Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
9508
View
107
Reply

Cuba Pesong Akidah, 'Siapa Kawan Rapat Iqram Dinzly Tolonglah Bawa Dia Berubat'

[Copy link]

Author: Lilrose       Show all posts   Read mode

Author
Post time 14-6-2021 08:21 AM | Show all posts |Read mode
Agak lama tiada isu mengenainya, Iqram Dinzly buat hal lagi dan kali ini dia dikatakan cuba memesongkan akidah anak muda.


Iqram yang mengenakan solekan menggerunkan cuba ditegur seorang pemuda menerusi Bigo Live.


Apabila diminta supaya ingat pada Tuhan, Iqram membalasnya dengan kenyataan yang boleh memesongkan akidah.

"Sembahlah aku, sembahlah aku!"


Kredit foto: IG




Bukan solekan dan mimik muka saja, malah kata-katanya juga menyeramkan!


Klip itu mendapat perhatian pendakwah bebas, Pencetus Ummah (PU) Syed. Menerusi Instagram, beliau memberi peringatan kepada pengguna media sosial supaya tidak melayan pelakon terbabit kerana khuatir akidah terpesong.


Tegasnya, Iqram perlu mendapatkan rawatan kerohanian dan akidah kerana bimbang dia semakin jauh menyimpang.




Kredit foto: IG




Dalam masa sama, dia berkata, tindakan undang-undang juga perlu dikenakan terhadap Iqram kerana perbuatannya secara tidak langsung merosakkan akidah diri dan umat Islam lain.


Tidak berdiam diri, Iqram tampil merespons dengan panjang lebar selain melabel PU Syed sebagai Ustaz Abu Syirik dan mendapat kenyataan balas daripada pendakwah itu.




  










  





Sementara itu, penyanyi Akma Abdullah turut memohon rakan selebriti lain yang mengenali Iqram untuk tampil membantu pelakon berkenaan mendapatkan rawatan.




  



Semakin aneh je sikap Iqram. - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2021 08:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Attention seeker
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2021 08:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Dia mmg gila kan. Tulis alif lam lam ha kat dahi. Eh pelik
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2021 08:46 AM | Show all posts
Barang jadi...ke lonely ??
Artis bilo org tak kasi perhatian mulalah mencari perhatian
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2021 08:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Pojiah gous?
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2021 08:50 AM | Show all posts
meols cadangkan anding untuk membimbing keram ni.. dulu masa AF, tiap minggu keram duk seat depan bagi menyokong anding
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2021 08:51 AM | Show all posts
Sohai pun lama2 akn jd mcm ni..
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2021 09:36 AM From the mobile phone | Show all posts
BG Aku, dia & org yg join live dia Sama sakit nya
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2021 09:40 AM | Show all posts

For me no need to bimbing him. We are not capable of advising him pun. tapi what we can do is just to report/ unfollow his live or simply NOT PAYING ATTENTION to his activities. Bila dia rasa takde demand/ traffic follower very slow mungkin lama2 dia akan fedup and stop. selagi ada org2 mangkuk yang sokong and support video ig chat ke, percaya laa dia akan keep on doing it. how nak buat dia senyap? takyah tengok video live dia.
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2021 09:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Dia ni mmg dah gila. Mgkin last dia waras masa arwah ayah dia ada. Dah meninggal tu i rasa auto dia gila. Sbb dia ada ambik gmbar bersama kan lepas tu? Tgk dia balas komen2 netizen mencarut2. Klau x gila, dia jawab mcm alip sukri tu. Seeloknya hospital gila bawak la dia pergi. Sbb nmg dah xbetul dia ni
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2021 09:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Famili dia x de rase ke tanggungjawab tu. Masyarakat mengata mcm x de famili dah die. Teguran yg menusuk ke hati mestilah dr org yg tersyg. Kita org luar ckp ape pon di who r yuskan je.
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2021 09:55 AM | Show all posts
yang tgk pun sama gila
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2021 10:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Ye ke kurang waras?atau dia sahaja2 nak kan perhatian ?atau dia saia nak terus menerus utk test setakat mana respons netizens? Elok jugak pu2 segala mala tu kalu perhatin sgt g  jupa dia (lps pkp?)n borak2 n bwk dia berubat kalau betul dia sakit. Xyah lah nak shout out thru sodmed mesti pu2 ni ade connection kat sana yg dia leh usaha kan utk iqram ni. Sampai bila nak jerit2 di socmed .. ramai je org buat kan , lagipon itu yg iqram ni suka . Sampai kesudah tiada penyudah lah
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2021 10:07 AM | Show all posts
Boomibulat replied at 14-6-2021 08:51 AM
Sohai pun lama2 akn jd mcm ni..

aku dah screen shot bg dia dah
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2021 10:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Putus wayar dahh
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2021 10:37 AM | Show all posts
Boomibulat replied at 14-6-2021 08:51 AM
Sohai pun lama2 akn jd mcm ni..

xsabo nk tgk sohai jd gila isim gini
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2021 10:38 AM | Show all posts
Boomibulat replied at 14-6-2021 08:51 AM
Sohai pun lama2 akn jd mcm ni..

Amminnnnn.....
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2021 10:45 AM From the mobile phone | Show all posts
dia mmg isim..dia banyak bca bab2 konspirasi ni.. sbb masa kt astro rancangan soal jawab apa xtau, mmg dia ala2 jwb soalan pun kearah tu.. dia banyak sgt bca ni.. lps tu mmg dia frust la kt fauziah gous...
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2021 10:53 AM | Show all posts
suruh kawan buat apa..family dia mana? itu yang sepatutnya tolong dia dari awal
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2021 10:55 AM From the mobile phone | Show all posts
isim ek dia ni
dia ni mmg hidup sebatang kara ke?
ni diri dia sbnr sejak azali ke? xde sap2 nak mengaku sedar/kawan yg rapat dgn dia ke? musykilll nak kata berkarya tp mcm melampau
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list