JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
26985
View
150
Reply

Water Rafting -

[Copy link]

Author: de.wi.bi.ru       Show all posts   Read mode

Post time 17-6-2008 01:46 PM | Show all posts

Reply #60 de.wi.bi.ru's post

i pergi yg di sungai kampar tu cost RM150/pax....PM me for further details....
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2008 01:16 PM | Show all posts
2 minggu lagi aku akan ke sungai slim utk water rafting

yeaahhhooooooo

merasa gak aku pakai topi keras tu hehehe
harapnye life jaket muat badan ku

jgn laaa ada setan yg humban aku masuk sungai
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-6-2008 03:21 PM | Show all posts

Reply #62 ReuK's post

sungai slim tuh katner?bape rm?ader pakej tak?
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2008 11:03 AM | Show all posts

Reply #57 dexa's post

aku ada buat program wwr di sedim rapid dia mencabar kalu siapa yg tahu. aku rasa dia sampi level 4 dan kat sana pun ada canopy walk so mana yg bawa awek boleh lah suruh awak tgok dari atas bila tgah rafting nanti kos pun x mahal sangat lebih kurang RM120.00 tu tak termasuk penginapan dan makan tau
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-7-2008 04:44 PM | Show all posts
Originally posted by KBRExtreme at 27-6-2008 11:03 AM
aku ada buat program wwr di sedim rapid dia mencabar kalu siapa yg tahu. aku rasa dia sampi level 4 dan kat sana pun ada canopy walk so mana yg bawa awek boleh lah suruh awak tgok dari atas bila  ...

wow!bestnyer...bile lg nak wat program ni?
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2008 07:00 PM | Show all posts
ko nak join ke pertengah bulan 7 kalu ada sesiapa nak join berinama pada aku so kita boleh pakat2 main rafting katsana mesti hapeninglah

1)
2)
3)
4)
5)
6)
7)
8)
9)
10)
11)
12)

siapa yg comfirm nak join aku letakkan nama kat atas ni
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2008 07:49 PM | Show all posts

Reply #42 Ax's post

aslamkum aku ada program beraffting di sedim kedah nak join x kalu nak join pm aku akan ku berikan info
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2008 08:09 PM | Show all posts


di sungai itik kampar


mendengar taklimat sebelum mendayung
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-7-2008 06:00 PM | Show all posts
Originally posted by KBRExtreme at 2-7-2008 07:00 PM
ko nak join ke pertengah bulan 7 kalu ada sesiapa nak join berinama pada aku so kita boleh pakat2 main rafting katsana mesti hapeninglah

1)
2)
3)
4)
5)
6)
7)
8)
9)
10)
11)
12)

s ...

aiseh...tengah bulan ke?m...bajet cam dah kureng mase tuh...buleh bg details cm kos,date,transport,accom etc..
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2008 10:41 AM | Show all posts
tasyha penah main sekali je water rafting.. 2 pun masa company buat team building kat P.D..main buat rakit sediri.. lepas 2.. balik semua badan sakit.. best jugak menda main menda ni.. boleh kruskan lengan..
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2008 12:18 PM | Show all posts

Reply #70 tasyha3's post

tasyha u company apa ya boleh ke i nak buat sale kat opis u heheh sebb i ada pakej team building
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2008 01:20 PM | Show all posts

Reply #69 de.wi.bi.ru's post

pakej ako murah aje RM120.00 UNTUK 3H2M makan dan penginapan lain harga ,untuk peginapan kita duduk dalam khemah pun best dan transport x di sediakan tapi kalu nak kita kumpul2 di satu tempat dan sama2 menghala ke sg sedim kedah....
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2008 11:14 AM | Show all posts
semalam aku baru abis bawa grop buat wwr di sungai sengo perak memang best dan mencabar boleh di katagorikan lever 6 silap2 hari bulan bagi yg sesiapa yang dah merata buat rafting kalu tak buat kat sini masih belum dikira baguslah sebab cabaran nya tak sama dgn di sg itik,sg sedim,di tempurung dan di jeram besu tempat ni juga amat -amat mencabar so kalu sesiapa yg rasa dia nak sahut cabaran tu jommmm
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-8-2008 01:52 PM | Show all posts
Originally posted by KBRExtreme at 28-7-2008 11:14 AM
semalam aku baru abis bawa grop buat wwr di sungai sengo perak memang best dan mencabar boleh di katagorikan lever 6 silap2 hari bulan bagi yg sesiapa yang dah merata buat rafting kalu tak buat k ...

nak tanye..ko wat xtiviti ni min bape org satu group?
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2008 06:01 PM | Show all posts
Haluuuuu smua,

20th Dec nie saya nk pegi water rafting dkt kuala kubu baru
so nie 1st time la try sblm2 nie juz kayak biase2 je
dh company buat dorang sponsor 50% payment saya bedal je

cume nk tau pakaian ape yg sesuai sbb nk beli wetsuits mahal betul

[ Last edited by  parersk_gurl at 27-11-2008 06:15 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2008 06:45 PM | Show all posts
Originally posted by parersk_gurl at 27-11-2008 06:01 PM

cume nk tau pakaian ape yg sesuai sbb nk beli wetsuits mahal betul


pakaian yg tak serap air & senang kering
contoh macam yg dibuat daripada nylon (macam track suit),
kalau pakai seluar kargo pun okay

kesimpulannya - yg cepat kering & tahan lasak
jangan pakai jeans/denim!!
walaupun tahan lasak, tapi serap air & susah kering .. 'berat' nanti ..

harap dapat bantu awak
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2009 09:02 PM | Show all posts
siapa yang berminat nak buat wwr hubungi aku kb pasti funnya
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2009 02:19 PM | Show all posts

Balas #76 naen\ catat

kalau boleh bagi full info naen.. leh kasi pinat nanti
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2009 06:41 PM | Show all posts

Reply #78 karambunai's post

info per? pasal baju? ngahahahahaha

tadak info aa karam .. tuh berdasarkan logik + pengalaman jugek

dulu masa gih camping pakai sluor kargo ntok sesi jungle trekking ..

ada budok yg pakai sluor jeans .. biler kami dok harung jeram, sluor dia jadik berat + lambat kering

sebab sluor dia kekal jek basah gituh, bila kami abeh redah jeram & sambung panjat, kaki dia cramp sbb sejuk/basah

pastuh ada pacat plak, susah ndak lipat sluor jeans tuh ntok simbah air garam

kesimpulannya - jangan pakai jeans
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2009 07:51 PM | Show all posts

Reply #79 naen's post

pastuh ada pacat plak, susah ndak lipat sluor jeans tuh ntok simbah air garam

kesimpulannya - jangan pakai jeans


tak silap hari tu naen pergi water rafting pakai spenda aje... alaa yang polka dot tu...

nanti lah karang saya paste kan naen punya spenda polka dot tu..... harus karam jatuh chenta dan
order 5 helai -


kesimpulannya - jangan pakai jeans; pakai spenda polka dot

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.045620s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list