Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
89211
View
1598
Reply

CROCHET

[Copy link]

Author: etot       Show all posts   Read mode

Post time 18-7-2006 09:26 PM | Show all posts

Edging patterns

kawan2, ni nak share pattern untuk edging yang ada dalam simpanan :-


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2006 09:31 PM | Show all posts
lagi..


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2006 09:44 PM | Show all posts
dan lagi..





Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2006 08:10 AM | Show all posts
Mus ada pattern yang first dan second tu..
Mus photostat dari kawan..
Kawan Mus tu pun photostat dari kawan jugak..
Bila sampai kat Mus ni dah kelabu sikitla..
Ni mesti buku yang bahasa Jepun tu kan..
Bestnya buku Honey.. Banyak diagram..
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2006 04:28 PM | Show all posts
Originally posted by hanieliza at 16-6-2006 09:19 PM
kakliza  ada banyak buku kait..so masa dulu biasalah projek kerjatangan ni mmg rajin..
antara bahan yg kak liza kait..ni jer sempat amik gambar..

http://img.photobucket.com/albums/v302/hanieliz ...


ok ler tu kak, sy penah gak buat bunga nenas ni tp pakai benang bulu kambing so dia jg mengerutu...naper yerrrkkkk:hmm:
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2006 04:49 PM | Show all posts
su pun dah start buat smlm... terkial-kial gak ler... maklumlah jari dah keras.... pas tu nak kire diagram lagi.... buku su pinjam ngan ader kakak kat opis.... rase cam banyak jer nak buat tapi tak tau lerrr.... try jer lerr....
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2006 08:18 AM | Show all posts
Mus dah dapat cari buku "Kait Jarum Satu" oleh Zainon..
Jumpak kat popular semalam..
Seronoknya..
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2006 12:49 PM | Show all posts
Ini adalah antara hasil kerjatangan zie yang tak seberapa..


tp macamana cara yg betul utk joint small mat tu? yang ni lepas basuh..dia punya ikatan tercabut(sebelah kanan gambar)

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2006 12:35 PM | Show all posts
Originally posted by musliha at 18-7-2006 08:29 AM
Soda,
Mus dah mula buat pattern ni semalam..
Dah masuk round 4 dah..
Mula2 ingatkan tak jadi, tapi bila sampai round 4 jadik Soda..
Dah nampak rupa dia dah..
Malam ni nak sambung lagi..
Cuma  ...

sehingga ke hari ini dah s'pai mana mus punya....?
kalo tak silap aritu mus ader pasal panjang diakan...?
a'ah....saya punya tu saya tambah kasi dia panjang lagi....
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2006 12:38 PM | Show all posts
Originally posted by zieA at 18-7-2006 11:05 AM

:tq:soda utk penerangan di atas..ok..kalau pattern yg kena sambung setiap keliling(setiap lubang kait)..zie boleh faham ..tp yg zie masih blur..pasal setiap penjuru, hanya satu point je di sambun ...

selalunya kalo pattern yg nak sambung2 ni ziea masa mengait tu yg kita sambung....kalo sambung asing2 mcm yg ziea buat tu mmg akan terbukak nnt....saya biasa buat masa mengait tu yg sambungkan terus....kena kira betul2 dia ader tunjuk part mana yg nak kena sambung kalo salah sambung nnt akan jd senget....
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2006 12:40 PM | Show all posts
Originally posted by noor_hannah at 18-7-2006 02:19 PM



soda.. kak noor still prefer single colour.. nampak lebih kelass.. hehehe..

iya kak noor...saya pun suka single kaler gak....aritu masa buat yg tu ader abg ofis ni kata dia ingat air kunyit tumpah kat kaitan saya tu...huhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2006 03:20 PM | Show all posts
Originally posted by soda at 22-7-2006 12:35 PM

sehingga ke hari ini dah s'pai mana mus punya....?
kalo tak silap aritu mus ader pasal panjang diakan...?
a'ah....saya punya tu saya tambah kasi dia panjang lagi....


Mus dah masuk baris ke-7 dah..
Hari tu tersalah Soda satu round, Mus terpatah balik, penat bukak..
Takpa.. Akan Mus usahakan sehingga berjaya..
Mus pelan sikit Soda, baru nak belajar..
Mus ikut sejibik dalam kertas tu.. Mus tak pandai nak tukar..
Nanti dah terror sikit baru leh adjust..
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2006 04:17 PM | Show all posts
Originally posted by zieA at 21-7-2006 12:49 PM
Ini adalah antara hasil kerjatangan zie yang tak seberapa..


tp macamana cara yg betul utk joint small mat tu? yang ni lepas basuh..dia pu ...

ziea....kat diagram tu mesti ader tunjuk camner nak sambung...ader tak diagram tu...kalo ader paste la nak tgk camner sambungan tu....
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2006 02:58 PM | Show all posts
Originally posted by soda at 22-7-2006 04:17 PM

ziea....kat diagram tu mesti ader tunjuk camner nak sambung...ader tak diagram tu...kalo ader paste la nak tgk camner sambungan tu....

diagram nyer dah hilanglah soda..pattern ni mmg jenis sambung asing2..tempat join hanya ditanda X..walaupun sambungannya tercabut..tp masih guna utk alas kabinet:nyorok:
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2006 11:35 AM | Show all posts
untuk zieA, mungkin ini boleh membantu..






*nanti kita salinkan explaination nya.. nak buat ayat sendiri, takut orang tak paham lak.. hehehe..

saya pun belum banyak experience sambung motif ni.. as soda said earlier, lebih mudah kalau dikait terus; pattern yg saya penah buat , saya slip stitch kat part yg bersambung tu..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2006 11:43 AM | Show all posts

Reply #257 honeydew_78's post

honey, boleh tak tunjuk kat saya camner nak buat 4segi tu? haritu ada web yg tunjuk.. tapi saya tak salin.. sekarang ni nak wat yg 4 segi tu dah tak tau.. selalu saya buat bulat..
kalau ada web pun buleh jugak lah..
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2006 11:56 AM | Show all posts
Originally posted by honeydew_78 at 26-7-2006 11:35 AM
untuk zieA, mungkin ini boleh membantu..






*nanti kita salinkan e ...


Honey,
Yang ni ambil dari mana?
Yang ni la Mus tengok lam buku di MPH tu.. Sejibikla..
Wah.. Syioknya..
Seronoknya kalu ada banyak buku cam Honey..
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2006 02:12 PM | Show all posts

reply to musliha's post#259

gambar tu amik dari buku 'Learn To Crochet by Sue Whiting'..
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2006 03:09 PM | Show all posts
topi yg saya buat utk anak saya dah nak siap..

tp ingat kat ujung dia nak buat nampak cam beropol2 sket

sesape ada cth patern.. ble share tak.. takut kang x nampak beralun/beropol

x reti nak reka2 la.. yg bdn topi tuh saya just ikut sedap tekak saya jer..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-8-2006 04:22 PM | Show all posts
Assalamualaikum kwn2...

Fuh..lama tak jengOk thread kegemaran etot nih...etot sebok lately,gathering pon x dpt join. Ni etot postkan gambar2 hasil kerja tangan etot...sumer nih etot buat sndiri, special gift tuk kwn2 tedekat etot masa wedding etot bulan may lepas.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list