Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
1234Next
Return to list New
5036
View
61
Reply

Surau Di Pusat Beli-Belah Tutup, Nubhan Solat Di 'Fitting Room'

[Copy link]

Author: Cari-Saiful       Show all posts   Read mode

Author
Post time 17-1-2021 01:03 PM | Show all posts |Read mode
Ruangan solat di pusat membeli-belah ditutup sepanjang tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dan Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB).


Namun penutupan tersebut tidak menghalang Nubhan untuk menunaikan solat mengikut waktu.


Melalui Instagram, Nubhan berkongsi cara mudah iaitu dengan menjadikan fitting room sebagai ruangan untuk menunaikan solat.




Foto: IG




"Sekarang surau dalam shopping mall semua tutup! Adoi... tapi surau mall ni saya tak tahu tutup ke tak... sebab jauh dan malas nak pusing, jadi inilah cara paling senang.


"Kita pergi tandas ambil wuduk siap-siap. Lepas itu kita pergi solat," katanya.


  



Dalam rakaman tersebut Nubhan dilihat membawa sehelai baju ke bilik persalinan tersebut sebelum menunaikan solat.


Difahamkan video tersebut dirakam semasa dia dan isteri berbelanja di sebuah mall di Negeri Sembilan.


Di ruangan komen nampaknya ramai pengikut yang bersetuju dengan tindakan penyanyi berkenaan memandangkan solat adalah perkara wajib dan tak boleh diabaikan.




  



  



"Tiada alasan tiada tempat untuk solat. Hidup ni kena kreatif, orang perempuan pun boleh buat, yang penting pakaian dah bersedia untuk solat.


"Tak pernah terfikir nak buat macam tu, terima kasih kerana bagi idea... semoga Covid ini cepat berakhir!


  

"Dalam keadaan sekarang ni banyak surau dalam mall ditutup, baguslah bantu bagi idea macam ni, lepas ni boleh bawa sejadah siap-siap," komen netizen. -CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 17-1-2021 01:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Hurmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
Semua lah nak tunjuk.
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2021 01:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah kenapa jalan2 kat mall masa pkp ni? Kalau bli groceries pun takkan lama sgt sampai boleh habis waktu solat
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2021 01:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah kenapa jalan2 kat mall masa pkp ni? Kalau bli groceries pun takkan lama sgt sampai boleh habis waktu solat
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2021 01:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Tp dia manis
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2021 01:19 PM From the mobile phone | Show all posts
dah tau musim kobid, takleh ke gi mall lepas solat kat rumah
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2021 01:26 PM From the mobile phone | Show all posts
bakingsoda: dah tau musim kobid, takleh ke gi mall lepas solat kat rumah

Betul tu..tak payah lama2 kt shopping mall sampai habis waktu solat kalau setakat keluar nk beli barang keperluan.
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2021 01:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Lepas tu up ig nak menunjuk.. memang tu je lah cara ko nak org ingat ko.. hasil lagu bakat takda..
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2021 01:36 PM | Show all posts
Klu kat oversea mmg ni la salah satu cara nk solat.. Ya la dah travel jalan2 kdg2 tak dan nak balik hotel b4 abis waktu.. Tp kat msia ni dengan musim covid, elakkan berjalan kt shopping mall tu lama2...
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2021 01:39 PM | Show all posts
sampah nya berita.


balik rumah solat sudah
tak perlu berlama2 di luar
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2021 01:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Halaa Masa aku Kat jepun dulu pun kami kalau g mall mmg solat dlm fitting room je...biasa laa tu
Sajalah nak habaq dolu dok jepun
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2021 01:41 PM From the mobile phone | Show all posts
tahikkkkknya la kau ni....
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2021 01:43 PM From the mobile phone | Show all posts
domok replied at 17-1-2021 01:36 PM
Klu kat oversea mmg ni la salah satu cara nk solat.. Ya la dah travel jalan2 kdg2 tak dan nak balik  ...

Iyer kan........ mamat nih buat sekadar nama di sebut2 ajer
Bukan susah nak solat di malaysia
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2021 01:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Boleh ke masuk fitting room
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2021 01:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Retis yg ntah apa2...  baik laki baik bini
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2021 02:08 PM | Show all posts
benda normal
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2021 02:09 PM From the mobile phone | Show all posts

motippppppp
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2021 02:22 PM From the mobile phone | Show all posts
biasa la tuu.. mcm x biasa pegi oversea.. kan slalu retis kalo holiday je oversea.. benda2 mcm ni xyah jd content.. seolah2 mcm pelik plak tgk org bersolat skrg ni..


on the other side, asal la mall2 ni x nak bukak surau.. kedai2 makan shop2 dlm tu sume bole plak bukak.. owh ye lupa la bukak surau kan xde menjana ekonomi negara.. okay paham dah..
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2021 02:22 PM | Show all posts
bukan ke zaman2 PKP ni tak dibenarkan fitting baju?
walaupun dia acah2 je nak fit sbb nak solat, tp mall dia tu benarkan fitting la maksudnya
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2021 02:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Benda biasa kalau kt oversea.alhmdulillah solat.
Tp kalau nk pikir -ve,dah kenapa ko jln2 smpai berjam2.pkp kottt..beli yg essential dah laa
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list