Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
80105
View
771
Reply

Cricket

[Copy link]

Author: zamz00       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 20-3-2006 05:02 PM | Show all posts

Reply #57 Gemukkkkkkk's post

kena hayun keluar boundary ok lagi..
member aku kena hayun terus kena wicket keeper...
kalau kena kepala mau masuk sepital...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-3-2006 05:03 PM | Show all posts

Reply #60 myshesfit's post

nak tgk match gi la download..
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2006 05:20 PM | Show all posts

Reply #61 zamz00's post

dasattttt... mintak dijauhkan
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2006 12:21 AM | Show all posts
Hi, just came across this thread...

Wow, my icon dedulu...Imran Khanlah! Frust bila dia kahwin dengan orangtu..Dah disangka....memang tak boleh lama.....

Hami memang suka tengok game ni sebab bapa Hami biasa main dalam pasukan Perak Malay, Malacca Malay dll where ever he was. Hami biasa tag along. Game ni dikira seperti warisan dari Britishlah. Jadi diantara negeri2 yang terkenal dengan permainan ini adalah bekas koloni British seperti West Indies, Sri Lanka, India, Pakistan, Bangladesh dan Australia. Mereka sering mengadakan pertandingan yg dinamakan "test series" - sebabnya Hamipun tak tahu- siapa menang dapat bawa balik "ashes". Mereka main full game 2 innings dan boleh sampai 5 hari baru habis satu test game.

Sekarang ada yg dipanggil "one-day criket" yang dimain dalam 50 over, kalau game international, dan satu inning aje...jadi, taklah lama dan selalunya laju sikit. Kalau hujan baru sambung pada hari esok. Best juga tengok ni.

Pasukan2 yang Hami sebutkan itu handal2 belaka dan seronok tengok diorang main terutama tengok spin bowler, penangkapan bola, fielding yang baik, pukulan boundry dan sixes....ooooh!

[ Last edited by hamizao at 21-3-2006 11:06 AM ]
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-3-2006 08:45 AM | Show all posts

Reply #64 hamizao's post

aku seumur hidup tak penah pukul sixes
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2006 08:49 AM | Show all posts

Reply #64 hamizao's post

Perak Malays? hmm sapa? dia penah join Selangor Malays tak? dia main time bila ye.. mana le tau kenal..
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2006 11:22 AM | Show all posts
Originally posted by Gemukkkkkkk at 21-3-2006 08:49 AM
Perak Malays? hmm sapa? dia penah join Selangor Malays tak? dia main time bila ye.. mana le tau kenal..


Oooh, lama dulu, Gemukkkkk. Masa zaman Meah, bapa kepada Zainuddin Meah. Pada masa tu Sultan Pahang la ni pun very active in criket. Once Hami makan lunch duduk sebelah dia. Hami kecil lagi....Tak tahulah sama ada pasukan2 tu masih ada lagi ke tak. Sekarang ni yang Hami ada nampak pekerja2 Bangla yang ramai main pada hujung minggu!

Hami sedih kat Astro kalau nak tengok yang one-day cricket tu kena bayar punya channel. So how to interest the public?? Walhal siri2 pendek ini adalah lebih untuk menarik minat orang ramai. Kalau siarkan pada channel 901/2/3 ke, best juga. Di UK diorang akan siarkan permainan berhari2...makan minumpun didepan TV hehehheh! Yalah.....their game kan?

[ Last edited by hamizao at 21-3-2006 05:49 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2006 11:31 AM | Show all posts
Originally posted by zamz00 at 21-3-2006 08:45 AM
aku seumur hidup tak penah pukul sixes


Hoo...yang ni memang hayun punya! How about boundry, zamz00? Adatu dia usik bola tu sikit aje, tapi bola tu deflected punyalah jauh!

zamz00 di sekolah mana dulu?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-3-2006 11:54 AM | Show all posts

Reply #68 hamizao's post

hehe boundary tu ada lah..
mmg pun usik sikit je..
especially yg bola laju2.. usik sikit je boleh dpt 4..
sixes tu kudrat kena kuat sikitla...
lagipun dulu2 dah kena train pukul bawah je..tu yg tak reti nak hayun ke atas tu hehe

dulu skolah perak gak..
ntah2 satu sekolah dgn gemukkk kot hehehe
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-3-2006 11:58 AM | Show all posts

Reply #67 hamizao's post

tulah tak paham gak..
skrg ni langsung dah takde tunjuk game..
dulu2 ada jugak..
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2006 12:12 PM | Show all posts

Reply #69 zamz00's post

wuyooohhh.. kau sekolah kat mana? mesti junior aku ni? zon mana?

hamizao.. itu lah..sekarang ni tak ramai yang main.. tapi game ni bagus pasal membentuk karakter diri.. kena bbanyak bersabar dan pandai menilai situasi..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-3-2006 02:12 PM | Show all posts

Reply #71 Gemukkkkkkk's post

zon mana yek...kinta kot
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2006 02:25 PM | Show all posts
daerah mana? aku utara..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-3-2006 03:02 PM | Show all posts
kinta tu kat ipoh

utara tu kat mana yek
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2006 03:11 PM | Show all posts
hang main kat ipoh? lain zon le kita ni rupanya.. budak star ke budak anderson ni?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-3-2006 03:15 PM | Show all posts
yeke..zon utara tu zon mana..taiping ke
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2006 03:25 PM | Show all posts
kalau zon utara.. mana lagi...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-3-2006 05:26 PM | Show all posts
seratas ke
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2006 05:37 PM | Show all posts
tak leh aa bagitau in details.. kantoi aaa..
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2006 06:58 PM | Show all posts
Originally posted by Gemukkkkkkk at 21-3-2006 03:11 PM
hang main kat ipoh? lain zon le kita ni rupanya.. budak star ke budak anderson ni?


Selalunya, game ini ada di sekolah2 yang well established dan diasaskan pada zaman British lagi. Masa time bapa Hami dulu semasa di dgn Perak Malay, dia selalu juga main dengan MCKK - principalnya mat salleh ...so sure criket popular. Bapa Hami tu bila dia bowl guna tangan kiri....so can be a bit tricky, they say. Huh bila time dia kena fielding/bowling ...bila balik rumah, kulit macam udang kena bakarlah!!

Hami ada satu soalan buat kekawan berdua yang pernah bermain criket ni. Apasal bowler tu selalu dok gosok bola kat seluar dia? Dulu2 semua pakai seluar putih ....jadi nampaklah kotor kat tempat diorang gosok bola tu!

Hami kagum dengan tradisi pemain seperti apabila wicket dah mati ..bila sampai ke clubhouse..semua pemain dan hadirin akan memberi tepukan. Mereka duduk di clubhouse bersama batsmen yang lain menunggu giliran mereka just like  gentlemen. Lain pula dengan permainan baseball ....mereka duduk di tempat seperti kandang aje...!








[ Last edited by hamizao at 24-3-2006 11:12 PM ]
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.099732s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list