Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
67151
View
395
Reply

Saper pernah tidur dgn kucing??

[Copy link]

Author: alangGIRL       Show all posts   Read mode

Post time 11-8-2006 05:08 PM | Show all posts
aku memang penah tido ngan kucing...dulu2....manyak kenangan wat aku sedih aje...
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2006 09:51 PM | Show all posts
kucing ni teman waktu kita bersedih..
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2006 10:56 PM | Show all posts
Kucing J pun tidur sama dengan J. dari umur dia 9 bulan dah nak masuk 7 tahun dah. memang bawak dia tidur sama sebab dia very alert(dah la J ni pun penakut org nya). Kalau malam-malam tu, bunyi pelik sikit kat luar dia mesti bangun, duduk facing straight towards the window ke,pintu ke mana-mana la. Kadang-kadang,kalau siang lak, J tau ada stranger ke kat luar sebab kucing J ni mesti growl. Owner dia (single lady) dulu dapat tau ada orang  tengah round keliling rumah cuba nak masuk sebab kucing ni growling, as if macam depan dengan musuh. Protective betui. Dengan anak-anak J masa kecik-kecik pun macam tu. Kucing J ni betina,  Kalau anak J nangis dia yang susah hati. Jalan sana jalan sini dlm rumah. Binatang pun ada motherly instinct  dia sedangkan manusia senang-senang aje buang anak merata, isk...isk,
J memang sayang yang amat sangat dng kucing ni.
Reply

Use magic Report

emma_rafie This user has been deleted
Post time 12-8-2006 10:45 AM | Show all posts
Aku lak..tak penah la lagi tido dengan derang...tapi yg pasti nyer..pagi2 aku tak yah pasang ALARM....coz tepat 7.30am 2 ekor kucingku terpacak dok dpn pintu bilik tido aku...derang la alarm aku pagi2...meowwwwwwwwww..........sampai hubby aku siap cakap...bangun yang oii...bibik kita dah panggil dah nu....kihkihkihkih... :kerek::kerek:
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2006 11:10 AM | Show all posts
kucing aku pagi2 kejut aku...kalau aku x bangun dia lak tido sekali...
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2006 12:38 PM | Show all posts
kucing aku nak tido kena tepuk2 dia mcm baby...tapi umur dia dah 6thn..
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2006 06:32 PM | Show all posts

Reply #24 emma_rafie's post

sah sah aa tunggu makan..
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2006 12:39 AM | Show all posts
Malam ni kucing aku si Musang tido ngan aku... Best bebulu jer.
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2006 03:48 AM | Show all posts
skang susah la aku nak tido ngan anak toten aku yg terkini ni...depa suka berak tengah malam..kang di beraknya ats badan aku kang..naya je..huahauahuahuaa
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2006 01:10 PM | Show all posts
aku pengalaman di'berak'kan kucing.. yyeakk.
masa kat ipt, dok umah bujang seramai 10 org + sekor kucing nama linda.
kucing ni baru lagi join masuk rumah aku. dtg dari mana ntah.
dlm rumah tu aku je yg rajin layan kucin..
.. satu ptg tu balik dari campus letih sangat. terlelap atas lantai.
si linda ni pun sama tido atas badan aku. tido punye tido,  bila sedar je bertongkol2
objek panas atas badan.  bau hampeh giller...nasib baik pakai baju.. baju tu pun aku
terus  buang kat tong sampah beso tepi jalan.




moral : berhati2 memilih kucing sbg teman tido
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2006 06:09 AM | Show all posts
Originally posted by miss_bunga007 at 11-8-2006 09:51 PM
kucing ni teman waktu kita bersedih..

:setuju:
dan penghibur disetiap masa...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-8-2006 10:12 AM | Show all posts
Originally posted by TALIPUTOS at 13-8-2006 01:10 PM
aku pengalaman di'berak'kan kucing.. yyeakk.
masa kat ipt, dok umah bujang seramai 10 org + sekor kucing nama linda.
kucing ni baru lagi join masuk rumah aku. dtg dari mana ntah.
dlm rumah tu ak ...


Teringat alang waktu sekolah rendah dulu (ini zaman awal 80an dolu2) ... adik alang jumpa kucing dua ekor tepi jln, bawak balik umah.  Last2 dua2 ekor ni kena  buang sbb hobi diorang berak n kencing kt atas katil. Bebulu mak alang, sbb dgn tilam sekali kena buang... dh tak leh diselamatkan.  

Kena pilih la kucing yg nk di bawa tido. Tp kucing alang dulu best.. dia berak dlm toilet.
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2006 10:23 AM | Show all posts
awal pagi dia tolong kejut kan kita..dia cium cium muka..best..
Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2006 09:59 AM | Show all posts
dulu2 mase kecik sampai remaja itu le keje aku, tido ngan kucing, lepas kawin ade sekor kucing dtg aku buh nama comel, baik, berak kencing kat jamban, pastu bile tgh makan bersila kat bawah dia tak penah kaco, dukkkkk je diam2 kat bawah kusi, dah lepas org abis makan baru la dia ikut pi dapur, malam2 tido bertiga kat atas katil... leceh la nak projek pun susah... siap letak dia kat ruang tamu pastu tutup pintu.. heheeheh... sampai satu tahap dia dapt penyakit telinga berair, busuk lak tu, lansung aku tak bagi dia tido kat katil, pastu agaknye dia sedar aku dah tak berapa sayang kat dia, lalu dia membawak diri turun ketanah duk ngan mak angkat lain..... uhuhhhhuhuh... tapi walaupun dia dah pindah umah dia tetap igtkan aku, bile aku tego dia kat bawah sure dia balas panggilan aku.... la ni comel dah takde, bukn mati tapi di operasi dek dbkl......  uhuuuhhu
Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2006 10:03 AM | Show all posts
sambung skit, la ni rase2nye tiap2 sabtu sure tido ngan kucing kat umah mak mertua, punye la tension, time kul 5 pg je sure kene sondol muke aku.... time mulut dia wangi aku suke la time mulut bau ikan tu yg aku lepuk je tu... azam subuh pun belum lagi, kaco jek... namanye kiki, jantan, suke tido dlm buai, tido betui2 tau... kadang2 sampai 3 jam kat dlm buai tu. bagus kucing ni tak berak merata2...
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2006 12:36 AM | Show all posts
Originally posted by inazurah at 17-8-2006 10:03 AM
sambung skit, la ni rase2nye tiap2 sabtu sure tido ngan kucing kat umah mak mertua, punye la tension, time kul 5 pg je sure kene sondol muke aku.... time mulut dia wangi aku suke la time mulut bau  ...


tidur dalam buai baby ke in? mesti comey je tido dalam buai tu...
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2006 10:12 AM | Show all posts
kucing aku, aku letak dia kat luar masa aku nak tido.

tup tup kul 3-4 am dia dah ada celah kaki. Masa bila dia masuk aa?
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2006 10:19 AM | Show all posts
Originally posted by alangGIRL at 10-8-2006 12:54 PM
Tak tahu ler poll ni dh wujud ke blum... Kalu ada sori...

Alang suka tido ngan kucing. Dulu sblm kawin alang mmg tido ngan kucing alang.. siap ada bantal garfield khas untuk dia.

Pas tu kucin ...


Saya tidur dgn kucing



dua ekor lagi... tabby... pembersih dan manja semanja2nya..

best peluk2 kucing berbulu tebal sampai pagi...
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2006 11:24 PM | Show all posts
Originally posted by sedondon at 10-8-2006 02:30 PM
tidur dgn kucing? tak mengandung ker?


wa kakakakakaka
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2006 11:26 PM | Show all posts
Originally posted by Hetfield at 12-8-2006 11:10 AM
kucing aku pagi2 kejut aku...kalau aku x bangun dia lak tido sekali...


ah ah tu cemong aku kalau tidur ngan haku and B haku klu alarm tu bunyi kiter tak
sadar dia sibuk meow2 kat telinga sampai kita bangun...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.103772s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list