Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
619108
View
2416
Reply

[SERAM KAMPUS] Kisah Seram di UiTM

  [Copy link]

Author: ainnymidie       Show all posts   Read mode

Author
Post time 21-12-2005 11:56 AM | Show all posts |Read mode
Post Last Edit by Santeira at 8-5-2011 12:31

Tentu ramai kat luar sane x-uitm/student uitm. dengan banyaknye kampus2 utim kat msia tentu berlambak cerita2 seram,hantu,pelik tentang kampus korang. Mari kite bercerite. Aku pon ex-uitm kuala pilah, jalan melang tuh.....aku ader byk story...nanti aku postkan kalo aku ader maser...... Last edited by medangmru on 17-11-2013 01:43 PM

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-12-2005 06:01 PM | Show all posts

1st story

Batch aku dulu 2nd batch kat uitm n9 tuh...kampus ni dulu bekas pejabat jabatan ape tah n asrama dak2 merupekan bekas kuarters pekerja....tp kuartersnya bukan buruk, lawa kawansannye, mcm kaw perumahan. asrama ktrang adalah rumah2 sebijik2....tp biaseler kampus uitm...jiran misti hutan kan.
story pertama, ade ler sorang kwn aku nih..baru register, kire die antara terwal la...dpt umah trus masuk...die student yg 1st dpt rumah tuh, kire die sesorang la time tuh. ok, tgh die kemas brg2 die..kat loker....tetibe je kan.........die kan.....dgr bunyi org bernafas....kuatt...dlm bilik die...dan juz blakang telinga die. wah..ape lagi...kan die sesorang kat rumah tu..cabutttt trusssss die.......duduk kat luar ..tgu housemates die yg baru sampai baru die masuk. kire mcm benda tu nak kenal2 kot...hahahahahhaha....ok..nnt aku citer menda lain lak..lagi besss...ni baru intro.
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2005 10:37 PM | Show all posts
Hmm...kat Kampus Perak plak ( ni aku dgr la dr pak gad ngan lecturer aku)

Pak Gad :
kul 3 pagi,dia wat rondaan la...jumpe 1 bdk ppuan nk balik ke hostel dlm p'jalanan tu dgn beg skali  yg peliknye ppuan tu gi hostel laki pstu pak gad tu jeritla "oii,ko nk balik mane tu?situ hostel laki la" budak tu wat de' je..die terus jalan,pak gad dah dekat je budak tu pndang blakang,tgk2 xde muke budak tu...berlubang je...:geram: pe lagi,larilah org tue tu....hehe tu lah,asyik saman student je kan dah kene.hehehe...

Lecturer aku:
die ngan ada lecturer lain tdo kat staff room je (ntah sbb ape) pstu ngan tdo die terdengan sore ppuan ngilai atas bumbung.dhla staff room die kat atas sekali,dorang terus peluk sesame sndiri heheheh...tu lecturer aku cite ler...:ah: kitorang ni dgr jelah :bgrin:
Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2005 09:09 AM | Show all posts
ermmm..aku dulu UitM Dungun.. batch june 2000...

  ni pasal bilik aku..no 211 kat kolej tasik A.Tapi skrg dah tukar nama...jadik tenggol A..nama pun dah buruk...hehe

  sepanjang 2 tahun setengah aku duk bilik tu..mcm2 aku n org lain nampak...

kisah 1..
ni time aku baru masuk bilik ni..4 u all punye info..aku dapat bilik ni sesorang je... katil ade 4 tapi aku sorang je yg dapat bilik tu.member2 lain semua dapat roomate..aku je tak dapt roomate..ade lee senior tumpang sekali sekala..tapi tak penah tinggal lama.. aku pun tak tau pasal ape...

satu malam tu...aku tido sesorang..pintu aku tutup la.tapi tak rapat. n tak selak dari dalam takut kang ade member datang ajak borak...dalam tgh syok tido tu..ada org kejut aku..tolak2 badan aku..aku malas nak bukak mata sebab ngantuk sangat..tapi bende ni trus tolak aku ngan kasar sekali sampai aku terbgn n bile aku bangun..aku pun pelik le sebab takde org pun dlm bilik aku.,.dah le gelap...

tgh2 mamun lagi tu..aku dengar bunyi suis kipas tepi katil aku..TAP!! ade org tutup kipas maa!!!! terkejut gile aku!then aku pun bangun n trus lari kearah pintu nak pi mintak bantuan kwn2..tetibe pintu aku pulak tak bleh bukak!!!!! ade org selak pintu tu!!! padahal aku tak selak pun pintu tu...just tutup skett je.. tu pun tak rapat.then pas bukak selak tu..trus aku lari pi bilik kwn2..seminggu gak le aku tido merempat kat bilik kwn2 lain sebelum aku berani semula tido kat bilik aku balik...

aku rase bende tu nak kenal2 ngan aku kot...die wat minggu wawasan siswa@ orentasi ngan aku...huhu
Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2005 09:23 AM | Show all posts
KIsah 2...

  Time ni aku dah masuk part 2...aku tido sorang gak malam tu..then tgh tido tetibe aku tersedar...tai tak bangun la...just bukak mata jap..then pejam mata untuk menyambung tido...time aku tgh baru sambung tido tu....

  muke n badan aku mengadap dinding bilik aku..mata tutup but telinga masih buleh mendengar..tetibe aku terdengar dari meja study aku bunyi org bancuh air..dengar bunyi org transfer air dari cerek to gelas..then bunyi sudu berlaga ngan gelas tu...kling kling kling....perhhh aku dah rase cam nak terkencing dah time tu...padahal kat meja aku tu tak pernah ade cerek,gelas or sudu(aku kalu nak minum pi order kat cafe jek!!,haha)

  lama gak le.. dalam 2 minit camtu...then bunyi tu senyap..aku time tu mmg nak bangun n lari pi bilik lain dah..mmg dah ready sangat.time aku baru je nak bangun n lari..bunyi kerusi study aku terseret laa plak..sreeettt..bunyi cam org baru bangun dari kerusi tu..tu le aku rase time aku paling takut sekali seumur idup aku...rase lumpuh kaki tangan...padahal aku rase aku ni antara kategori pemuda yg agak berani gak la di Tasik A tu..haha

Tak cukup ngan tu...sambung plak ngan bunyi pintu loker kosong sebelah locker aku dibuka....kreeeoookkkk..mmg kuat gile...aku tetibe dapat semangat ape ntah..mampu bangun n buka pintu n lari pi umah bilik sebelah...member aku bilik sebelah bleh hemtam gelak tgk aku mengigil cam demam kura...tehn pastu seminggu lagi aku tido merempat kat bilik lain sebelum mampu tido sesorang semula kat bilik aku...uhukk...
Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2005 09:36 AM | Show all posts
KIsah 3...

  ni kawan aku punye cerite..

  time tu awal part 4..ramai budak2 tak balik lagi..wing aku pun (kat kolej aku..satu level dipanggil ngan nama wing) ramai tak balik lagi...

  bilik aku adalah bilik paling ujung wing aku tu..n member aku ni bilik die kat tgh2 wing aku..die baru sampai kat bilik die dari stesen bas..time tu dah magrib..n die sorang je budak wing tu yg dah sampai..budak2 bilik lain(termasuk aku) tak balik lagi...entah ape mamat ni pulun balik awal..tiket bas abis kot...

  time die nak bukak pintu bilik die...tetibe die nampak aku! diulang..nampak aku!! tgh jalan dari tangga ujung wing aku menuju ke bilik aku n masuk trus dalam bilik aku...member aku cakap die mmg pasti yg tu aku..muke same giler..lagipun takkan tak cam kot..dah setahun lebih duk sekali.....

ape lagi..mamat ni pun panggil la aku..black!black!awal gile ko sampai oi!! tapi aku tak jawab pun..n trus bejalan masuk dalam bilik aku..mamat ni pun pelik la..sebab selalunye aku ni sporting orgnye..haha...die pun pi la kat bilik aku nak tanye kat aku..apsal sombong sangat..die pun bukak pintu..tgk2 kunci n bilik gelap bermakna aku tak balik lagi!!!!

member aku bile perasan je camtu..trus lari sambil menjerit2 panik pi blok satu lagi...mujur dah ade budak lain yg balik...2/3 hari gak la die tak bercakap banyak..bile nampak aku je muke die jadik pucat...cam aku ada bela hantu raya jek...iskkkkkkkkkk......
Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2005 10:08 AM | Show all posts
Kisah 4..

kwn selang 3 bilik dari bilik aku yg nampak..(kisah paling seram)..

member aku ni bilik die selang 3 bilik dari bilik aku...n selalu bergayut ngan gf die time tgh malam..murah katenye..(time tu line celcom je yg wujud kat uitm dungun,keji kan)haha...tingkap bilik kami jenis yg sisir tu..ala kalu pecah 4 baris leh kuar kepala trus tu..so tingkap bilik die ni..cermin 4 keping dah pecah..so..die bleh kuarkan separuh badanye ikut tingkap tu le..katenye udara lebih segar n line celcom lebih clear...(tapi bile ujan merana,haha)

  time tgh bergayut tu(di talipon ya..bukan di pokok)..die pun terpandang le kearah tingkap bilik aku..n did u know ape yg die bakal nampak??die nampak lembaga seiras pontianak..baju putih..rambut panjang..sedang mencangkung at the edge of my room's window..n sesaat kemudian terjun kebawah(untuk makluman..level kami adalah di tingkat 3,tingkat paling tinggi) sampai mengilai halus n trus ilang kat kaki bukit belakang kolej aku!!!!!!

member aku ni tergamam seketika..tapi die die mmg jenis berani n tabah gak le(cam aku)..so die tak panik sangat...die then berenti borak ngan gf die..letak pon n trus kumpulkan kwn2 aku dalam 3 org yg tak tido lagi n pi bilik aku..

to their surprise..bile dieorg bukak pintu bilik aku..dieorg nampak aku tgh tido nyenyak gile kat katil sesorang..mamat ni ingat aku takde dalam bilik time tu..pi lepak kat wing lain...ape lagi trus kejutkan aku n ceritakan semuanya time aku mamun2 n blur tu...

mlm tu dan 2/3 malam berikutnya.. aku tido merempat bilik org lain lagi..sebelum berani tido sesorang kat bilik aku....

[ Last edited by Informer at 23-12-2005 10:11 AM ]

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2005 10:09 AM | Show all posts
aku tak tau naper aku still stay kat bilik tu even banyak citer2 seram kat bilik tu..kwn2 aku yg tido situ semua tak pernah tinggal lama.. alih2 dah pindah bilik lain..lagipun kalu aku tukar bilik lain..banyak prosedur yg kene wat ngan pihak kolej..aku tak suke....

n aku suke duk sesorang sebab ade privacy..leh study diam2 dalam bilik tanpa gangguan kwn2..even time exam mmg ramai kwn2 yg mai tumpang study kat bilik aku tu..tenang kate dieorg..mmg le tenang sbb takde pc ataupun radio..haha

walaupun mcm2 kwn2 aku nampak..tapi yg peliknye aku tak pernah jumpe pun bende yg maybe duk sekali ngan aku dalam bilik tu..denagr bunyi2 menyeramkan ade le.. tapi  mmg tak pernah nampak langsung bayangannye..kekadang aku teringin sangat nak jumpe 'roomate' aku tu..tapi ape kan daya..sampai grad aku tak jumpe.. dengar bunyi jekk..

  tapi member2 aku dah banyak kali jumpe 'roomate' aku tu dalam perlbagai bentuk..merupai aku le..cam pontianak le..ape le...aku hanya mampu dengar je la..sampai member2 aku kata aku cekal gile duk situ sampai grad.haha...

skrg ni aku dengar budak pompuan duk kolej tu..tak tau laa ape citer bilik tu skrg..ape apeun aku still rindu kat bilik aku tu...semua yg aku citer adalah benar..it up to u all nak percaya or not...tq
Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2005 02:12 PM | Show all posts
Originally posted by Informer at 23-12-2005 10:09 AM
aku tak tau naper aku still stay kat bilik tu even banyak citer2 seram kat bilik tu..kwn2 aku yg tido situ semua tak pernah tinggal lama.. alih2 dah pindah bilik lain..lagipun kalu aku tukar bilik  ...


Informer, ko bukan aje cekal dan berani duk situ, tapi juga ko asik2 p menumpang kasih tido bilik org...
tapi ko memang berani...tabik spring kat ko
Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2005 03:16 PM | Show all posts
betul...nko nih memang berani tahap hantu la informer....
Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2005 03:23 PM | Show all posts
aku berani pun bukan apa..sebab aku suke duk sorang n view dari bilik aku tu mmg cantik ma..ptg2 leh nampak kerbau meragut rumput di padang bola...haha...n maybe sebab aku tak pernah nampak 'roomate' aku tu kot..sbb tu aku berani skett...die pun hanye gurau2 ngan aku je kot..lantakla.. janji die tak kacau aku..cuma sekali sekala je aku kene menumpang bilik org jap..haha

  sebelum aku masuk situ..senior aku citer..dah 4 sem bilik tu takde org duduk..jadik port budak2 isap ganja dan gunting rambut ja...tu pun time disiang hari jek...nak wat camner..aku dapat bilik tu..layanje laa....
Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2005 04:37 PM | Show all posts
Originally posted by Informer at 23/12/05 03:23 PM
aku berani pun bukan apa..sebab aku suke duk sorang n view dari bilik aku tu mmg cantik ma..ptg2 leh nampak kerbau meragut rumput di padang bola...haha...n maybe sebab aku tak pernah nampak 'roomat ...



Sib baik nampak kobau dikkk....kalau nampak 'roomate' duk ragut rumput, camana ek?:cak:
Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2005 04:57 PM | Show all posts
cekal, berani & tabah ler ko nih informer. Setengah org..kalu kene camtu walau susah camanapun prosedur utk tukar bilik depa tetap gak buat. janji bilik baru tuh tak de "penghuni" lain.
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2005 10:06 PM | Show all posts
braninyer ko informer.....
Reply

Use magic Report

Post time 25-12-2005 07:44 PM | Show all posts
.....'dia' mengidam nak minum kopi tongkat ali ha tu..........:cak::cak::cak:













Originally posted by Informer at 23-12-2005 09:36 AM
KIsah 3...

  ni kawan aku punye cerite..

  time tu awal part 4..ramai budak2 tak balik lagi..wing aku pun (kat kolej aku..satu level dipanggil ngan nama wing) ramai tak balik lagi...

  bil ...
Reply

Use magic Report

Post time 25-12-2005 08:37 PM | Show all posts
informer..waa.. beraninye ko :clap: kalo aku..huhu... da lama aku blah..err.. takde lg ke citer? nk tau nih... wpon da seram2 da aku nih.. :bgrin:
Reply

Use magic Report

Post time 25-12-2005 10:03 PM | Show all posts
tak yah la kata aku berani sangat..aku ni biase jek..kalu aku berani sangat takde le aku menumpang bilik org lain sekali sekala....

  ade lagi 3/4 cerita pasal bilik aku tu..tapi semua kwn2 aku yg jumpe..aku tak pernah jumpe langsung ngan roomaate aku tu..tu yg kekadang frust tu..apsal kwn2 aku senang jumpe die...padahal aku yg satu bilik ngan bende tu tak pernah jumpe langsung..sekadar bunyi2an n bunyi tapak kaki n bunyi bende terseret..sreeeeeeetttt pada pukul 2 hingga 3 pagi kat meja tulis aku jek.....nak kate aku alim..xde la sangat..lebih kurang kwn2 aku ja.

   ada citer gak yg aku dah lupa..dah nak masuk 3 tahun dah aku tinggalkan uitm dungun...so sorylaa kwn2 ye..

  ni yg antara aku masih ingat...

citer 2 org kawan aku yg datang melawat ke bilik aku...

  time tu kalu tak salah aku time aku part 3..lebih kurang kul 1.30pagi..ade 2 org kwn aku dari level lain mai datang bilik aku untuk berborak2...tgh sedap berborak tu rokok plak abis..so aku sebagai tuan rumah menawarkan diri untuk pi bilik tokan rokok jap le kat wing aku.. beli dunhill 3 batang...masuk buku tokan..haha...

  sedang aku menulis dalam buku 555 tokan rokok wing aku tu..aku dengar suara kwn2 aku yg 2 org tu menjerit panggil nama aku..black!!! sambil lari! kecoh satu wing aku..semua bebudak yg tak tido lagi semua bangun n tanye ape pasal..aku pun terkejut gak le...

   rupenye2...time aku tinggalkan dieorg tu...budak 2 org ni ternampak satu lembaga(uishhh..apsal bulu roma aku meremang time menaip ni!!seriuss!!)rambut panjang,baju putih,cam pompuan,dari pandangan sisi sedang melintas kat tingkap bilik aku secara perlahan2...perhh...patutle lari cam pelesit jee....

meemule aku tak percaya gak citer dieorg..ntah2 saje je wat bagi aku takut..tapi masalahnye bile kami ramai2 masuk bilik aku pastu..terbau kapur barus..tapi tak le kuat sangat..just sekadar terbau jek...semua org bau....

n secara  automatik sekali lagi aku menumpaang tido bilik org lain lagi mlm tu..tapi tak lama sebab aku dah start rase biase dah tentang kejadian2 camtu kat bilik aku...

so kepada crew seekers ntv7..pi la bilik aku..no 211,kolej tasik A@ skrg dipanggil tenggol A...skrg ni le time sesuai..budak2 cuti...sunyi jek..lagipun skrg kat dungun musim tengkujuh..mlm2 bulan pun suram jek...mmg cun kalu tgk dari bilik aku...mane tau dapat ambik gambar die terbang melintasi bulan ke..huhu....

  bilik aku tu tu..time aku memula masuk..aku tgk ade lambang salib terbalik kat bwh meja study aku..guna cat..kate senior aku..tmpt budak2 memuja ape ntah,selain dari port isap ganja n gunting rambut...tapi tak tak percaya sangat ngan senior aku tu...sebab ddie pun isap ganja gak...

  ade gak aku baca yasin sesorang bile mlm jumaat kalu aku ade masee...tapi tak ilang gak...sampai bdk2 wing aku pun dah masak dah ngan kejadian2 camtu....layanje la...janji grad on time,bak kate pepatah seorg best frend aku kat wing tu..huhu

  to all bdk2 wing star june 2000 to june 2003...miss u all..muuuuuuuuahhh.

.too much memories to be forgotten...

[ Last edited by Informer at 25-12-2005 10:12 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 25-12-2005 11:41 PM | Show all posts
INFORMER.. ITM dunggun mmg mcm2 citer..( dulu ITM..aku dulu HOTCAT taun 95/96..stahun jer..)

DULU..sepanjang jalan nk ker hostel yg mcm kondo tuh..( tasik ker..AKU LUPA..)..NGERI SIOT..aku dulu duduk sura gate..kdg2..ader gak gi sura hujung..kami naik moto..ulang alik..pergh..gelap siot..spanjang tepi pantai..

penah dengar citer couple mati lemas.?..bunian? histeria..? eee..mcm2 lagi la..

[ Last edited by huruhara at 25-12-2005 11:46 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2005 01:49 PM | Show all posts
informer..ko mmg ditahap berani la...aku dulu duk pantai 16 rumah klasik.Masa study kat uitm dungun dulu mmg aku dengar la..tasik mmg berhantu..kalau tanya budak laki pasal citer seram kat tasik diorg mmg taknak citer..:stp:...
satu lagi pasal yang couple mati lemas kat tasik tu...mungkin betul kot..sebab senior aku kat ofic ni dia pun ex-uitm dungun..dia ader citer pasal couple tu..couple tu pg dating kat pantai..diorg pg pantai sebelah tasik tu..biler nak balik air pasang..masa tu la diorg hanyut...mayat lelaki ader orang jumpa tapi mayat budak prm tak jumpa...
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2005 03:13 PM | Show all posts
..dulu jln nk gi tasik gelap.ada rumah dlm construction  ( aku tak tau rumah saper..rumah dekan kot..) situ pon dah ngeri..diorg ckp kat blkg tasik ker mana..ada tmpt cantik..mmg sesuai utk berkelah..tp tmpt tuh utk.."mender" tuh..eeeeeeeee!

lagik satu dulu kat sura gate ( tmpt budak hotcat..)..mmg ader budak pompuan kena kaco! sampai histeria..( pergghh!..tiba2 meremang bulu roma aku ni..aku kerja ni, sorang plak tuh dlm opis ni!!..)

[ Last edited by huruhara at 26-12-2005 03:15 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2005 04:35 PM | Show all posts
huruhara..ko sorg jer kat ofic?tak seram ker baca fourm ni...aku baca td pu terasa semacam jer..biler pg toilet..sib baik kat ofic ari ni ramai org..kat kolej pantai pun byk gak kisah seram..tp yang selalu kena kaco member aku yg alim
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2005 10:37 PM | Show all posts
Originally posted by d_anne04 at 26-12-2005 04:35 PM
huruhara..ko sorg jer kat ofic?tak seram ker baca fourm ni...aku baca td pu terasa semacam jer..biler pg toilet..sib baik kat ofic ari ni ramai org..kat kolej pantai pun byk gak kisah seram..tp yan ...


d_anne seram mmg seram..aku buat derkk jer..ff:
kadang2 nak naik ke opis aku pon aku cuak, kalo kena kejer weekend support sorang2, kul 9am - 6 pm ( walaupun pagi2 buta..ye lah lampu semua tutup..gelap jer kt tangga tuh..)

aku keja kat setapak ni..ala yg bangunan kuning paling besar tuh ( korang teka la..!)
member aku yg keja mlm..lgi la..mcm2 kejadian aneh, penah kena kaco, "mender" tuh jentik telinga dier..nampak achi..tgh buat air kul 2, 3 pagi ( achi ni keja buat kopi/teh utk direktor2..tp dier keja opis hour jer..!)

aku kdg penah jugak " mender" tuh main " psst..psst..ppst" kat aku...lif naik turun sendirik..aku buat derkkk..jer..baca ayat aper2 yg patut..

senior aku dulu ada citer..tmpt ni sebuah pasaraya ( pasaraya "rich"..lama dah..)  bangkrap..tmpt aku ni/depatment aku...ICT..dulu ader tokey pasaraya ni mati bunuh diri!..dlu selalu kena kacau, ustaz pon dtg, sami pon dtg, paderi  dtg nak halau "benda" tuh..
member aku ckp ada satu tmpt tuh.."tmpt dier"..aku pon tak tau kt maner tu la bila aku keja sorang2 abih lampu aku bukak...ishhhhh..

[ Last edited by huruhara at 26-12-2005 10:47 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2005 11:23 AM | Show all posts
.
.

Uitm Kuching takda kisah seram..
kisah student buat projek dan di rakam oleh mereka sendiri ade le...

. Bayk dirakam kat hp bebudak Uitm
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2005 11:39 AM | Show all posts
Originally posted by terubok at 27-12-2005 11:23 AM
.
.

Uitm Kuching takda kisah seram..
kisah student buat projek dan di rakam oleh mereka sendiri ade le...

. Bayk dirakam kat hp bebudak Uitm


aku rasa pasal tu la..uitm kuching takde kisah seram..student ramai buat projek....
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2005 02:53 PM | Show all posts
yupp..

  citer pasal couple tu mmg betul..pak cik guard pun pernah citer kat kami..tiap tahun pada pagi raya parent budak pompuan tu akan datang kat tasik ujung tu baca doa sket2 sebab kat situ le kubur die..tak jumpe mayat sampai skrg....

  kat belakang kolej gemia tu ade la satu anak sungai...ok laa wat tempat lepak2...tapi aku pi situ4 cari anak2 ikan wat umpan macing kat atas jambatan pi tasik ju le.. ikan semua berkualiti tinggi..hehe

   aku pun budak hotcat gak... budak dhm.....sempat gak merase pi kelas kitchen kat sura gate time aku part 1..then pindah pi hotel baru....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.059953s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list