JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
67937
View
1053
Reply

American Football (NFL)

[Copy link]

Author: hetrek       Show all posts   Read mode

Post time 25-4-2006 02:43 AM | Show all posts
university ko masuk bowl tak?

ok lah tu drpd university aku takder team football langsung
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-4-2006 06:04 PM | Show all posts
aku teringin la nak tengok secare live sukan nih...
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2006 06:43 PM | Show all posts
rumah ko takder astro ker? astro ada tayang gak satu game every week bila season start, college pun ada.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-4-2006 09:08 PM | Show all posts
ader ke? tengok takde pun..lagipun..skarang tak start lagi kan season die..die sept sampai feb..haritu ade la..tapi aku tak dapat tengok..pasal umah aku kat kampus takde astro.,.sempat tengok beberape minit sebelum abis match superbowl je....tu pun repeatnye
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2006 09:38 PM | Show all posts
ader laa.. sbb season tak start lagi tu yg ko tak dpt tgk.. aku rasa match live nyer tgh pagi kat mesia sbb selalunya kat sini match main belah petang atau malam.. kalau super bowl confirm pagi kat mesia sbb kat sini selalu nya start belah2 malam.. and sbb match biasa main hari ahad.. means kat mesia pagi isnin laa.. kalo ko ada kelas mmg tak leh nengok la.. kalo cuti takper.. kalo kerja mmg payah la nak tgk.. lain la kalo tpt keje ko boleh layan astro sambil buat keje.. macam dulu ada member aku pergi bayar bil kat TNB makcik yg jaga counter tu tgh layan AF! aku balik mesia last winter break sempat layan tiga colege bowls kat astro.. abang aku time raya haji 1 year ago  balik rumah sempat jugak layan super bowl kat astro.. tu la first time dia tgk match football sblm tu hy dengar2 jer..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-4-2006 11:01 PM | Show all posts
huish ye ke..nanti aku check..die ade la satu rancangan tu..america night sport? apende tah..tak ingat..aku carikcarik tak jupe pun..die tunjuk iklan je..tapetape..nanti aku check..tq...

hmm..ade skali tu aku ade tengok college nye bowl..taktau la bowl ape..1st time tengok pelik..baju same..tapi helmet lainlain..hahaha...

eh..knape ye kalo college pakai sluar nampak betis? kalo profesional tak nampak betis? tu rules die ke?
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2006 12:19 AM | Show all posts

Reply #81 ai****eru's post

univ aku ade masuk bowl.. tapi bowl yg kurang glemer.. standings dlm big ten conference pun  pun  kat no 5-7.. dah la next season 3-4 org senior player yg best & pernah dpt award tak main.. season lepas team defense univ aku was considered one of the best... tapi banyak kalah gak..
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2006 12:27 AM | Show all posts
teams dlm college football  banyak sgt.. cam univ aku, jersey same warne ngan USC  & Arizona state kot.. tapi kalo main kat tempat lwn, kadang2 dorg pakai jersey kaler lain..

[ Last edited by  chuckiey at 26-4-2006 12:28 AM ]
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-4-2006 06:17 PM | Show all posts
aishi...kat sane collegenye football dah start ke?

baru aku teringat..pagi mase superbowl tu aku kat tempat aku blaja...match tu start kol 7 pagi live hari isnin kat Malaysia...tapi aku tdo mase tu..haha...
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2006 09:01 PM | Show all posts
Originally posted by chuckiey at 26-4-2006 12:27 AM
teams dlm college football  banyak sgt.. cam univ aku, jersey same warne ngan USC  & Arizona state kot.. tapi kalo main kat tempat lwn, kadang2 dorg pakai jersey kaler lain..

dalam big ten conference tuh ada satu univ jer yg sama color dgn USC

Originally posted by hetrek at 26-4-2006 06:17 PM
aishi...kat sane collegenye football dah start ke?

baru aku teringat..pagi mase superbowl tu aku kat tempat aku blaja...match tu start kol 7 pagi live hari isnin kat Malaysia...tapi aku tdo mase ...

blom maa sekarang tgh hot pasal draft, menarik tuh nak tahu mana hala tuju player2 college football yg ottai2

kalo nak tgk college footbal start main kena tunggu fall semester start, lebih kurang sama cam NFL season start
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-4-2006 11:58 PM | Show all posts
aduh..lambat lagi la.....
Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2006 12:50 AM | Show all posts
Originally posted by chuckiey at 26-4-2006 12:27 AM
teams dlm college football  banyak sgt.. cam univ aku, jersey same warne ngan USC  & Arizona state kot.. tapi kalo main kat tempat lwn, kadang2 dorg pakai jersey kaler lain..


attee, wehhh!!!

walaupun kaler jersey ada yg sama tapi setiap pasukan ada home (usually darker or school colors) dan away (usually lighter or white) jersey masing2. kalau bertandang ke tempat orang yg jerseynya sama kaler, pasukan pelawat kena pakai away colors... selalunya berwarna cerah/putih.
Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2006 01:58 AM | Show all posts

Reply #90 ai****eru's post

ko dah tau le university aku.. ehehehe.. senyap2 je ye..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-4-2006 07:54 PM | Show all posts
Originally posted by ai****eru at 24-4-2006 02:23
game yg aku suka sekali tgk masa Georgia lawan West Virginia dalam Sugar Bowl yang lepas. WV tgh lead tp Georgia ada chance nak kejar lagi saat2 akhir. Georgia defends baik giler WV terpaksa punt k ...



lepas tu sape menang aishi? WV ke Georgia?
Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2006 10:14 PM | Show all posts

Reply #94 hetrek's post

WV by small margin 3 points

semua tiga big game yg aku tgk end up 3 points jer beza menang dgn yg kalah

ops tp Orange Bowl jer aku tak tgk abis..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-4-2006 01:33 AM | Show all posts
wah..mesti mase tu saatnye begitu genting sekali....ko tengok kat mane? tv ke stadium?
Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2006 10:03 AM | Show all posts
wakaka kat astro jer masa tu aku kat mesia balik winter break..

lagipun univ yg bertanding tu bukan univ aku.. jauh2 lak tuh..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-4-2006 11:32 AM | Show all posts
looo...astro kee......
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-4-2006 06:36 PM | Show all posts
aishi...winter break ko tu bulan brape?

hmm..aku ade soalan la..aku main game nfl...knape ye mase 4th down inches to go pun die masih nak punt ha? dalam real game pun camtu ke? dah inches tu..try je la....ke masih merbahaye? buat QB sneak pun cukup la....
Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2006 08:52 AM | Show all posts
winter break tu dr tgh bulan 12 sampai tgh bulan 1, depends kat univ jugak..

ko main game nfl? video games ker? computer games? ntah laa aku tak biasa main video games.. dalam real game tgk plan coach la camner.. kalo tak berani nak bet, punt laa.. kalo berani, try.. pastu tgk laa dkt area mana 4th down tu.. kalo dekat goal sendiri baik kasi bola tu jauh2.. tak kang naya kalo try tak masuk.. kalo dkt gol lawan, either buat try atau field goal attempt.. tapi tak kan laa dalam games takder option tu semua..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.040260s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list