JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
11268
View
143
Reply

Perodua Concept Cars

[Copy link]

Author: jebat_derhaka       Show all posts   Read mode

jebat_derhaka This user has been deleted
Post time 27-9-2006 05:32 PM | Show all posts |Read mode











sila beri pendapat, komen dan undian anda..

[ Last edited by  takumi86 at 27-8-2007 01:13 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2006 05:57 PM | Show all posts
sedap mata memandang
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2006 06:32 PM | Show all posts
buruk gile.. kat dalam lak.. nampak cam plastik n keta mainan je.. pasal berwarna warni..
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2006 07:31 PM | Show all posts
Penah tengok gambo ni... dah ada lama dulu... prototaip Kancil utk model thn 2007. Tapi ada gak terbaca ni model prototaip utk Myvi dulu... ntah mana yg btul, tak tau laa..
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2006 07:34 PM | Show all posts
Originally posted by leon_mclaren78 at 27-9-2006 07:31 PM
Penah tengok gambo ni... dah ada lama dulu... prototaip Kancil utk model thn 2007. Tapi ada gak terbaca ni model prototaip utk Myvi dulu... ntah mana yg btul, tak tau laa..

[align=justify]Tak lawa laa...

Lawa lagi MyVi kita kan leon? :love:






Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2006 07:49 PM | Show all posts
aku rase ni kancil replacement model
ade spyshots kat blog paultan diambik kat mines.
ni link: http://paultan.org/archives/2006 ... l-sighted-in-mines/
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2006 08:18 PM | Show all posts
apsal kat dalam tu aku nmpk mcm keta ultraman jer.....better lagi keta myvi!!!
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2006 09:11 PM | Show all posts
looks bigger than existing kancil. Nice.. I wonder.. which daihatsu model it was copied from?
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2006 09:16 PM | Show all posts
mcm naza sutera pun ada.
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2006 09:17 PM | Show all posts

Reply #8 nalis's post

I jawab sendiri la soklan I td.. Daihatsu Mira/Cuore 2003 rupanya


Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2006 09:54 PM | Show all posts
Originally posted by freekey at 27-9-2006 07:34 PM

Tak lawa laa...

Lawa lagi MyVi kita kan leon? :love:



http://planet.time. ...




:setuju::setuju:
Yaaaa... btoollll...!!!
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2006 09:56 PM | Show all posts

Reply #10 nalis's post

yup..betul..ni la kancil replacement model yg bakal keluar beginning year 2007 nanti...
cuma musykil concept car kancil ni lain sungguh design dia dgn model sebenar yg akan kelaur nanti...mungkin sebab design dia tak cun..maka terpaksala copy 100% dari daihatsu coure
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2006 10:24 PM | Show all posts
lawa gak.....
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2006 10:27 PM | Show all posts

Reply #13 wiraputera's post

yup..lawa dari concept car tu...
downsize avanza...design belakang mcam avanza
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2006 10:32 PM | Show all posts
ada tgk sekali masa semayang jumaat kat putrajaya nie.. berbalut dengan tape itam tapi bentuk memang hampir matched gambar kat atas tu.....
tapi dalam tak de la fancy macam tu...nampak biasa je..

[ Last edited by  AzusaFuyutsuki at 27-9-2006 10:33 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2006 11:58 PM | Show all posts
keta x der laa lawa maner....
tp ako minat lak kt kaler dier arrrr... tone colour.....
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2006 12:12 AM | Show all posts
Originally posted by jebat_derhaka at 27-9-2006 05:32 PM





...

itu gambar concept car yg dah berjaman lama nye....
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2006 12:16 AM | Show all posts
Originally posted by peYno at 27-9-2006 09:56 PM
yup..betul..ni la kancil replacement model yg bakal keluar beginning year 2007 nanti...
cuma musykil concept car kancil ni lain sungguh design dia dgn model sebenar yg akan kelaur nanti...mungkin  ...

benarkah kancil replacement model?
as far as i know, kancil akan masih dlm prodcution.
upcoming model will replace kelisa not kancil.
definitely kelisa akan stop production next year bila keluar model tu early next year
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2006 07:29 AM | Show all posts
Originally posted by nalis at 27-9-2006 09:17 PM
I jawab sendiri la soklan I td.. Daihatsu Mira/Cuore 2003 rupanya


http://u ...


tiru lagi..

tapi hasil tiruan,lagi buruk dari yang original..
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2006 07:33 AM | Show all posts
baper lama dah aku tengok gambar nih... sampai anak aku yg belom lahir masa tuh dah bleh jalan dah skang..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.054122s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list