JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
10983
View
143
Reply

Perodua Concept Cars

[Copy link]

Author: jebat_derhaka       Show all posts   Read mode

Post time 29-9-2006 11:30 AM | Show all posts
Beli Copyright...modified sikit kat bhg luar...letak logo perodua..then jual. Syabas Perodua!
Reply

Use magic Report

ayenza This user has been deleted
Post time 30-9-2006 09:22 PM | Show all posts
:hmm::hmm::hmm::hmm::hmm::hmm::hmm::hmm::hmm::hmm::hmm:
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2006 12:57 AM | Show all posts
cam cacat jer...
design keter mainan anak buah aku lagi cun... :lol
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2006 03:19 PM | Show all posts
exhaust kat tengah!

buruk! :jeler:
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2006 03:42 PM | Show all posts
Aku pun tak taula apa dah jadi ngan produk nasional skang nie..asyik2 copy jer. Dah la tiap tiap tahun ramai graduan especially engineer. Apa lagi..gunakanla kebolehan diorang design keta.
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2006 12:11 AM | Show all posts
sy tak minat tgk ekzos kete kat tgh ..cam ekor kure2.
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2006 08:02 AM | Show all posts

Reply #56 keigo's post

dah le kete tu pulak memang bentuk cam kura2...
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2006 03:02 AM | Show all posts
macam pesyen lama jer...
Reply

Use magic Report

nazhardy This user has been deleted
Post time 10-10-2006 02:16 PM | Show all posts

Reply #7 king_arthur's post

aku rase ni kete kesatria baja hitam la....
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2006 02:28 PM | Show all posts
ajenye ye.. idak lawa manapun... berapa gamak harganya.
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2006 02:44 PM | Show all posts
Originally posted by rafino at 10-10-2006 02:28 PM
ajenye ye.. idak lawa manapun... berapa gamak harganya.

murah sket dari kete import.. heheh..
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2006 03:37 PM | Show all posts
Perodua baru..




Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2006 09:05 PM | Show all posts
Originally posted by jebat_derhaka at 27-9-2006 05:32 PM





...



...Nie Concept Car perodua 2001 ....dah lama punya ler..

...http://www.motortrader.com.my/NU ... icle_232/page_m.asp

...design features dia diubahsuai dan diintegrated dalam model Daihatsu Sirion baru/ Perodua Myvi ....
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2006 09:07 PM | Show all posts
Originally posted by voltage at 2-10-2006 03:42 PM
Aku pun tak taula apa dah jadi ngan produk nasional skang nie..asyik2 copy jer. Dah la tiap tiap tahun ramai graduan especially engineer. Apa lagi..gunakanla kebolehan diorang design keta.



bisik..bisik...kalau graduan2 engineer  tak berquality ..asyik tiru dalam exams,assignments  etc....camne nak design kereta bagus..bisik..bisik..
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2006 08:36 PM | Show all posts
Originally posted by matmin77 at 10-10-2006 09:07 PM



bisik..bisik...kalau graduan2 engineer  tak berquality ..asyik tiru dalam exams,assignments  etc....camne nak design kereta bagus..bisik..bisik..



pembetulan..tu laa org melayu..suke sangat dengar bisik bisik..harap kaji dulu sebelum berbisik bisik.. Perodua 51% owned by Daihatsu..49% owned by malaysian..so decision maker kat daihatsu..design cantik mane pun..kalu daihatsu tak approved..tak kemana juga akhirnya......tq
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2006 10:30 PM | Show all posts
Originally posted by matmin77 at 10-10-2006 09:07 PM



bisik..bisik...kalau graduan2 engineer  tak berquality ..asyik tiru dalam exams,assignments  etc....camne nak design kereta bagus..bisik..bisik..


Bagi ako contoh keter Produa dari awal model adalah design dari engineer Malaysia???...huhu ada ka
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2006 06:19 AM | Show all posts
Originally posted by nazhardy at 10-10-2006 02:16 PM
aku rase ni kete kesatria baja hitam la....



Baja kompas pun ada....
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2006 09:48 PM | Show all posts
Originally posted by stargate at 13-10-2006 10:30 PM


Bagi ako contoh keter Produa dari awal model adalah design dari engineer Malaysia???...huhu ada ka




adakah anda masa kecik kecik dulu terus berlari tanpa perlu belajar menirap,merangkak,memanjat dan bertatih? 12 tahun adalah usia yang terlalu muda untuk berlari dengan kaki sendiri bagi industri kereta. Kia korea tu pun mengambil masa 40 tahun..tu pun belajar dari jepun.Buleh tak anda buat sebijik kete kalu saya suruh anda buat sendiri?? ntah2 nak tukar minyak hitam pun tak tau kat mane plug buang minyak.Cermin diri sendiri dahulu.
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2006 10:45 PM | Show all posts
org perodua claim...design perodua concept car ni la yg menjadi ilham pada model passo/sirion/myvi...tu diaaa...
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2006 09:04 AM | Show all posts
Originally posted by peYno at 18-10-2006 10:45 PM
org perodua claim...design perodua concept car ni la yg menjadi ilham pada model passo/sirion/myvi...tu diaaa...

adehh.. adehh.. silau mata den baco..
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2006 02:11 PM | Show all posts
Originally posted by sixfullbar at 28-9-2006 07:29 AM


tiru lagi..

tapi hasil tiruan,lagi buruk dari yang original..



dah mmg company jepon punya...
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2006 02:17 PM | Show all posts
Originally posted by Informer at 13-10-2006 08:36 PM



pembetulan..tu laa org melayu..suke sangat dengar bisik bisik..harap kaji dulu sebelum berbisik bisik.. Perodua 51% owned by Daihatsu..49% owned by malaysian..so decision maker kat daihatsu. ...


tol tu..perodua jepon nyer
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2006 02:20 PM | Show all posts
Originally posted by peYno at 18-10-2006 10:45 PM
org perodua claim...design perodua concept car ni la yg menjadi ilham pada model passo/sirion/myvi...tu diaaa...


myvi klon daihatsu boon & toyota paso...
ok lah tu..at least myvi murah..kalau nak pakai 2 brand tu mahal...
dptlah jugak kita pakai kete yg rega murah pd asalnyer mmg mahal &
branded mcm toyota...
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2006 04:29 PM | Show all posts
Originally posted by dealova04 at 19-10-2006 02:20 PM


myvi klon daihatsu boon & toyota paso...
ok lah tu..at least myvi murah..kalau nak pakai 2 brand tu mahal...
dptlah jugak kita pakai kete yg rega murah pd asalnyer mmg mahal &
brand ...

ko silap.. brand asalnyer pong murah jer harganyer.. kerajaan kita jer yg charge duti import dan eksais tinggi tak hingat. Sedangkan Toyota Altis pong RM54k kat Langkawi nun, kalau Toyota passo nie, silap ari bulan mau dalam 25k jer..
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2006 06:32 PM | Show all posts
Originally posted by dealova04 at 19-10-2006 02:20 PM


myvi klon daihatsu boon & toyota paso...
ok lah tu..at least myvi murah..kalau nak pakai 2 brand tu mahal...
dptlah jugak kita pakai kete yg rega murah pd asalnyer mmg mahal &
brand ...

cuba hang pahamkan apa aku tulis tu...maksud aku...dlm erti kata lain perodua cakap JEPUN (toyota/daihatsu) tiru design  concept car perodua ni utk buat passo/sirion..hehe..dont play2

hang tgk concept car perodua ni.. ada ala2 passo/sirion/boon/myvi ke??? prrrrfthhh


[ Last edited by  peYno at 19-10-2006 06:53 PM ]
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.042567s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list