Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
1234Next
Return to list New
5164
View
79
Reply

"Rentas Negeri Diperketatkan Bukan Salah Kami,"-Risteena Dan Isa

[Copy link]

Author: CARI-MRO       Show all posts   Read mode

Author
Post time 8-4-2021 04:58 PM | Show all posts |Read mode
"Kalau permohonan merentas negeri atas urusan kerja diperketatkan, ia bukan berpunca daripada kami. Mungkin disebabkan faktor lain."


Itu kata pelakon Risteena Munim mengenai isu mengaitkan selebriti dan instafamous yang dikatakan mengambil kesempatan menggunakan surat kebenaran merentas negeri daripada polis untuk bercuti.


Risteena, 32, atau nama sebenarnya Nur Risteena Munim Zainul Ilyas berkata, pihak berkuasa sudah mengesahkan dia bersama suami yang juga pelakon, Isa Khan berada di Semporna, Sabah pada 20 Mac lalu adalah atas urusan kerja.




Foto: IG


"Orang tak sepatutnya fikir begitu. Ini kerana memang kami pergi atas urusan kerja. Jadi kalau perkara ini diperketatkan, saya tak rasa ia disebabkan kami kerana memang pihak polis sudah sahkan kami ke sana atas urusan kerja.


"Kami tidak ke mana-mana dan bukannya sambil menyelam minum air. Di situ kami selesaikan kerja dan makan. Kebetulan orang tengok kami di tempat itu. Kenapa benda itu nak dikaitkan dengan kami lagi," katanya kepada Harian Metro.




  



Sementara itu, Isa berkata, banyak lagi sebab munasabah kenapa pihak berkuasa mengetatkan perkara itu.


"Sebenarnya kebetulan di tempat kami bekerja itu adalah lokasi pelancongan sekali gus menyebabkan isu ini timbul. Jika polis nak perketatkan kebenaran merentas negeri, banyak lagi faktor lain yang lebih munasabah dan penting daripada menuduh kami sebagai punca," katanya.


Dalam masa sama, Isa yang hadir bersama Risteena pada rakaman program Melodi Raya 2021 di sini, hari ini berkata, kontroversi dan isu yang melanda mereka adalah dugaan selepas berkahwin pada 12 Mac lalu.




  



"Kami ke Semporna, Sabah pada 20 Mac lalu. Kontroversi ini kita tak duga, tapi kami sangat tenang sebab tak buat salah, jadi tidak ada apa perlu dirisaukan. Kami pun sudah selesaikan semua perkara dengan pihak berwajib.


"Alhamdulillah semuanya sudah selesai. Saya anggap apa yang berlaku adalah ujian selepas bernikah. Saya yakin akan banyak lagi cabaran yang akan kami lalui dan berdepan bersama-sama," katanya.


  



Terdahulu, menerusi laporan sebuah portal hiburan, Isa dan Risteena didakwa pergi berbulan madu di Sabah berdasarkan foto dan video dimuat naik di Instagram Story.


Perkara menimbulkan pertikaian dalam kalangan netizen yang menyifatkan pasangan itu menyalahgunakan kebenaran merentas negeri yang diberikan. -CARI


Sumber: Harian Metro
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 8-4-2021 05:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Couple tersangkak ni mana2 ada je. Dulu nanaz nabirah sama la manja manja camni... Last2..
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 05:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Angpa tgg sat.. Aku cari gif carutan
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 05:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Ni lah punca yg pertama..
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 05:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Habis apa salah kau? Dengan muka tua, kepam, kulit muka menggerutu, tak lawa.  Tetiba muka isa berfilter macam kau. Bukti setiap gambar kau tu filter! Hakikat muka kau tu penuh bintik2 timbul!

Dengan bakat langsung takde, cerita hasil kerja tak ada, yg ada pun kebodohan kau semata. Kau ingat kitaorang ni bodoh macam jizklongklong ke? Bodoh macam repot yg tak tau beza gosip dengan tak ke? Bodoh macam mira basic, melvins pprt muka tua, lopak hina, joy repah muka sama2 filter macam kau? Puihhhh!

Apa je hah kerjaya kau? Lakonan kau tak memberi impak pun, yg orang tau, asal kau je, mesti pasal jantan, kek, parti, perut adik kau yg buncit tu, tu je la. Yg lain takde. Ni boleh dikategorikan sebagai sampah! Layak diludah je kau ni risbetina muka tua sebelum usia

Aku rasa korang somi isteri ni takkan kekal lama. Tengok je la...

Puihhhh puihhh puihh puihhhhhhh puihhhhh
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 05:47 PM From the mobile phone | Show all posts
kepala bapak kau
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 05:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Kurex: Habis apa salah kau? Dengan muka tua, kepam, kulit muka menggerutu, tak lawa.  Tetiba muka isa berfilter macam kau. Bukti setiap gambar kau tu filter! ...



Kurex terima kasih you have said it all. I reserved my comment haha
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 05:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Diorg ni mmg kena selalu tunjuk bodoh ke?
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 05:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Kurex replied at 8-4-2021 05:45 PM
Habis apa salah kau? Dengan muka tua, kepam, kulit muka menggerutu, tak lawa.  Tetiba muka isa berfi ...

Aku rasa org lain tak yah carut dah.. dah lengkap.. koh koh
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 06:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Kurex replied at 8-4-2021 05:45 PM
Habis apa salah kau? Dengan muka tua, kepam, kulit muka menggerutu, tak lawa.  Tetiba muka isa berfi ...

Hahahaaaa complete cercaan
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 06:04 PM | Show all posts
Edited by deebiz14 at 9-4-2021 10:43 AM
Kurex replied at 8-4-2021 05:45 PM
Habis apa salah kau? Dengan muka tua, kepam, kulit muka menggerutu, tak lawa.  Tetiba muka isa berfi ...

Ngakak ahhh...Puas meols bace. You've mentioned almost everything that i have been bottling up..

Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 06:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Kurex replied at 8-4-2021 05:45 PM
Habis apa salah kau? Dengan muka tua, kepam, kulit muka menggerutu, tak lawa.  Tetiba muka isa berfi ...

Lega aku baca carutan ang kurex.. Legaaa
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 06:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Kurex replied at 8-4-2021 05:45 PM
Habis apa salah kau? Dengan muka tua, kepam, kulit muka menggerutu, tak lawa.  Tetiba muka isa berfi ...

Kurexxx i lama nmpk u..toling berinsepatah dua kata dlm benang jah teragung lagi tersohorrr
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 06:24 PM From the mobile phone | Show all posts
So...ksimpulan nya slh org yg mluluskn permit tu ka? Mulia nya artis kan..buat apa ja xslh
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 06:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Risteena ni berlakon apa jer? Bisnes apa pulak? Bagi tau netizen , kot bisnes jual beli udang galah ker, makanan laut fresh ker, kan dah jadi free marketing gitu....
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 06:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Tgk komen kurex ni lg wangi dr gmbr2 okg esp gmbr last tu

Mcm still horror movie
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 06:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Kurex replied at 8-4-2021 05:45 PM
Habis apa salah kau? Dengan muka tua, kepam, kulit muka menggerutu, tak lawa.  Tetiba muka isa berfi ...

Thank you kurex tlg caruts kan
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 06:42 PM From the mobile phone | Show all posts
nak jd bahan cercaan ganti neelofa ni..
Minggu akhir sblm puasa sume all out ni..
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 06:49 PM From the mobile phone | Show all posts
ko igt niqobis puas ati ke kalau orang lain post2 gmbr bcuti mcm korang ni?dia kan npd.korang puncanye,baru dia join sme laki.skrg adan uke semua artis menyalak.
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 07:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Kami ke Semporna, Sabah pada 20 Mac lalu. Kontroversi ini kita tak duga, tapi kami sangat tenang sebab tak buat salah, jadi tidak ada apa perlu dirisaukan.


TAK BUAT SALAH BILA SENDIRI GATAL BURIT BUAT CAPTION "HONEYMOON" YANG MENGUNDANG TU???

PASTU LAKI KO DENGAN NGKO2 SEKALI MEROYAN PSL REPUT MSTAR TUNGGU KAT DEPAN BALAI TU KIRA TENANG? KAHKAH



nampak sgt otak ko dah masuk tong sampah lepas kahwin tempoh hari. Semoga cepat bercerai

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list