JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
56155
View
172
Reply

Pelakon Suara

[Copy link]

Author: Squall-Leonhart       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 11-10-2004 11:59 AM | Show all posts
Tu laa yang dikaterkan mahal tapi tak giler glamer... yer tak...? Ihihihi... lol:lol
Reply

Use magic Report

J
Post time 11-10-2004 03:09 PM | Show all posts
di Jepun seiyuu famous. honestly kita teringin juga nak cuba :ah:  dimana nak audition ya?

Weiss Kreuz's seiyuu:


from left : Takehito Koyasu, , Shin'ichirou Miki, Tomokazu Seki,  Hiro Yuuki. this is a shot for weiss kreuz album. suka dengar lagu2 album ni tapi suara mereka menyanyi kurang sedap lah ;)
Reply

Use magic Report

J
Post time 11-10-2004 03:16 PM | Show all posts
Megumi Hayashibara:

roles: Faye Valentine(Cowboy Bebop), Ayanami Rei (Evangelion), Kitty (Hello Kitty), Saotome Ranma(Ranma 1/2).. blablabla
seiyuu + singer
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-10-2004 05:03 PM | Show all posts


Rie Tanaka




Sugita Tomokazu




Kikuko Inoue
Reply

Use magic Report

J
Post time 11-10-2004 05:14 PM | Show all posts
hmm kenapa seiyuu perempuan semua posing kepala teleng? :bgrin:
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2004 07:09 PM | Show all posts
Seiyu Sugita Tomokazu


Jambuss gak :cak:
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-10-2004 08:25 PM | Show all posts


Seki Tomokazu




Megumi Toyoguchi




Masako Nozawa
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2004 12:04 AM | Show all posts
Seiyu jepun ni samer taraf dan glamor dengan pelakon filem/drama...
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2004 08:31 AM | Show all posts
megumi hayashibara dgn kikuko inoue dah lama dalam industri suara ni.. skang nih dah ramai ada pelapis muda.. apsal nampak buruk pulak tanaka rie.. biasa comel jer.. muka megumi toyoguchi pulak yang lawa.. suka suara tanaka rie dalam Chobits.. so far seiyuu yang paling aku suka yuu asakawa, michiko neya (Riza Hawkeye), tanaka rie, seki tomokazu(Sagara Sosuke) dan yukino satsuki (Chidori Kaname)..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-10-2004 10:31 AM | Show all posts
Yups...

Sekarang nie memang ramai pelapis baru dalam industri seiyu Jepun nie laa...

btw, seiyu kat Jepun ngan Amerika selalu datang time konvension anime kat negara memasing laa...
Reply

Use magic Report

J
Post time 12-10-2004 11:33 AM | Show all posts
ada gambar seiyuu amerika ke? nak tahu juga  suara siapa
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-10-2004 11:38 AM | Show all posts
Okey, nie salah sorang...



Nie Kyle Hebert... dia terkenal kat Amerika sebab jadik pelakon suara sebagai Teen Gohan untuk citer Dragonball Z versi Amerika...

Website rasmi dier http://www.kylehebert.com
Reply

Use magic Report

ilihusna This user has been deleted
Post time 12-10-2004 12:36 PM | Show all posts
Originally posted by J at 06-08-2004 05:14 PM:
hmm kenapa seiyuu perempuan semua posing kepala teleng? :bgrin:


hihihihi klako tol la! ye la..... kalau lurusss je macam robot la gamaknye. tak feymesss la gitu. mesti la nak tambah nilai kat gambo supaya peminat tak berpaling kat seiyu lain. tengok aa muka diorang. cam selebriti @ model tuu. rugi tak pose.
Reply

Use magic Report

J
Post time 12-10-2004 12:50 PM | Show all posts
Originally posted by Squall-Leonhart at 12-10-2004 11:38:
Okey, nie salah sorang...



Nie Kyle Hebert... dia terkenal kat Amerika sebab jadik pelakon suara sebagai Teen Gohan untuk citer Dragonbal ...



ooh... kurang handsome... kalau dragonball english version tak tahulah sebab kita tengok japanese version. tahu tak suara siapa untuk tema rocket dalamcerita pokemon tu? english version?
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2004 01:20 PM | Show all posts
tapi kalau tgk yg dub nih tak feeling laa.. suka yg suara jepun yg asal jugak.. kalau wat lawak pun menjadik.. kalau yg dub tu susah sikit nak hidupkan suasana lawak.. lagipun mana sama lawak jepun ngan omputih..
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2004 01:33 PM | Show all posts


masako nozawa, nyonya nilah yg buat suara goku, gohan dan goten dari kecik sampai besar dan juga guilmon dalam digimon tamers.....
Reply

Use magic Report

ilihusna This user has been deleted
Post time 12-10-2004 02:12 PM | Show all posts
Originally posted by RED 666 at 06-08-2004 01:33 PM:


masako nozawa, nyonya nilah yg buat suara goku, gohan dan goten dari kecik sampai besar dan juga guilmon dalam digimon tamers.....


hmm. berpengalaman la, senior nih. she've been into this job since?
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2004 02:46 PM | Show all posts
Erm... tahukah anda siapa yg alih suara anime-anime berjudul: Sakura Wars dan Mon Colle Knights yang pernah disiarkan di TV3; serta anime-anime yang disiarkan di TV2 pada petang hari minggu? Berbeza drpd FKN lah...
Reply

Use magic Report

J
Post time 19-10-2004 07:22 PM | Show all posts
suara sama saja.. orang2 yang sama juga mungkin
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2004 07:04 AM | Show all posts
Originally posted by scorpio_mmiv at 19-10-2004 02:46 PM:
Erm... tahukah anda siapa yg alih suara anime-anime berjudul: Sakura Wars dan Mon Colle Knights yang pernah disiarkan di TV3; serta anime-anime yang disiarkan di TV2 pada petang hari minggu? Berbez ...


kalau dari company FKN pelakon suara kebanyakan org baru macam aris ariwatan.. dan ader campur sikit dengan org lamer..

company lagi satu yg ader mengambil khidmat alihbahasa iatu company pengedar VCD company MTV kebanyakan ambik pelakon suara org lamer...

aku beli VCD kamen Rider 555 Faizu pun ader terlepas dalam VCD tu... first episode GUNDAM SEED alihbahasa malaysia...
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2004 02:11 PM | Show all posts
nih petikan dari Thread Mesti Tonton Yu Gi OH the movie mengenai alih suara filem tu dlm bahasa inggeris

Alih Suara
nih yang penting skali.pasal MF tak berkenan langsung ngan alih suara dier.Movie nih 98% English and 2% lagi bahasa sendiri(ntah bahasa mesir mane yg Anubis cakap).alih suara english diorang teruk gak.disebabkan 4kids ent. yg terbit kan,so kalau korang biasa nengok pokemon movie,korang akan dapati sore2 dalam Yugioh nih familiar sangat.Bayangkan sore Kaiba Seito mempunyai sore macam Brock dari Pokemon.Pegasus plak alahai pondan btol die nih.Sore yugi kecik mmg comel.tapi bile masuk Yugi yg cool.mak aih sore garau nak mampus.lagi satu pergerakan bibir diorang tak sama ngan pertuturan.so bagi MF,kot satu ari nanti nak tayang kat ntv7,pakailah sore Melayu.lagi best..
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2004 09:20 AM | Show all posts
Pelakon Suara ''MACROSS ZERO''


Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2004 06:20 AM | Show all posts
Minna-san! ;) Kalau korang nak tau lebih lanjut pasal anime ngan voice talents (seiyuu) untuk setiap character, gi la URL nih:-
AnimeNfo
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2004 11:48 AM | Show all posts
hait...wakaramaskak arigato moto ajinomoto cak:ff:
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-11-2004 12:23 PM | Show all posts
Originally posted by MetalFire at 2004-10-21 02:11 PM:
nih petikan dari Thread Mesti Tonton Yu Gi OH the movie mengenai alih suara filem tu dlm bahasa inggeris

Alih Suara
nih yang penting skali.pasal MF tak berkenan langsung ngan alih suara dier.Mo ...

Psl kekurangan orang untuk lakon suara laa tu... ye tak...?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.053261s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list