JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
52017
View
455
Reply

Kepulauan Maldives

[Copy link]

Author: greenwoodpencil       Show all posts   Read mode

Post time 13-9-2006 09:08 AM | Show all posts
Green,

Suruh la your partner yang bawak instead of you yang bawak dia.  Hehe!  Takpe Green, tak pi right after kawin pun, lepas tu still boleh lagi.  Just pi local je la dulu.  Nanti, ada savings, boleh pi honeymoon betul2.  Baru puas hati.

Bunga telur dah buat ke?
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2006 01:19 PM | Show all posts
jasmine.. i setuju tu..
green u pg after dah kahwin lama2 skit takpe..
tak larinya maldives tu..
i ada ambik gambar pulau2 tu..
air yg sejernih2 alam tu.. ikan yg colourfull..
tapi taklah cantik sgt sbb digital cam biasa jer..
kalah lah if tgk dgn mata kepala sendiri..
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2006 05:54 PM | Show all posts
Stapler,

Tu la dia kan?  Yang best nye, bila u snorkel/swim with the fishes tuh.  Syiok!!  Nanti pi sana lagi tak?  U pi sana, all expenses paid ek?  Double syiok tuhh!!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-9-2006 05:58 PM | Show all posts
Originally posted by jasmine_dpc at 13-9-2006 09:08 AM
Green,

Suruh la your partner yang bawak instead of you yang bawak dia.  Hehe!  Takpe Green, tak pi right after kawin pun, lepas tu still boleh lagi.  Just pi local je la dulu.  Nanti, ada saving ...

ermm kalu ade rezeki leh pergi gak...

sape pergi gi vietnam?..diorg cakap sane ok gak..tapi makanan susah sikit
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2006 10:01 AM | Show all posts
jasmin.. mmg i plan nak pg lagi..
tapi sbb i nak tak kaya raya..so if ada bajet nak try tgk tempat lain pula..
tapi for sure, i'll come back to Maldives since i ada kawan kat sana..

Green kalau u pegi, jgn lupa pegi Male..
singgah kejap pun takpe.. sbb u blh tgk daily life diaorg.
kalau pg resort tak leh jumpa dgn local sgt..coz itu resort..
lagipun penempatan utk rakyat tempatan tidak dibenarkan di resort/pulau peranginan...
pulau mmg means for aktiviti pelancongan shj.
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2006 10:03 AM | Show all posts
green, vietnam?
i pg last June.. kalau u nak tahu pg kat thread Vietnam..
kat bod ni jgk.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-9-2006 06:20 PM | Show all posts
Originally posted by stapler at 14-9-2006 10:03 AM
green, vietnam?
i pg last June.. kalau u nak tahu pg kat thread Vietnam..
kat bod ni jgk.

saje je nak survey
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2007 02:37 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2007 02:40 PM | Show all posts
ada sesiapa yang boleh bagi suggestion hotel yang murah2 kat Maldives..
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2007 12:02 AM | Show all posts
one of my wishlists....aku ni tamak sumer pulau nak pegi
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2008 03:45 PM | Show all posts
yeah..i am planning to go there oso, but i only got few info regarding tha accomodation lor...
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2008 04:05 PM | Show all posts
tempek la pics.. teringin sgt nak pegi!!
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2008 05:34 AM | Show all posts
senyap aje thread ni.

kat Maldives ni kalu budget hotel kat area mana yg byk ek? Aku kalu 90-100 USD per night ok lagi lak kot, kalu 200-300USD tu parah skit la. Tengok flight tiket dia cam ok gak, dlm RM1885 incl. all taxes naik MAS. Kalu bajet 5K utk 5-6 ari aku nak pi ler. Ni bukan utk honeymoon tau, utk leisure aje. honeymoon ntah abad bile le.
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2008 02:59 PM | Show all posts
'Syurga skuba'Oleh Wartawan Berita Minggu

AKTIVITI snorkling juga boleh dilakukan di kawasan penginapan.

Maldives akan sentiasa diingati jika anda pernah nikmati keindahan terumbu karangnya

"ADAKAH Maldives cantik?," tanya seorang rakan. Jika idea melancong anda untuk memanjakan diri dengan desah angin, lambaian pohon kelapa, pasir putih pantai dan laut membiru, negara kepulauan di Lautan Hindi ini tidak akan mengecewakan anda.

Maldives memang sebuah negara pulau yang sangat cantik dan menarik. Apatah lagi ia cukup terkenal sebagai syurga skuba. Jika anda ke Maldives tanpa menyelam ia seperti makan tidak berkuah. Boleh makan, tetapi tidak begitu berselera.


Antara lokasi skuba yang boleh anda kunjungi ialah terumbu karang yang terletak di Tenggara Mal
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2008 12:05 AM | Show all posts
bestnya! teringin nak pergi... minum air kelapa di tepi pantai, sambil bayu bertiup lembut, pergh... hehehehe

duyong,
sama la kita. tamak, kalau boleh semua pulau nak gi. kalau tak sampai pun, angan2 dah sampai dulu, hehe
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2008 10:16 AM | Show all posts
best nye la kalu dapat gi maldives
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2009 10:45 PM | Show all posts
up skett...

any more experinece on maldives?? flight, accommodation, budget?
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2009 10:00 PM | Show all posts
minat kat maldives
share info n more pics plizzz
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2009 10:44 PM | Show all posts
adeh....one of my wishlist destinations....
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2010 01:42 PM | Show all posts
nak g maldives........jeles btul...tunang aku g maldives ni..tp napa aku tak leh call dia.....
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2010 04:16 PM | Show all posts
awt x itut skli..hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2010 04:44 PM | Show all posts
kwn hubby yg kaki pancing suka benar gi maldvs ni..dpt ikan besar2.
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2010 11:38 AM | Show all posts
Up the thread
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2010 11:39 AM | Show all posts
Ada tak sapa2 been to Maldives recently ?

Ada new info tak ?
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2010 11:59 AM | Show all posts
sy pun berangan nak pegi maldives.. pernah survey hotel2/resort kat sana... tp mak aiii.... angan2 je lah hajat nak pegi tu sebab accomodation dia mahal giler....... setakat pegi colombo tu mampu lah...hehe
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.053426s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list