Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
54076
View
496
Reply

Scotland, saujana mata memandang.

[Copy link]

Author: rezeki       Show all posts   Read mode

Author
Post time 4-6-2006 07:08 PM | Show all posts |Read mode
31/05/2006

Kami  bertolak dari Kota London lebih kurang pukul 10.00 pagi. Perjalanan ke Scotland lebih kurang 9 jam melalui A1. Tengah jalan , sempat juga berhenti kat Doncester untuk makan tengahari. Cuaca sangat baik dgn suhu lebih kurang 13 darjah celcius. Permandangan sungguh menarik sepanjang perjalanan.

Dari lowland ke highland, aku sempat rakamkan panorama alam semulajadi ciptaan Allah yang berubah mengikut ketinggian.










[ Last edited by  chumpon at 5-12-2006 09:03 AM ]

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-6-2006 07:25 PM | Show all posts
Panorama sepanjang perjalanan .

Berhenti makan kat sini.










Sempadan antara England dan Scotland.




Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2006 08:24 PM | Show all posts
oh lala.. c'est magnifique
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2006 08:56 PM | Show all posts
seronok dan kagum melihat kecantikkan pemandangan kat Scotland tu...bersih lak dan udara nmpk besh jerk tentu seronok kan....tengkiu rezeki sbb share pics ni bersama...
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2006 10:15 PM | Show all posts
rezeki, u pergi sendiri atau ambil package?
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2006 11:55 PM | Show all posts
Originally posted by rezeki at 4-6-2006 07:25 PM



signboard sempadan tu mcm penuh dgn iklan tampal2 aje..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-6-2006 06:10 AM | Show all posts
Originally posted by Nisda_ at 4-6-2006 10:15 PM
rezeki, u pergi sendiri atau ambil package?


Pergi sendiri naik kereta.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-6-2006 06:12 AM | Show all posts
Originally posted by archilless at 4-6-2006 11:55 PM


signboard sempadan tu mcm penuh dgn iklan tampal2 aje..


Memang penuh dengan tampalan.Ada juga tangan yg gatal kat situ.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-6-2006 06:42 AM | Show all posts
Dalam perjalanan ke Edinburgh, sempat juga berhenti kat Berwick Upon Tweed. Biasalah cari toilet. Cuaca sejuk. Apa nak buat.Tapi puas pusing kat situ tak jumpa.














Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-6-2006 06:51 AM | Show all posts
At last, masuk lagi satu pekan kecil Dunbar. Puas pusing baru jumpa public toilet . Satu je yang aku paling respect, toilet dia sangat cantik dan bersih siap dgn perhiasan. Kat hotel punya toilet pun kalah. Ada kat dinding mereka tampal sijil yang toilet mereka diiktiraf antara terbaik di Scotland. Tapi aku tak teringat pula nak ambil gambar kat situ. Nanti kalau aku shoot gambar kat situ, apa pula kata mat salleh pula.


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-6-2006 06:56 AM | Show all posts
Ok, aku nak tidur dulu. sekarang pukul 12.00 tgh malam kat London ni. Esok pagi aku nak ke Stoke On Trent dan kemudian terus ke Manchester. Nanti kalau sempat, aku story masa aku kat Edinburgh nanti, kota bersejarah warisan dunia yg diiktiraf oleh UNESCO.
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2006 10:58 AM | Show all posts
cantiknya. nampak bersih je kan
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-6-2006 12:56 PM | Show all posts
Lebih kurang pukul 07.00 malam kami sampai kat Edinburgh.Puas cari hotel. Mostly semua fully booking. Aku pergi kat Ibis, Apex,Travellodge dan Travel Premier pun tak ada. Kalau tak ada habis aku malam tu.Aku ingat just walk in boleh dapat. At last masa round kat satu jalan ternampak satu B&B yg tayang vacancies kat depan cermin. Apa lagi singgah kejap dan tanya manager dia. Harganya 35 pound per person. Kat san B&B dia pun ada star rating . Yang ni 4 star. Nama B&B ni Gil Duns.

Bandar Edinburgh.










Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-6-2006 01:13 PM | Show all posts
Edinburgh, Bandar Warisan Sejarah Dunia.











Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2006 01:34 PM | Show all posts
Edited by Flower007 at 12-4-2015 10:52 AM

Awesomeness
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2006 01:58 PM | Show all posts
rezeki sewa kete berapa hinggit (pound) sehari ...jgn lupa ambik lagi gambar n tepek kat sini. Scotland scenery nya memang best! Shima memang cadang nak g next year!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-6-2006 02:12 PM | Show all posts
Originally posted by shimakichi at 5-6-2006 01:58 PM
rezeki sewa kete berapa hinggit (pound) sehari ...jgn lupa ambik lagi gambar n tepek kat sini. Scotland scenery nya memang best! Shima memang cadang nak g next year!


Aku sewa dengan company Sixt. Untuk 6 hari 140.90 pound. Ford Focus baru (automatic)

www.sixt.co.uk
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-6-2006 02:17 PM | Show all posts
OK, aku nak pergi Stoke On Trent dan Mancaster. Now 07.19 pagi. Nanti balik malam ni, aku sambung.
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2006 08:29 PM | Show all posts
Originally posted by rezeki at 5-6-2006 06:10 AM


Pergi sendiri naik kereta.



rezeki, pergi berapa orang? Memang dah plan awal2 nak pergi tempat2 ni atau pakai redah aje?
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2006 10:36 PM | Show all posts
scotland is truly a place that is a-must for everyone yg pegi europe.Nice pic rezeki..i've been to scotland once...helsenburgh.Very nice town.Its a small town by the lake.
Jeles je bile dengar u dah sampai edinburgh coz i tak sempat sampai situ coz on the way nak gi tu,my friend's car broke down....terpakse patah balik to helsenburgh...isk...anyway..here's a pic of helsenburgh yg i sempat amik



[ Last edited by  vitruvian_man at 5-6-2006 10:38 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2006 10:58 PM | Show all posts
hom memang plan nak visit Scotland satu hari nanti...
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2006 01:13 AM | Show all posts
musti sejukkk ar kat sane rezeki , best ar dapat pegi . Boleh tengok lifestyle Scottish
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2006 01:22 AM | Show all posts

Reply #22 tutankhamun!'s post

scottish nye ascent susah nak paham...dah la laju lak tu...:stp:
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-6-2006 06:43 AM | Show all posts
Originally posted by Nisda_ at 5-6-2006 08:29 PM



rezeki, pergi berapa orang? Memang dah plan awal2 nak pergi tempat2 ni atau pakai redah aje?


Aku memang nak pergi tahun 2004 masa aku datang London. Tapi ke lain pula. Aku pergi tour Europe , Belanda, Belgium, German, Swiiss,dan France.Balik je dah tak sempat. Tu sebab tahun ni aku main redah je. Kami pergi berempat. Jalan pakai Road Atlas United kingdom A-Z. Mat Salleh kat sini pun ada atlas tu dalam setiap kereta mereka. Insyallah tak sesat kalau pandai baca map kat atlas tu.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-6-2006 06:58 AM | Show all posts
Gambar B & B aku masa kat Edinburgh

35 pound per perperson pernight(pppn)Breakfast pagi pun ok. Pakai menu. Scottish breakfast. Tapi pastikan tiada bacon.



Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.054439s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list