JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
26345
View
149
Reply

Water Rafting -

[Copy link]

Author: de.wi.bi.ru    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 24-4-2012 02:41 PM | Show all posts
Post Last Edit by jofizo at 24-4-2012 14:44

sedikit buah tangan WWF kat KKB last week.....

safety brefing



Bai - 1st instructor yg dpt sijil profesional rafting kat M'sia
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2012 02:41 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2012 02:42 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2012 02:42 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2012 02:42 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2012 02:44 PM | Show all posts

berehat sebentar dipertengahan jln.... lepak kat air terjun.....
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2012 01:16 PM | Show all posts
been try at KKB + Pedas + gopeng + Songa Atas - arung jeram (indonesia)

paling best at arung jeram (probolinggo -indonesia).. ada 50 keluk + 7 waterfall + 12km.. bertarung hampir 3 jam.. paling best + murah + berbaloi2..

later aku tepek gambo..
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2012 12:57 PM | Show all posts
As promise:

Water rafting at Probolinggo





Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2013 12:24 PM | Show all posts
ada sesape nak pegi water rafting tak? lama dah tak pegi tringin nak pegi tapi tak de team
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2017 07:10 PM | Show all posts
Siapa nak join White Water Rafting, Ulu Slim Perak?
By Trip Jalan Jalan
Contact: Misz Leanna 012-9771864

RM189 / pax
Max per trip: 40 pax


Takyah cari member nak cukupkan orang
kami yg carikan..

Included:
Helmet & Rafting Accessory
Water Rafting activity
6 pax raft size
Carefully chosen route
Meals
Safety equipment
Professional Rafting Crew
Lorry transfer
Carpool arracngements
Free flow drinks
Peluang bertemu jodoh
Guide rafting yang sado

Excluded
Travel insurance

Sesuai utnuk beginner & intermediate level
Bonus: Watere rafting mini preactical training
Transport: Sama-sama carpool

Trip date: 13.08.2017

Ada pape nak tanya??
Contact Misz Leanna 012-9771864
Reply

Use magic Report

Post time 14-4-2017 11:17 AM | Show all posts
bestnyer...x pernah try pom...
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2017 07:00 PM | Show all posts
Haa korang kan suka dengan water rafting ni kan? Why not korang join je contest ni https://www.instagram.com/p/Bb3El2DFXuu/?taken-by=celcom ni? Sbb dia ada buat contest kot . Aku baru je join contest dia ni. Upload gambar je. Senang je kot. Tryyy ahh. Mana tau boleh menang. Haha.
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2017 11:19 PM | Show all posts
android88 replied at 24-11-2017 07:00 PM
Haa korang kan suka dengan water rafting ni kan? Why not korang join je contest ni https://www.insta ...

banyak step kena buat ni malas nak join dah lagipun mesti ada banyak instagrammer yang pandai tangkap gambar, macam mana nak tanding dgn mereka ni. lagipun ini contest boleh percaya ke? nanti dah terpilih tapi tak dapat hadiah pulak
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2017 11:31 PM | Show all posts
android88 replied at 24-11-2017 07:00 PM
Haa korang kan suka dengan water rafting ni kan? Why not korang join je contest ni https://www.insta ...

water rafting saja ke? aktiviti yang lain tu tak leh ke? tak main water rafting la wey
contest ni macam menarik je, hadiah pun banyak. nampaknya nama ig tu celcom, betul ke celcom yang anjurkan?
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2017 11:35 PM | Show all posts
kakakyee replied at 25-11-2017 11:19 PM
banyak step kena buat ni malas nak join dah lagipun mesti ada banyak instagrammer yang pandai ta ...

minggu lepas baru i join contest mereka ni, tapi tak de luck nak menang la. ini yang celcom anjurkan lagipun ada pemenang yang uploadkan gambar hadiah drpd contest yang sebelum ni. cuba je lah tak rugikan tak payah bayar apa-apa pun
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2017 01:18 AM | Show all posts
June01 replied at 25-11-2017 11:35 PM
minggu lepas baru i join contest mereka ni, tapi tak de luck nak menang la. ini yang celcom anjurk ...

oh maksud tu , contest ni dia ada setiap minggu eh ? jadi kita join je la setiap minggu
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2017 02:03 AM | Show all posts
bikinini replied at 26-11-2017 01:18 AM
oh maksud tu , contest ni dia ada setiap minggu eh ? jadi kita join je la setiap minggu

okay la klaw ni ikut minggu sbb ni free jadi i boleh je nak try setiap minggu jugak kikiki
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2017 02:09 AM | Show all posts
carriefire replied at 25-11-2017 11:31 PM
water rafting saja ke? aktiviti yang lain tu tak leh ke? tak main water rafting la wey
contest ni ...

a-ah i dah google la , ada dalam website pun , cuba tgk sini
https://www.instagram.com/p/Bb3El2DFXuu/?taken-by=celcom . i rasa ni betul punya, i dah join la ni
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2017 02:11 AM | Show all posts
Edited by joanna85 at 27-11-2017 03:01 PM
June01 replied at 25-11-2017 11:35 PM
minggu lepas baru i join contest mereka ni, tapi tak de luck nak menang la. ini yang celcom anjurk ...

ya betul , benda yg i suka pasal contest ni iaitu dia free jadi join je la .lagipun tiap mggu ade,kalau i join tiap mggu la.selagi xmenang hadiah..hadiah pon tiap mggu best.yup mmg celcom yg buat contest ni,so xpyh risaw ..
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2017 10:56 PM | Show all posts
kakakyee replied at 25-11-2017 11:19 PM
banyak step kena buat ni malas nak join dah lagipun mesti ada banyak instagrammer yang pandai ta ...

1. Follow @celcom on Instagram.
2. Like this post.
3. Snap a photo of yourself while doing an awesome outdoor activity.
4. Tag @Celcom & include #TGIFwithCELCOM
5. Ensure that your profile is public.

ni yang saya nampak dalam ig mereka. step tu senang je lah kau boleh pergi IG mereka tengok ataupun cuba cari #TGIFwithCELCOM ada banyak sampel gambar orang lain dan jugak pemenang-pemenang yang sebelum ni. tak perlu takut tak dapat hadiah nanti, lagipun hadiah setiap minggu tu berbeza

Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2017 11:00 PM | Show all posts
bikinini replied at 26-11-2017 01:18 AM
oh maksud tu , contest ni dia ada setiap minggu eh ? jadi kita join je la setiap minggu

dah beberapa minggu dah pertandingan ni. setiap minggu tu akan ada theme yang berbeza dan hadiah yang berbeza jugak. minggu ni ada 3d2n trip ke Sekeping Serendah, movie tiket voucher dan Tealive gift card. aku nak join setiap minggu, semoga dapat menang hadiah suatu hari
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2017 03:38 PM | Show all posts
contest mggu ni aku xbrapa okay,harap yg akan dtg ni yg aku boleh join...nak cuba tggu untuk mggu ni pulak.harap hadiah pon best mcm sblom ni..tiap mggu contest senang2 jehahahaha.nasib baik mmg aku guna celcom
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2017 09:34 AM | Show all posts
Untuk tahun ni ada buat lagi tak water rafting? Tahu thread ni dah 10 tahun lepas tapi kalau diadakan balik apa salahnya. Nak merasa beli peralatan sukan dekat  decathlon malaysia  sebab orang kata murah. Hope aktiviti macam ni dapat diadakan semula slepas 10 tahun.
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2018 03:12 PM | Show all posts
sukan ini best
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2018 12:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Kat Malaysia ni banyak jer location white water rafting yg menarik.  Nenggiri Kelantan, Kiulu River Sabahsnd Gopeng Petak to name a few
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.043109s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list