Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
123Next
Return to list New
4378
View
55
Reply

[Tempatan] Hospital Selayang rayu bantuan kontena mayat,dah mintak kat wakil rakyat tapi tapi tak layan.Mungkin layan lepas keluar berita

[Copy link]

Author: JohnyEnglish       Show all posts   Read mode

Author
Post time 16-7-2021 01:21 PM | Show all posts |Read mode
Edited by JohnyEnglish at 16-7-2021 01:20 PM

kon.png
PUTRAJAYA: “Tak ada tempat dah.” Itu luahan seorang kakitangan forensik dari Hospital Selayang, Selangor mengenai kapasiti di bahagian forensik hospital tersebut yang tidak dapat menampung jumlah mayat ketika ini.
Menurutnya, ia berikutan jumlah mayat yang diterima semakin meningkat setiap hari susulan pandemik Covid-19 sekali gus kemudahan sedia ada tidak lagi mencukupi.

“Pada pagi ini, kita menerima 47 mayat dengan 16 daripadanya bukan Covid-19 diletakkan di dalam peti ais. Selain itu, 24 mayat positif Covid-19 di dalam kontena, peti mayat dan bilik post mortem.
“Ada lagi mayat yang tidak dapat disimpan dalam peti mayat di mana ia diletakkan di atas meja bilik post mortem selain ada yang terpaksa diletakkan di atas lantai berlapikkan kayu pallet,” katanya kepada Utusan Malaysia hari ini.

Lebih menyedihkan, kakitangan forensik yang enggan mendedahkan nama itu berkata, mereka terpaksa melakukan pelbagai cara termasuk meletakkan dua mayat di dalam satu peti mayat.
Dalam pada itu, dia mendakwa, atas inisiatif sendiri, pihaknya memohon bantuan wakil rakyat di kawasan tersebut, namun, tiada maklum balas diterima.

“Kami memohon kontena baharu seperti yang diterima oleh Hospital Tengku Ampuan Rahimah Klang (HTAR). Keadaan sesak di sini ditambah kekurangan kakitangan.
“Difahamkan kontena baharu akan sampai pada bulan Disember berikutan tiada peruntukan. Bagaimanapun, kalau ada sumbangan daripada pertubuhan bukan kerajaan (NGO) mungkin lagi cepat,” katanya. -UTUSAN ONLINE

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2021 01:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Sapo la adun ka mp selayang ni?
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2021 01:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Apa lg ustad ebit la jawabnya
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2021 01:41 PM From the mobile phone | Show all posts
otai_g replied at 16-7-2021 01:37 PM
Apa lg ustad ebit la jawabnya

Jap lg sampai
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2021 01:42 PM From the mobile phone | Show all posts
mintak kt adun/mp selayang buat ape, dorg kn pembangkang mahiadian. g terus mintak kt mahiadin tu. dorg wakil rakyat PRU je, bkn wakil hosp govt bwh mahiadin. done bekap adun/mp selayang.
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2021 01:43 PM From the mobile phone | Show all posts
AHLI PARLIMEN SELAYANG KAWASAN P097
Y.B TUAN WILLIAM LEONG JEE KEEN

Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2021 01:47 PM | Show all posts
haruslah replied at 16-7-2021 01:43 PM
AHLI PARLIMEN SELAYANG KAWASAN P097
Y.B TUAN WILLIAM LEONG JEE KEEN

apa Mr Williams ni buat

dia parti mana ye?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-7-2021 01:48 PM | Show all posts
haruslah replied at 16-7-2021 01:43 PM
AHLI PARLIMEN SELAYANG KAWASAN P097
Y.B TUAN WILLIAM LEONG JEE KEEN

Ingatkan Long Tiger
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2021 01:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by mclaren at 17-7-2021 02:37 PM

Nanti keluar berita apa pulak cover up Adham nak guna untuk deny ketenatan hospital2
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2021 01:51 PM From the mobile phone | Show all posts
mmg kne mintak dgn mp ke kontena mayat, kan nanti mp bagi bakul mknn pulak
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2021 01:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Apalah sangat kontena mayat tu banding pendapatan negeri..benda nak cepat kot. Smg dapat bantuan cepat
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2021 01:57 PM From the mobile phone | Show all posts
mana2 wakil rkayat ade kes mahkamah tu elok sumbangkan kontena. nnti trus jadik suci bersih di mata rakyat
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2021 02:01 PM From the mobile phone | Show all posts
sambaldurian replied at 16-7-2021 01:42 PM
mintak kt adun/mp selayang buat ape, dorg kn pembangkang mahiadian. g terus mintak kt mahiadin tu. d ...

udah YB ni jaga kwsn tu...masalah pon kek Sgor...kena mula ngn YB,MB Sgor dulu ...seterusnya baru ke atas/lebih tinggi.
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2021 02:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Yg dlm berita tv3 abahcow duk tanya sorang pompuan ni nak berapa lg kontena..yg ni la kut
Ka hosp lain x pasti tp sgor lah
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2021 02:23 PM | Show all posts
ari tu dah viral kat wassap, sorang mamat ni nak sedekah kontena yg dia beli khas utk disumbangkan ke hospital klang. bila kontena dah sampai, hospital klang dgn lagaknya, reject pulak. katanya esok diaorang akan dapat 8 butir kontena. Bengang gile mamat tu... hopefully dia dapat sumbangkan kontena tu pada hospital selayang pula.

drp nak tunggu Adun, baik lah beli mesin pengadun.. boleh jugak buat kek & roti...
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2021 02:30 PM | Show all posts
Skuau replied at 16-7-2021 02:01 PM
udah YB ni jaga kwsn tu...masalah pon kek Sgor...kena mula ngn YB,MB Sgor dulu ...seterusnya baru  ...

Dan nama pon wakil rakyat kan?Buat ape lantik wakil rakyat kalau dah rakyat kena report sendiri ke PM. Pastu selangor ni PH bukan kerajaan ke? Tak boleh mintak ke?


Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2021 02:33 PM | Show all posts
beruangcomel replied at 16-7-2021 06:23 AM
ari tu dah viral kat wassap, sorang mamat ni nak sedekah kontena yg dia beli khas utk disumbangkan k ...

x silap baca aritu.. bkn dia yg beli. dia tukang hantar je
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2021 02:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Aphal tak mintak kat abah kau..dia tak abih cirit lagi ke
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2021 02:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Hospital under kementerian. Bukan balai Raya nak minta kat adun. Kementerian takkan la tak tau problem kat lapangan.
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2021 03:07 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 16-7-2021 01:47 PM
apa Mr Williams ni buat

dia parti mana ye?

Piiikayarrrrr
Benda nak cepat mmg kena cari adun dan mp je lah kan
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list