Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
15148
View
138
Reply

Dikompaun RM10k -Caprice Bengang Dengan Nurin Afiqah, Dah Putus Kawan

[Copy link]

Author: Cari-Saiful       Show all posts   Read mode

Author
Post time 23-6-2021 04:30 PM | Show all posts |Read mode
Caprice reda syarikatnya terpaksa bayar RM10 ribu selepas bersalah gagal memastikan tetamu memkai mask dalam majlis anjurannya Ramadan lepas.


Namun Caprice masih tak puas hati dan berasa tak adik memandangkan reputasi syarikatnya tercalar akibat tindakan seorang personaliti media sosial yang menimbulkan masalah.




Kredit foto: IG




"Bagi saya daripada segi keadilan memang tak sepatutnya (dikompaun) sebab tiada satu pun gambar saya langgar SOP, tapi nak buat macam mana saya sebagai penganjur.


"Hanya disebabkan seorang personaliti media sosial ini, habis semua artis-artis lain pun kena kompaun. Saya sebenarnya tak kisah dengan jumlah RM10,000 yang kena kompaun itu tapi reputasi syarikat dan diri saya dah tercalar.


"Sebelum ini saya selalu ingatkan orang jaga SOP dan tak fasal-fasal hanya kerana dia ini seorang habis semua kena, katanya kepada mStar Online.


  






Kredit foto: mStar





  



Beberapa selebriti tempatan iaitu Nur Heliza Helmi, Hazwani Helmi, Iman Troye, Nurin Afiqah Zulkifli, Mawar Rashid dan suaminya, Raf Yaakob turut dikompaun sebanyak RM1,500 seorang.


Caprice juga mengaku hubungannya keruh dan dah 'putus kawan' dengan wanita tersebut.


"Saya dengan dia memang kawan baik sebelum ini dan untuk majlis itu pun memang saya sendiri jemput dia sebab dia salah seorang sponsor untuk goodie bag.


  



"Tapi bila dah jadi viral disebabkan foto-foto yang dimuat naik, bila kita minta dia beri kerjasama tapi dia buat bodoh sahaja. Kalau dia mengaku salah, kami dan artis-artis lain pasti tidak akan kena kompaun macam ini.


"Sekarang kes mahkamah saya dengan dia masih lagi berjalan... saya dah pun failkan saman sebab dia langgar SOP majlis dan jatuhkan reputasi syarikat saya. Manakala dia pun ada hantar surat saman daripada peguamnya mengatakan saya menfitnah dia... kita tunggu sahaja nanti bila kes ini akan dibicarakan."




  



Benda dah jadi nak buat macam mana kan. Terima jelah padahnya. Betullah kata orang, glamour tak semestinya bijak. Tak gitu? -CARI
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2021 04:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Geli ah mamat pelat ni
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2021 04:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Boleh jadi kes rujukkan ni.... saman menyaman atas sesama sendiri melanggar peraturan warta kerajaan.

Good lah...
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2021 04:55 PM From the mobile phone | Show all posts
pondan kalau tak meroyan tak sah.. mmg sah2 pondan
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2021 04:55 PM | Show all posts
simpati sahaja la sama kamu  caprice


lagu apa yg best caprice ni?
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2021 04:56 PM | Show all posts
saya sebenarnya tak kisah dengan jumlah RM10,000 yang kena kompaun itu tapi reputasi syarikat dan diri saya dah tercalar.


nasib baik ko tak kisah, maknanya ko byk duit...


syukur la ko byk duit...

Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2021 04:58 PM From the mobile phone | Show all posts
bayar jela, aritu bkn ko ke beria2 nk tolong brother burger kt kelantan, sampai nk bukak fundraising tu. padahal bro burger tu pun ada salahnye. dh tau musim covid x payah la buat majlis...x fhm ak.
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2021 04:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Kenapa nak marah? Sbb dah terkantoi? Dah memang korang sama2 langgar sop kan? Selayaknya la semua kena kompaun.
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2021 05:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Meluat la pacik bawang ni...
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2021 05:18 PM From the mobile phone | Show all posts
melinda_kerr: Geli ah mamat pelat ni

Sbenarnye mamat ni takde la pelat mana pun. Mcm buat2 tp Wallahualam. Sbb aritu die buat live smbang dgn sape ntah, kecek Kelate elok betul bunyi nye hahaha. So iols is confused time tu mamat ni mmg saje acah2 buat slang English die ke atau bile kecek Kelate terus hilang bunyi English die hahaha.
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2021 05:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Eh2 ni cnth menegakkan benda basah..dah salah masih nk letaknkslhn kat org lain...
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2021 05:20 PM From the mobile phone | Show all posts
salimrock replied at 23-6-2021 04:55 PM
simpati sahaja la sama kamu  caprice



Lagu dgn kak melah,agak sedap utk aku
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2021 05:30 PM From the mobile phone | Show all posts
You dont assume that all these idiots would know what they can or cannot do..or they will just pretend not to know,.if you dont tell them over and over again...its as simple as that.....

And you cannot be that idiot yourself not to make some kind of posters or banners and have them seen all over just to remind your guests of the MASKS that they must put on and of course the safe distance, so at any chance that you are caught by the authority for not taking enough effort to ensure your guests abide by the SOP...then you can have all these effort taken by you with the banners and what have you , so as to back you up with the authority...

Bodoh....
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2021 05:35 PM From the mobile phone | Show all posts
melinda_kerr replied at 23-6-2021 04:44 PM
Geli ah mamat pelat ni

Trase terngiang2 dia ckp hang yg post hang yg viral dgn slang pelat dia
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2021 05:42 PM | Show all posts

My name is Aris Ramli and you can call me Caprice..
Caprice in the house yooo....
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2021 05:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia marah si pompuan tu bb pos gamba langgar sop tu ke?
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2021 05:55 PM From the mobile phone | Show all posts
acah suci
geli doh acah takut jarum
10k celah gigi je kan
dasar poyo
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2021 06:02 PM | Show all posts
haruslah replied at 23-6-2021 05:51 PM
Dia marah si pompuan tu bb pos gamba langgar sop tu ke?

susah nak kontrol... lagi2 instafamous yg semua benda nak upload dalam social media yg tak pikir baik buruknya... biasanya organizer dah maklumkan follow SOP tapi semua ke laut.. last2 organizer la yg kena bertanggungjawab... yg si instafamous ni pun mmg meminta.. haa padan muka...
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2021 06:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak faham kenapa nak marah si nurin sorg tu. sedangkan artis2 lain pun sama naik bergambar tak pakai mask.. ke sebab si nurin tu upload story kantoi semua x berSOP
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2021 06:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Adoi mamat ni..x kisah la sapa upload..dh terang2 mmg lggar sop kot..ko marah sbb kantoi..dh tentu la ko organizer ko kene la btgjwb sekali..ko ni tak serupa llki la..meroyan mengalahkn acik bawang
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list