Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
51389
View
563
Reply

Stesen Minyak dan Petrol Pilihan Anda!!

[Copy link]

Author: freekey       Show all posts   Read mode

Author
Post time 12-8-2006 09:55 PM | Show all posts |Read mode
Yang mana satu korang selalu guna??

Kenapa?? Sebab jimat minyak ke atau sebab mudah ataupun sebab2 lain??

Ehehehe.. 2 IN 1 punya poll ni! ;)











[ Last edited by  takumi86 at 11-11-2007 11:06 PM ]
Multiple Polls, Total 225 Users voted
26.36% (165)
22.52% (141)
3.83% (24)
5.27% (33)
3.19% (20)
1.92% (12)
2.08% (13)
11.82% (74)
15.81% (99)
7.19% (45)
Your User group have no permission to vote

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-8-2006 09:59 PM | Show all posts
[align=justify]Bg aku sendiri, aku memang selalu pergi isi minyak motor kat stesen SHELL!!

1st sekali, sebab masa aku buat praktikal dulu.. Aku tumpang motor abang aku, aku selalu tengok dia pegi isi minyak kat SHELL. And masa tu actually dia macam boikot PETRONAS kot.. sebab kes Anwar I guess.

So since then aku pun dah terikut2 suka isi minyak motor kat SHELL.

Lagipun, obviously SHELL ada di mana2.. Yang lelain tu aku rasa mcm susah sket nak jumpa. Kiranya SHELL ni macam MAYBANK lah kot lebih kurang..






Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2006 12:15 AM | Show all posts
PETRONAS sbb boleh cucuk kredit kad kat pam
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2006 02:44 AM | Show all posts
Caltex...
ntah...sbb terase ade beza pakai Techron...lg pun ade org cuci kat dlm enjin :D
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2006 03:18 AM | Show all posts
sape tau, bh petrol tu stesen bp yg dulu ke?
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2006 03:49 AM | Show all posts
sejak dari dulu PETONAS jadi pilihan hati ler
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2006 03:58 AM | Show all posts
dulu ade sumber mengata kan...
minyak yg sampai kat m'sia nie satu kapal yg same...cuma bila dah sampai kat factory memasing dia kasi campur chemical yg masing2 produce...
betul keee ?

mcm petrol biasa kat m'sia nie...RON96 kee RON97...?
betul kee ?

pastu V-power is RON98...






RON = Research Octane Rating

[ Last edited by  don_chinozie at 13-8-2006 03:59 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2006 11:47 AM | Show all posts
baru je dpt baucer rm10 ... sbb join kuiz primax 3 ...
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2006 01:36 PM | Show all posts
suka gi shell.
kalo gi petronas dia punya bau minyak kuat semacam la..
huhuh
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2006 03:52 PM | Show all posts
Originally posted by stfunewbiez at 13-8-2006 01:36 PM
suka gi shell.
kalo gi petronas dia punya bau minyak kuat semacam la..
huhuh



:setuju: biasa i buh kat BP. tadi sbb nak cucuk duit kat atm, kena la gi petronas. kuat jugak bau minyak diaorg nih. lagi satu Esso pun sama gak. tak tahan betul dgn minyak Esso....bau lagi power dari Petronas tu.
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2006 03:53 PM | Show all posts
i vote for BP. sbb dekat dgn rumah dan ada attendan tlg buh minyak.
Reply

Use magic Report

eezda_2822 This user has been deleted
Post time 13-8-2006 04:03 PM | Show all posts
aku vote petronas boleh pakai maybankard
lagipun dekat dgn umah aku
yang pasal minyak satu kapal sama antar kat m'sia ni
mmg betul tapi bile lori tangki amik minyak tu diorang
akan bubuhla chemical mana patut kalu shell, shel punye chemical
petronas lain lak itu jer yg bezakan dia
aku tau sebab aku ada blaja pasal minyak ni skit
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-8-2006 04:31 PM | Show all posts
[align=justify]up!






Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-8-2006 04:39 PM | Show all posts
Originally posted by shahx at 13-8-2006 03:18 AM
sape tau, bh petrol tu stesen bp yg dulu ke?

[align=justify]Kat mana ada stesen minyak BH??

Ada ke?






Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-8-2006 04:40 PM | Show all posts
Originally posted by stfunewbiez at 13-8-2006 01:36 PM
suka gi shell.
kalo gi petronas dia punya bau minyak kuat semacam la..
huhuh

[align=justify]Huhuhu.. Aku pun terasa mcm tu gak..

Shell gak best!!






Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-8-2006 04:41 PM | Show all posts
[align=justify]Banyaknya peminat PETRONAS sini eh..

Tapi kan, just wondering.. Betul kan stesen minyak SHELL lagi mudah didapati berbanding PETRONAS??






Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-8-2006 04:43 PM | Show all posts
[align=justify]Tak sangka CALTEX pun ramai peminat.. lebih drpd SHELL.. Aku rasa CALTEX ni lagilah susah nak jumpa.. Tp kat rumah aku ada gak satu..

Actually dekat area rumah aku almost semua ada.. SHELL, PETRONAS, CALTEX & MOBIL.. BP pun ader kot.. PROJET je takda!!






Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-8-2006 04:44 PM | Show all posts
[align=justify]Yang vote lebih jimat tu pilih stesen apa eh??

Jimat minyak ke ataupun jimat camner??






Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2006 05:33 PM | Show all posts
Originally posted by freekey at 13-8-2006 04:39 PM

Kat mana ada stesen minyak BH??

Ada ke?



http://planet.time.net.my/KLCC/fre ...


dulu BP. skrg ni dah tukar BHP...Boustead Holdings Petrol. stesen minyak kaler oren ke ape ntah.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-8-2006 05:35 PM | Show all posts
Originally posted by rani at 13-8-2006 05:33 PM


dulu BP. skrg ni dah tukar BHP...Boustead Holdings Petrol. stesen minyak kaler oren ke ape ntah.

[align=justify]I see..

Thanks for the info..

So, nak kena tukar lah eh British Petroleum tu??






Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.103732s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list