_zahran.


"Sangat bagus dan profesional. Mereka boleh datang ke rumah dan lakukan. Saya tiada apa-apa simptom tapi keputusan ujian calitan positif.


"Jadi, walaupun rasa sihat, buat sahaja ujian calitan sebab kita tidak tahu ada atau tidak virus tersebut dalam diri kita," tulisnya.


  



Suaminya, Shazli Azhar, turut disahkan positif dan mereka akan menjalani kuarantin kendiri di rumah selama 14 hari bermula hari ini.


Walau bagaimanapun, Emma memaklumkan bayinya, Shariq Gabriel yang berusia tiga bulan negatif virus tersebut selepas menjalani ujian calitan.


Rata-rata warganet mendoakan Emma dan suami segera sembuh dan dipermudahkan urusan kuarantin. - CARI

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 15-1-2021 12:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Dpt dari mana. Hri tu rasa emma ada pegi shooting ke ape.. Lgpun nmpk dia ada promote pakaian yg dia pakai. Entah siapa yg tatarias etc so x jaga jarak la agaknya op
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2021 12:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Alahai siannye emma...dah lah ade anak kecik plak tuh..some more bf lg...cmne la die nk bf ank die..moga Allah selamatkan kamu sekeluarga
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2021 01:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Ramai betul pki klinik ni

Test dia reliable ke x sebenarnya

#klusterretis
#klustermentury
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2021 01:22 AM From the mobile phone | Show all posts
chinta89 replied at 15-1-2021 12:49 AM
Dpt dari mana. Hri tu rasa emma ada pegi shooting ke ape.. Lgpun nmpk dia ada promote pakaian yg dia ...

Suami dia kot?
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2021 01:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Tunan replied at 15-1-2021 01:22 AM
Suami dia kot?

Suami dia pegi kije mcm biasa ke?
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2021 01:28 AM | Show all posts
swab test ni kdg mcm tak tepat pon ada.
mcm mbe aku pi 2 klinik, 1  klnik positif, 1 lg negatif.
konpius jap
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2021 01:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Suami dia kije ape tuuu
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2021 01:55 AM | Show all posts
-electrifying- replied at 15-1-2021 01:28 AM
swab test ni kdg mcm tak tepat pon ada.
mcm mbe aku pi 2 klinik, 1  klnik positif, 1 lg negatif.
k ...


tu la pasal. lepas tu masa kecoh boleh rentas balik kampung dulu ramai cakap kalau buat swab test sekali je tak tepat kena 2 kali baru confirm. jadah dia la ingat murah ke swab test... anak2 pulak sakit kot.  




Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2021 03:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Dh dpt tau dia positive kelmarin LG.. Tapi baru ari ni dia post kt igs, tu pon repost.. Kesian talent2 yg shoot sekali dgn dia.. Harap yg ada contact dgn dia dh buat swab test..
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2021 05:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Laaa..positif ka? Mcm tu saja announcement dia? Dia x tak tau ka benda ni leh timbulkan panik klu dia ada jumpa org lain sblm swab. IGs pun x ada la nak cter bab ni ka apa..mcm x ada apa2 ja..

Ka aku yg silap paham statement dia ni
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2021 05:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Alohai kesian baby syariq pun kna swab test..
Lucky baby negative covid..
Laki emma tu kerja pilot lg ke..
Pilot jiran I ni sejak awal pkp 2020 3 kali je dia kerja..daily flt je
Selebihnya buat cod nasi dagang..
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2021 06:44 AM From the mobile phone | Show all posts
MsCinderella replied at 15-1-2021 05:28 AM
Laaa..positif ka? Mcm tu saja announcement dia? Dia x tak tau ka benda ni leh timbulkan panik klu di ...

Dia ni mmg jenis tk suka menceceh pjg3 kt caption.. kdg tgok mcm bukan sendiri update pon ye mcm admin je tlg updatekn.. mcm mls2 gitu tulis caption haha
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2021 07:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Kancilkering at 15-1-2021 07:23 AM

kawan i dua org preggy...dua dua covid19 positive
deme x dek symptoms pun...sorang cc sorang lagi detect masa saringan tempat kerja
doctor kata baby should be ok...

to emma moga cepat baik...lebih berhati hati demi keluarga ....the agony facing this covid19 situation can be overwhelming when it happens to you
banyak selawat banyak isthifar

Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2021 07:58 AM | Show all posts
ddah bagus dah tu dia buat testing.

harap2 clinic & dia skali bertanggungjawab la kasitau org2 yg diorang dah ada close contact with & pegi contact tracing skali.
jangan sekadar umumkan kat socmed je.

hope they get well soon
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2021 08:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Semoga keadaan kembali stabil ya. Mudah2an..
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2021 08:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Jap, takde simptom, awat pi cek?
Saringan tmpt keje ka?
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2021 08:22 AM | Show all posts
ni dah buat swab test rtk antigen ni..yg swasta ni terus proceed pcr and notify pejabat kesihatan tak?
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2021 08:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Bimbo..masa dlm pantang lagi ko dh kesana kesini merambu dgn kawan2.. cash lah
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2021 08:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Depa ni kulu khilir lepak2 makan bawak baby kan...so takyah nk surprise sgt....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list