Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
1234Next
Return to list New
7596
View
79
Reply

Saya "adore" Mizz Nina dalam penghijrahannya, tak pernah dengar apapun khabar angin panas. - Netizen

[Copy link]

Author: bubuk_bearbear       Show all posts   Read mode

Author
Post time 5-5-2021 04:40 AM | Show all posts |Read mode





Penyanyi Noh Salleh dan isteri, Mizz Nina antara pasangan suami isteri yang banyak berdakwah serta sering melakukan misi kemanusian dan kerja amal kebajikan di dalam dan luar negara.


  



Tak keterlaluan jika dikatakan, Mizz Nina merupakan salah seorang penyanyi "otai" tanah air kerana cukup dikenali ramai bukan sahaja di dalam negara malahan hingga ke luar negara kerana telah banyak membuat lagu duet dengan ramai penyanyi ternama Hollywood. Namun, disaat kerjayanya sudah berada dipuncak, dia menjadi tumpuan ramai apabila nekad untuk berhijrah dan meninggalkan kareer seninya itu.


Kini, dia sekali lagi mencuri tumpuan apabila melancarkan sebuah aplikasi mudah alih berkonsepkan gaya hidup Islam pada hujung bulan November lalu. Aplikasi yang diberi nama Qalby itu adalah percuma dan boleh didapati di App Store dan Play Store.


Melihat perubahan mendadak Mizz Nina, seorang hamba Allah meluahkan rasa kagum terhadap Personaliti TV dan aktivis muslimah ini.







Saya adore Mizz Nina dalam penghijrahannya. She turned 180 degree. Anak kepada salah seorang taikun Malaysia, kalau nak diikutkan segala macam jenis kontroversi dia boleh bikin.

Namun saya tidak pernah mendengar apapun khabar angin panas sewaktu penghijrahan beliau. Syabas Nina!

Sometimes its best to be more 'expensive' rather than being 'cheap'

Nak hijrah itu sangat sangat dituntut namun usahlah kerana hijrah kita itu, membuka sejuta pintu fitnah. Kata berimamkan ustaz, takkan tak tahu hukumnya membuka ruang untuk difitnah juga berdosa?

Nina berkahwin dengan Noh, bukan dikalangan 'alim ulama' yang 24 jam kata kata nya penuh dengan hadith dan al quran, namun Noh menjaga dan mendidik Nina menjadi seorang isteri yang jauh solehah nya. She has everything but she never missused it to the wrong path.

Dakwahnya menjadi ikutan. Dakwahnya ada kelas. Dakwahnya mengajak dan buat orang merasa terpanggil. Dakwahnya berkualiti walaupun hujahnya bukan disulami bahasa al quran dan hadith.

Tak perlu buat kontroversi murahan, cheap publicity and so on. Allahurobbi.

Buat kesekian kalinya, satu demi satu Allah buka keaiban hambaNya yang melampaui batas. Secara sengaja mahupun tidak,keaiban itu dibuka sendiri tanpa paksa.

Allah...
Kurniakanlah dia hidayah, bagaimana sewajarnya tindakan seorang yg berpengaruh dan menutup rapat auratnya. Bukan sebaliknya Kau membuka keaibannya di saat dia sendiri tanpa sedar membuka aibnya.



Demikianlah luahan dan pandangan dari seseorang yang menggunakan nama Izzlara Mungawan terhadap Mizz Nina dan pasangannya, Noh Salleh.


Perkongsian luahan hati itu menerima pelbagai reaksi dari netizen.














Terdahulu, Noh, 36, berkahwin dengan penyanyi Mizz Nina atau nama sebenarnya Shazrina Azman, 40, pada Julai 2011 namun masih belum ada rezeki untuk mereka menimang cahaya mata.


Semoga pasangan ini sentiasa istiqomah dan doakan mereka semoga mendapat cahaya mata.



Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 5-5-2021 04:59 AM | Show all posts
duit berkepuk... popular pun dah rasa sampai luar negara
alhamdulillah Allah detikkan hatinya untuk dapat hidayah
kak nah pun adore sgt psgn ni... very humble dan tak upload benda tak berfaedah. boleh stalk ig dorang semua pasal agama. allahu
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2021 05:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Meols pun adore sgt dgn Mizz Nina. X perlu gebang 1 dunia pasal penghijrahan dia sampai kuar air mata bagai. Chill je & sgt classy. Semoga Mizz Nina terus istiqomah ya
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2021 05:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Agak2 yg buat luahan ni forumner bodgos cari tak.ayat macam perli someone je
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2021 05:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Mcm langit dgn bumi beza dia ni dgn si polan tu...
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2021 05:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Ingat lagi arwah ustaz aku cakap.dalam hidup kita ni benda paling susah sekali nak buat adalah ikhlas ..bila kita ikhlas, orang lain yg akan nampak sendiri kebaikan kita walaupun setiap kebaikan yg kita buat hanya semata2 kerana Allah. dan...bukan sebab nak dipandang mulia dimata manusia.masyaAllah moga mizz nina dan noh terus istiqomah dalam pnghijrahan dan cepat dapat anak
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2021 06:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Alhamdulillah miss nina tak sakit macam jah ninja...

Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2021 06:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Love love love Mizz Nina. Moga dikurniakan rezeki anak soleh dan solehah. Aamiin.
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2021 06:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Mizz nina mmg kata noh membantu dia ke? Nampak macam effort sendiri jaa
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2021 06:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Aahh kann... tak pernah tgk walau sekalipun mizznina up kt socmed dia beli karpet ke, sejadah ke, serban ke... paling2 sempoi pun dia up cerita kucing peliharaan je{:laugh
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2021 07:02 AM From the mobile phone | Show all posts
lotionmilo replied at 5-5-2021 06:59 AM
Mizz nina mmg kata noh membantu dia ke? Nampak macam effort sendiri jaa

Kan... Ak pun rase mcm tu
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2021 07:12 AM From the mobile phone | Show all posts
cmf_ctrl: Ingat lagi arwah ustaz aku cakap.dalam hidup kita ni benda paling susah sekali nak buat adalah ikhlas ..bila kita ikhlas, orang lain yg akan nampak se ...

Nak buat baik tu susah,lagi susah nak kekalkan keikhlasan setelah buat baik
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2021 07:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Beza beauty w brain dgn beauty but bimbo
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2021 07:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Normabaru replied at 5-5-2021 07:18 AM
Beza beauty w brain dgn beauty but bimbo

Kau sendiri dlm kategori mana?

kahkahkahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2021 07:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Ya Allah bagusnya kerja amal si nina n noh ni.. Sejuk je pandang dorg ni.. Xde baby pon xde bising2 meroyan bt drama kat socmed. Happy2 je bantu org lain etc

Kaka doakan Semoga dorg dpt baby cahaya mata sendiri soon.. Aminnn..

Mesti ramai doakan n happy nnt w that news. Hehe
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2021 07:27 AM From the mobile phone | Show all posts
stingerxmas replied at 5-5-2021 07:23 AM
Kau sendiri dlm kategori mana?

kahkahkahkahkah

Erm. Kategori mana nak? Selamat bpose manak
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2021 07:31 AM | Show all posts
rainbowrainz replied at 5-5-2021 06:03 AM
Alhamdulillah miss nina tak sakit macam jah ninja...

hahahahahaah jah 60K gile glem nok... seolah-olah mmg meminta dicerca.. maka mendapatlah kan
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2021 07:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Normabaru replied at 5-5-2021 07:27 AM
Erm. Kategori mana nak? Selamat bpose manak

[youtube]4BY0mzHj1dw[/youtube]

Fit your profile,this?

Kahkahkahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2021 07:42 AM From the mobile phone | Show all posts
stingerxmas replied at 5-5-2021 07:38 AM
Fit your profile,this?

Kahkahkahkahkah

Tak pon.. Kenapa nk kena buat profiling psl kaka? Manak buat manak punya dah la
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2021 07:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Pasangan yg dihormati layak di puji...mmg sgt respect mizz nina memandgkan cane dia daring dulu..lg kaya family dia drpd jahlop tapi lebih bermaruah..maybe salah satu sbb educated family..beauty with brains dan dia betul2 ikhlas berhijrah.semoga diberi kejaya hidup dunia akhirat couple noh dan nina.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list