Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
1234Next
Return to list New
9064
View
68
Reply

Neelofa, Sajat Gilakan Publisiti Murahan? - 'Rakyat Tersakiti'

[Copy link]

Author: kp5x       Show all posts   Read mode

Author
Post time 18-4-2021 05:23 AM | Show all posts |Read mode

Kredit foto: youtube, facebook





Akhbar Utusan baru-baru ini, menyiarkan pandangan daripada individu yang hanya dikenali sebagai 'Rakyat Tersakiti' daripada Kuala Lumpur berkenaan isu kontroversi yang melanda selebriti popular Neelofa dan usahawan kecantikan, Muhammad Sajjad atau Sajat.


Antara ulasan yang diberikan,


Percutian Neelofa dan suaminya, PU Riz ke Langkawi yang dikatakan menggunakan alasan kerja untuk merentas negeri ketika tempoh Perintah Kawalan Pergerakan tapi masih sempat berjet ski sambil memuat naik gelagat mereka di laman sosial dan kehilangan Sajat yang dikatakan meyembunyikan diri sehingga sukar dikesan pihak berkuasa, namun masih sempat membuat hantaran-hantaran di laman sosial miliknya hanya sekadar publisiti murahan.


Setiap tindak tanduk mereka termasuk memuat naik video di laman sosial sekadar bertujuan untuk meraih jumlah penonton bagi tujuan publisiti atau promosi tanpa sebarang bayaran.


Antara status yang dimaksudkan adalah status Neelofa yang berbunyi "Bertenang semua di luar sana, tak launch lagi free marketing dah gegar satu negara. Syukur rezeki Allah atur. Sekarang berjuta orang tahu outlet saya akan dibuka di Langkawi."


Jelas daripada hantaran tersebut Neelofa sengaja mewujudkan 'bahan berita' yang pasti mengundang kemarahan ramai sehingga mendapat liputan meluas daripada pengamal media.


Begitu juga dengan Sajat yang sengaja mencabar undang-undang negara dan mempertikaikan cara kerja pihak polis yang sehingga kini masih gagal mengesan kedudukannya.


Tindakan kedua-dua mereka dilihat sengaja dilakukan bagi memastikan nama mereka sentiasa disebut peminat dan orang ramai.


Oleh itu, 'Rakyat Tersakiti' berkata, sebagai orang bijak, orang ramai tidak perlu melayan promosi percuma mereka. Biarkan sahaja sehingga satu tahap apabila orang ramai muak, mereka akan jatuh juga, katanya. - CARI





Kredit foto : youtube





Kredit foto : news-tel.com

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 18-4-2021 05:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Oang gila je layan depa

Life is a choice

U tauuu taikkkk..u p layan gak..hadap la u

Why come to me?
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2021 06:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Sama dan serupa je perangai gila attention...
Beza seorg berbungkus.. seorg terdedah.
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2021 06:04 AM From the mobile phone | Show all posts
ajinomotonosuga replied at 18-4-2021 05:41 AM
Oang gila je layan depa

Life is a choice

Selamat berpuasa bang aji.
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2021 06:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Dah diorang tau some netizens senang melompat.
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2021 06:07 AM From the mobile phone | Show all posts
MO yang samer demi nak scam org untuk kemewahan dan fame
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2021 06:45 AM | Show all posts
ajinomotonosuga replied at 18-4-2021 05:41 AM
Oang gila je layan depa

Life is a choice

sakit mental (1).jpg

083053i0omrep8c0ud0duj.png


Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2021 06:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Neelofa ni..tak macam Siti nurhaliza. Rasa pr siti lagi bagus.
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2021 06:49 AM | Show all posts
Kita tunggu naaa branch neelopa di buka di Langkawi.....




Neelofa terima anugerah Tokoh[b] Sayyidatina Juwairiyah Al-Harith

Jangan maing maing hokeyyy

Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2021 06:50 AM From the mobile phone | Show all posts
MatDeghem replied at 18-4-2021 06:49 AM
Kita tunggu naaa branch neelopa di buka di Langkawi.....



Anugerah tokoh apa tu bang mat? Sape plk yg bg..
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2021 07:17 AM | Show all posts
fadz84 replied at 18-4-2021 06:50 AM
Anugerah tokoh apa tu bang mat? Sape plk yg bg..

KOTA BHARU: Selebriti popular, Noor Neelofa Mohd Noor, 32, terima anugerah Tokoh Sayyidatina Juwairiyah Al-Harith Bagi Kategori Tokoh Berpengaruh Mega atau Influencer daripada Kerajaan Negeri Kelantan.


Bagaimanapun, Neelofa tidak dapat hadir ke majlis berkenaan kerana dipercayai berada di Langkawi atas urusan perniagaan selepas melangsungkan perkahwinan pada Sabtu lalu. Bukan itu sahaja, wakil keluarga Neelofa juga tidak hadir ke majlis untuk menerima anugerah itu.


Dalam pada itu seorang wanita Orang Asli dari Pos Tuel Gua Musang, Andak Anjang, 44 dianugerah Tokoh Khas Wanita Orang Asli.
Andak ketika ditemui berkata, terharu selepas diberitahu dipilih sebagai penerima anugerah Hari Sayyidatina Khadijah tahun ini.


PS: Kalau keluarga buzy kan si Rosit boleh pegi ambilkan.... dulu Anugerah dari Monte Carlo, si Rosit sanggup pegi
Agak nya kalau Anugerah dari America atau London tentu hajjah akan pegi






Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2021 07:21 AM | Show all posts

Dari international level jatuh ke level Sajat ? apo niiii

klfw3.jpg






Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2021 07:23 AM | Show all posts
Penunggang agama ....semoga  Allah tunjuk kebenaran nya. Aminnn

Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2021 08:35 AM From the mobile phone | Show all posts
MatDeghem replied at 18-4-2021 07:21 AM
Dari international level jatuh ke level Sajat ? apo niiii

Sama level sudah
Si belut letrik pandai malu dah x mau buat kontriversi bodow
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2021 09:10 AM From the mobile phone | Show all posts
selamat berpuasa...
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2021 09:32 AM From the mobile phone | Show all posts
MatDeghem replied at 18-4-2021 07:21 AM
Dari international level jatuh ke level Sajat ? apo niiii

Ada iras lah
Sayang xada jodoh
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2021 10:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Apa kata porum ni x pyh up psl kezsah makhluk2 nih
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2021 10:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Harap ummah malaysia ni faham bahasa n reti bahasa yg jah n family ni sejenis penonggang agamaaaa...  Sekrg MO kebanyakkan nak jd kaya ialah dengan menjadi penonggang agama...  Tak taulah tok guru mana yg mengajar suh jd penonggang agama... Ade ni tok guru depa yg ngajar ni.... Kene nampak alim sikit.. Kene pakai tutup2x sikit depan org... Kene banyak bg tazkirah.. Share quotes... Mcm2 lg...
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2021 11:01 AM From the mobile phone | Show all posts
knp la bukak tred lg
dah sah2 pun source asal dia kata dari Cari
saja je nk buat sakit hati
buat x tau dahla
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2021 11:02 AM From the mobile phone | Show all posts
yeayyy ada juga cite pasal jah... boring kalo xde topik pasal jah... hari2 ku suram... nak baca cite serina malas plak...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list