JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
56998
View
172
Reply

Pelakon Suara

[Copy link]

Author: Squall-Leonhart       Show all posts   Read mode

Post time 8-10-2004 10:21 PM | Show all posts
Originally posted by Squall-Leonhart at 8-10-2004 09:44 PM:
Hmm... so dgn kata lain seiyu kat Malaysia nie menggabungkan muker-muker feymes ngan yang tak feymes laa kalau gitu...


rasernya diaorang tak leh cari makan dalam bidang nyanyian atau lakonan try lak bidang seiyu ni.... lumayan beb..
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2004 11:47 AM | Show all posts
Originally posted by mat403 at 8-10-2004 02:43 PM:
sore GIANT dalam doremon tu sape lak?


sore GIANT lak yg aku dulu ader perasan maser bacer akhbar metro maser interview company FKN (Filem Karya Nusa) seorang pensyarah universiti maner ntah... dengan aris ariwatan dengan budak yg bawak sore shin chan tu...
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2004 12:25 PM | Show all posts

hmm

dulu time citer  ultraman dyna/ tiga ader pakai suara uji rashid untuk suara kapten pempuan tue, perasan x??
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2004 10:01 PM | Show all posts
tak persan lak sore uji rashid.....
Reply

Use magic Report

ilihusna This user has been deleted
Post time 10-10-2004 10:09 PM | Show all posts
whoa.... rupenye mahal gak suare2 'biase' nih. tapi tak dapek kiter nafikan, terhibur gak dengar suare2 tue. maknenye bukan diorang nie tak dihargai. cuma tak dikenali umum jer...... tapi masalah sekarang nih ialah takde tambahan anime baru dan pelakon suare jer. argh... channel anime kat astro oiiiiiii di mane dan sampai bile ko nak sembunyiiiiiii kluo la bior semua peminat anime dapat tengok.... dan tak lupe, hipotesis baru kiter; kalu ade animenye, ade le pelakon suarenyeeeee.....

hihihi merepek skit noooo.... (tapi memang ade kaitan tau dua2 things tue!)
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-10-2004 11:59 AM | Show all posts
Tu laa yang dikaterkan mahal tapi tak giler glamer... yer tak...? Ihihihi... lol:lol
Reply

Use magic Report

J
Post time 11-10-2004 03:09 PM | Show all posts
di Jepun seiyuu famous. honestly kita teringin juga nak cuba :ah:  dimana nak audition ya?

Weiss Kreuz's seiyuu:


from left : Takehito Koyasu, , Shin'ichirou Miki, Tomokazu Seki,  Hiro Yuuki. this is a shot for weiss kreuz album. suka dengar lagu2 album ni tapi suara mereka menyanyi kurang sedap lah ;)
Reply

Use magic Report

J
Post time 11-10-2004 03:16 PM | Show all posts
Megumi Hayashibara:

roles: Faye Valentine(Cowboy Bebop), Ayanami Rei (Evangelion), Kitty (Hello Kitty), Saotome Ranma(Ranma 1/2).. blablabla
seiyuu + singer
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-10-2004 05:03 PM | Show all posts


Rie Tanaka




Sugita Tomokazu




Kikuko Inoue
Reply

Use magic Report

J
Post time 11-10-2004 05:14 PM | Show all posts
hmm kenapa seiyuu perempuan semua posing kepala teleng? :bgrin:
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2004 07:09 PM | Show all posts
Seiyu Sugita Tomokazu


Jambuss gak :cak:
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-10-2004 08:25 PM | Show all posts


Seki Tomokazu




Megumi Toyoguchi




Masako Nozawa
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2004 12:04 AM | Show all posts
Seiyu jepun ni samer taraf dan glamor dengan pelakon filem/drama...
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2004 08:31 AM | Show all posts
megumi hayashibara dgn kikuko inoue dah lama dalam industri suara ni.. skang nih dah ramai ada pelapis muda.. apsal nampak buruk pulak tanaka rie.. biasa comel jer.. muka megumi toyoguchi pulak yang lawa.. suka suara tanaka rie dalam Chobits.. so far seiyuu yang paling aku suka yuu asakawa, michiko neya (Riza Hawkeye), tanaka rie, seki tomokazu(Sagara Sosuke) dan yukino satsuki (Chidori Kaname)..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-10-2004 10:31 AM | Show all posts
Yups...

Sekarang nie memang ramai pelapis baru dalam industri seiyu Jepun nie laa...

btw, seiyu kat Jepun ngan Amerika selalu datang time konvension anime kat negara memasing laa...
Reply

Use magic Report

J
Post time 12-10-2004 11:33 AM | Show all posts
ada gambar seiyuu amerika ke? nak tahu juga  suara siapa
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-10-2004 11:38 AM | Show all posts
Okey, nie salah sorang...



Nie Kyle Hebert... dia terkenal kat Amerika sebab jadik pelakon suara sebagai Teen Gohan untuk citer Dragonball Z versi Amerika...

Website rasmi dier http://www.kylehebert.com
Reply

Use magic Report

ilihusna This user has been deleted
Post time 12-10-2004 12:36 PM | Show all posts
Originally posted by J at 06-08-2004 05:14 PM:
hmm kenapa seiyuu perempuan semua posing kepala teleng? :bgrin:


hihihihi klako tol la! ye la..... kalau lurusss je macam robot la gamaknye. tak feymesss la gitu. mesti la nak tambah nilai kat gambo supaya peminat tak berpaling kat seiyu lain. tengok aa muka diorang. cam selebriti @ model tuu. rugi tak pose.
Reply

Use magic Report

J
Post time 12-10-2004 12:50 PM | Show all posts
Originally posted by Squall-Leonhart at 12-10-2004 11:38:
Okey, nie salah sorang...



Nie Kyle Hebert... dia terkenal kat Amerika sebab jadik pelakon suara sebagai Teen Gohan untuk citer Dragonbal ...



ooh... kurang handsome... kalau dragonball english version tak tahulah sebab kita tengok japanese version. tahu tak suara siapa untuk tema rocket dalamcerita pokemon tu? english version?
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2004 01:20 PM | Show all posts
tapi kalau tgk yg dub nih tak feeling laa.. suka yg suara jepun yg asal jugak.. kalau wat lawak pun menjadik.. kalau yg dub tu susah sikit nak hidupkan suasana lawak.. lagipun mana sama lawak jepun ngan omputih..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.043479s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list