Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
1112
View
14
Reply

[Tempatan] Terpijak injak minyak, OKU rempuh restoran, tukang masak maut

[Copy link]

Author: FOTHER-MUCKER       Show all posts   Read mode

Author
Post time 23-2-2021 08:20 PM | Show all posts |Read mode
erpijak injak minyak, OKU rempuh restoran, tukang masak mautBernama -

February 23, 2021 5:14 PM



Gambar Facebook.



IPOH: Seorang tukang masak maut manakala seorang lagi cedera, selepas dirempuh sebuah kereta dipandu seorang lelaki Orang Kelainan Upaya (OKU), ketika sedang memasak di kaki lima sebuah restoran di Jalan Batu Sinar, Kampar pagi tadi.

Ketua Polis Kampar, Hasron Nazri Hashim, berkata pihaknya menerima maklumat mengenai kejadian menimpa mangsa yang maut, Wong Kwai Yung, 59, dan rakan sekerjanya yang cedera, Sek Loow See, 50, pada 9.40 pagi.

Siasatan awal mendapati kereta jenis Proton Saga dipandu lelaki berusia 54 tahun itu, sedang memasuki tempat letak kenderaan di hadapan restoran itu untuk membeli makanan, namun secara tiba-tiba terpijak injak minyak lalu merempuh kedua-dua pekerja yang sedang memasak di gerai pada depan kedai, katanya dalam kenyataan.
Akibat kejadian itu, Wong meninggal dunia kerana kecederaan parah di kepala manakala Sek mengalami luka kecil pada bahu dan kaki.

Ketika kejadian, terdapat pelanggan yang sedang makan di dalam restoran. Kenderaan dipandu lelaki yang kudung kaki kanan itu mengalami kerosakan remuk pada bonet hadapan, pecah pada lampu besar kiri kereta, dan pecah pada bumper hadapan kereta.

Pemandu itu bersama seorang penumpang wanita berusia 42 tahun tidak mengalami sebarang kecederaan.
Hasron berkata mayat mangsa dibawa ke Hospital Kampar untuk dibedah siasat, manakala mangsa yang cedera dirawat di hospital sama.
Beliau berkata kes disiasat mengikut Seksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan






Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 23-2-2021 08:48 PM | Show all posts
adakah OKU itu akan dihukum potong kaki yang lagi satu tu?

Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 09:47 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 09:48 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2021 11:15 PM From the mobile phone | Show all posts
kali ni mangsa sebangsa...
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2021 04:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Boleh masak ke kat kaki lima?
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2021 04:49 AM | Show all posts
kesiannya, freak accident, macam mana dorang boleh tertekan minyak sampai macamtu yer laju dia? tapi tu la oku kan nak tekan brek tak sempat sebab kaki sebelah je omg
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2021 04:54 AM | Show all posts
kam3n replied at 24-2-2021 04:03 AM
Boleh masak ke kat kaki lima?

di malaysia boleh rasanya huhu...
kat negara lain iols pergi memang tak boleh yachh masak dekat kaki lima macamni, one of the reason sebab takut jadi kemalangan macamni lah...
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2021 06:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Di Malaysia, kaki lima adalah tempat orang parking motosikal, tempat letak meja dan kerusi makan dan tempat memasak. Harap maklum.
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2021 06:24 AM | Show all posts
ok, which JPJ official stamped valid the driving license for this amputee
who inspected and labelled the car adequately-adapted for driving by an amputee
finally, which insurance company indemnified the amputee
costly all these
and how did this kitchen gets to be built directly facing a parking lot in the first place? why would you do that
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2021 06:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Ini dikatakan
Malang tak berbau
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2021 06:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Punat_button replied at 23-2-2021 08:48 PM
adakah OKU itu akan dihukum potong kaki yang lagi satu tu?

Adoi! Ada org hilang nyawa ni, ko buat lawak sampai aku tergelak pulak
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2021 07:36 AM | Show all posts
Kesiannya, ini org kata malang tak berbau..  tak tahu la cmna kesan pada pelaku dan keluarga mangsa..
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2021 01:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Bahaya masak depan kedai...
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2021 01:05 PM | Show all posts
Kecuaian membunuh tak diri sendiri orang persekitaran yang jadi mangsa
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2021 01:20 PM From the mobile phone | Show all posts
dudaberhias replied at 24-2-2021 04:49 AM
kesiannya, freak accident, macam mana dorang boleh tertekan minyak sampai macamtu yer laju dia? :fun ...

Sebab tu lah kita guna kaki yg sama untuk tekan minyak dan brake. Bila perlu tekan brake otomatik akan lepas minyak. Tak perlu nak guna dua kaki.
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2021 01:24 PM | Show all posts
ipes2 replied at 24-2-2021 06:24 AM
ok, which JPJ official stamped valid the driving license for this amputee
who inspected and labelle ...

worse sebab kudung kaki kanan
kalau kudung kaki kiri steady ja bawa kete auto. Aku yang tak kudung ni pun kaki kiri siap boleh lipat. Kalau on auto cruise boleh bersila




Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list