Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
51530
View
563
Reply

Stesen Minyak dan Petrol Pilihan Anda!!

[Copy link]

Author: freekey       Show all posts   Read mode

Post time 13-8-2006 06:19 PM | Show all posts

Reply #20 freekey's post

kalau pasal stesen minyak sahaja.... I pilih PETRONAS sebab lebih selesa tapi kalau segi petrol itu sendiri I pilih Mobil/Esso kerana petrolnya F1 lebih power , menjimatkan dan tidak berbau berbanding dengan Primax 3 atau Shell.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-8-2006 06:25 PM | Show all posts
Originally posted by azda at 13-8-2006 06:19 PM
kalau pasal stesen minyak sahaja.... I pilih PETRONAS sebab lebih selesa tapi kalau segi petrol itu sendiri I pilih Mobil/Esso kerana petrolnya F1 lebih power , menjimatkan dan tidak berbau berband ...

[align=justify]I see..

Macam tu plak eh..

So, all in all.. you akan pergi PETRONAS utk isi minyak lah eh??






Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2006 09:51 PM | Show all posts
oh.. semestinya SHELL pilihanku dan keluargaku!!
smooth driving...
then boleh dapat bonuslink point.. best!!
:pmuka::pmuka:
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2006 10:55 PM | Show all posts
1st choice caltex, 2nd choice shell. Tapi sbb shell punya station melambak2, most of the time topup shell le. Caltex susah nak carik...
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2006 10:58 PM | Show all posts
esso, sebab dekat dgn umah, pastu ada point/rewards.
projet, sebab minyak dia cam bagus. cam murah. stesen dia pun best. leh lepak2. makan2. skodeng2.
caltex, sebab leh bayar guna kad atm maybank kat pam.
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2006 11:38 PM | Show all posts
bonus point collect kat shell tu bukannya boleh redeem barang mahal2....baik pakai kad mesra....go PETRONAS GO
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2006 12:28 AM | Show all posts
Petronas forever...
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2006 05:53 AM | Show all posts
Originally posted by EdisiSesat@Cari at 14-8-2006 12:28 AM
Petronas forever...

:setuju:
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2006 07:06 AM | Show all posts
V power powerrrrrrrrrrr
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2006 03:37 PM | Show all posts
dulu aku pakai petronas. pasal bapak aku pakai petronas (hard die fan jgn tak taw), sbb lain pilih petronas boleh redeem real rewards.

skrang bertukar kat caltex. aku rasa mcm ada kelainan la pulak. rasa lebih smooth. lagik pun skrang boleh collect sticker n tebus barang.

tapi BETUL KER ORG CKP CALTEX PUNYE MINYAK CAMPUR MINYAK TANAH?
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2006 04:08 PM | Show all posts
pilihan aku petronas sebab jimat minyak dan on the way gi tempat kerja
Reply

Use magic Report

stuart This user has been deleted
Post time 24-8-2006 11:52 PM | Show all posts
all.. except caltex..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-8-2006 10:32 AM | Show all posts
Originally posted by stuart at 24-8-2006 11:52 PM
all.. except caltex..

[align=justify]Why??






Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2006 10:54 AM | Show all posts
pilihan utama petronas. tp kalo tangki dah nak kering sgt isi je kat mana2 station. takut kena tolak keta plak
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2006 11:40 AM | Show all posts
Petronas ----- paling hampir & realrewards.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-8-2006 11:48 AM | Show all posts
Originally posted by pendekar_jebon at 25-8-2006 10:54 AM
pilihan utama petronas. tp kalo tangki dah nak kering sgt isi je kat mana2 station. takut kena tolak keta plak

[align=justify]Ehehehe.. tuarrpasal..






Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2006 04:44 PM | Show all posts
aku kalau ade semua jenama kat sini, aku akan pilih BP no 1....bagi aku BP ni jimat skit..lagi satu additive dalam minyak BP ni bagus dari yg lain..aku dah kaji dah additive dia

no 2 shell


tapi skang aku banyak guna petronas pasal tu je yg dekat
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2006 04:46 PM | Show all posts
Originally posted by meow_tompok at 23/8/06 03:37 PM
dulu aku pakai petronas. pasal bapak aku pakai petronas (hard die fan jgn tak taw), sbb lain pilih petronas boleh redeem real rewards.

skrang bertukar kat caltex. aku rasa mcm ada kelainan la p ...



x plak aku tau...aku selalu pi inspect depoh minyak caltex ni..takde pun aku nampak diorang simpan minyak gas...
Reply

Use magic Report

amirston This user has been deleted
Post time 4-9-2006 08:11 PM | Show all posts
ESSO
sebab
Bila aku isi minyak budak jaga situ mesti cuci cermin kereta aku:siok:
Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2006 11:19 PM | Show all posts
aku pilih petronas jer..
senang boleh cucuk duit n reload touch n go n isi angin tayar sekali.. huhuhuhu...
all in 1 :lol
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.084887s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list