JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
50029
View
215
Reply
Post time 21-11-2006 09:10 PM | Show all posts
Originally posted by mami at 21-11-2006 08:58 PM



:setuju: betul put...besar pun lebih kurang ajer mcm mesin basuh load 5kg


Kalau ELECTROLUX, samer size dgn washing machine.
Siap bley taruh kat ataih dier lagik.

Mcm si Arwen punyer. :
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2006 07:39 AM | Show all posts
mami, berapa rega dryer Electrolux? Tengah berangan-angan nak beli ni... sebab dah malas nak fikir pasal jemur baju. sebenarnya kalau ada mesin lipat baju pun rasa nak beli.. punya pemalas nak lipat baju..
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2006 08:25 AM | Show all posts
Originally posted by aleesa1940 at 22-11-2006 07:39 AM
mami, berapa rega dryer Electrolux? Tengah berangan-angan nak beli ni... sebab dah malas nak fikir pasal jemur baju. sebenarnya kalau ada mesin lipat baju pun rasa nak beli.. punya pemalas nak lipa ...



ekekekek ...mami pun ada terpk kalau ada mesin yang leh lipat terus baju kan best.....teringat opismate  lelaki ..bujang orangnya...nak bli mesin basuh...salesman tanya nak semi-auto ke auto....opismate tanya auto tu mcm mana .....salesman pun explain la...lepaih tu opismate kata itu bukan auto ...dia ingat kalau auto baju dah siap lipat keluar....kih...kih...


rega dryer tu RM1500......
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2006 11:13 AM | Show all posts
kalu yg ni camne pulak ek.  dpt promotion rhb last month.  brand enviro.




dah mcm alien je pulak.
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2006 01:15 PM | Show all posts
Originally posted by niceghost2005 at 21-11-2006 09:10 PM


Kalau ELECTROLUX, samer size dgn washing machine.
Siap bley taruh kat ataih dier lagik.

Mcm si Arwen punyer. :



kalau nak tindan kat ataih kena same brand nice....kalau lain2 brand takut tak sesuwei....:bgrin:
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2006 01:19 PM | Show all posts
Originally posted by niceghost2005 at 21-11-2006 06:09 PM


Itu laa SOKLAN teman dulu dulu sebelum beli DRYER.
Tapi pabila kedua suami isteri bekerja, baju tersidai di luar ghumah........
Tetiba ujan turun.......amacam?? :

Sampai ler tali penyida ...


:setuju: dgn nice..

dah alami apa yg nice alami dulu, bila dah beli dryer mmg senang keje...
nak basuh baju anytime boleh basuh...
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2006 05:08 PM | Show all posts
Originally posted by Arwen at 22-11-2006 01:19 PM


:setuju: dgn nice..

dah alami apa yg nice alami dulu, bila dah beli dryer mmg senang keje...
nak basuh baju anytime boleh basuh...


Pssstttttt......Arwen, kalau sidai di bawah awning, alamat bau mcm peluh ciner. :puke:
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2006 08:39 AM | Show all posts
ada sapa2 baca anjung seri november?  dlm tu ada iklan WM LG model baru siap dgn function dryer.  tp tak tau la baper regenya.
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2006 03:27 PM | Show all posts
Originally posted by tiwol_ayu at 22-11-2006 11:13 AM
kalu yg ni camne pulak ek.  dpt promotion rhb last month.  brand enviro.




dah mcm alien je pulak.


penah nampak org jual ni kt k4 subang. masa tu dia jual kalau tak salah rm399. ke rm499...
x ingat dah.
sempat la tanya brp lai baju leh masuk. budak tu kata tshirt biasa leh masuk 15 lai.
pastu lg dia kata karan x kuat gak
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2006 01:51 PM | Show all posts
Originally posted by tiwol_ayu at 28-11-2006 08:39 AM
ada sapa2 baca anjung seri november?  dlm tu ada iklan WM LG model baru siap dgn function dryer.  tp tak tau la baper regenya.

Rasa nyer lebih baik beli washing machine & dryer yg asing2... Ditakdirkan function dryer yg rosak & kena antar kedai at least ada washing machine gek nak basuh baju... Kalo 2 in 1, sekali kena hantar kedai utk repair susah ler nak membasuh... :geram: Kalo asing2 at least bleh gek mambasuh or mengering, either one...
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2006 03:39 PM | Show all posts
Boleh ke tumpang kat sini...nak tanya psl penyidai baju...
ada jumpa penyidau baju yg mcm payung tu...yg mobile dan boleh bukak tutup mcm payung tu tp punyalah mahal rm699
ada tak sesiapa penah jumpa penyidai yg one end tu psg kat dinding ....pastu yg one end lg boleh tarik jek masa nak sidai baju..
sbb saya nak cari penyidai yg boleh save space...
any suggestion tak...TQ

:tq::tq:
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2006 03:50 PM | Show all posts
ooo .... rectractable clothes line ler nih....
mcm kat bilik air hotel tu ker..?
mcm pernah jumpa dulu...cuba tengok kat ace hardware atau pun yg sewaktu dengannya...
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2006 03:52 PM | Show all posts
Originally posted by cubajaya at 8-12-2006 03:39 PM
Boleh ke tumpang kat sini...nak tanya psl penyidai baju...
ada jumpa penyidau baju yg mcm payung tu...yg mobile dan boleh bukak tutup mcm payung tu tp punyalah mahal rm699
ada tak sesiapa penah j ...




skrg banyak jual kat kedai kedai bathroom accesories...
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2006 03:56 PM | Show all posts
ooo ye ke....kat mana ekkk....
kedai yg specific utk bathroom la yek...
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2006 04:02 PM | Show all posts
Originally posted by cubajaya at 8-12-2006 03:56 PM
ooo ye ke....kat mana ekkk....
kedai yg specific utk bathroom la yek...



esok beli newspaper star.. dalam tu ada banyak iklan kedai bathroom accesories..
cubajaya dok kat mana ??

yang Arwen mentione to rectable. wire tu.. harga skrg dah murah.. tapi mungkin kualiti tak sama.
mungkin ada design baru.. tapi biasalah design baru ni mahal sikit
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2006 04:09 PM | Show all posts
Originally posted by Arwen at 8-12-2006 03:50 PM
ooo .... rectractable clothes line ler nih....
mcm kat bilik air hotel tu ker..?
mcm pernah jumpa dulu...cuba tengok kat ace hardware atau pun yg sewaktu dengannya...


cuma yg kat hotel tu satu je kan...
yg ni utk outdoor punya...ada ke tak ehhh....
sbb klu penyidai baju yg biasa tu mcm ambik byk space kan...
ada suggestion lain tak? TQ SGT2
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2006 10:28 PM | Show all posts
hannan pun tengoh dok tengok dryer juga ni....anak ramai..sekali hujan maid berlari-lari angkat kain...takut jugak jatuh nanti kan ..kita juga yang susah..ada tak dryer yang besar dari 5kg, tapi bukan macam yang kedai laundry...hannan punya mesin basuh yang hak 12kg,kalau dry 5kg tu berapa round pulah dia nak kerja...
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2006 11:11 PM | Show all posts
Dryer ni dah jadi mcm keperluan asas selepas washing machine juga actually, especially for those yg both hubby and wifey kerja and tak de helper.. like u guys kata le.. jemur elok2 pagi2.. balik kerja basah balik.. tension weh...

Gambo2 yg dipaste diatas tu namanya tumble dryer, kena ada vent hose untuk wap panas, ie wap dr air2 dr baju basah tadi yg dikeringkan.. so kalau beli yg camtu kena letak kat tempat yg boleh ventedlah .. Ada sejenis lg nama dia condenser dryer, tak perlu vent.. sbb vent tu dah siap jd air dlm takungnya... so kena buang air dia je.. cuma tak tahu jenis camni ada kat malaysia ke tak.. so sebelum beli, buat judgemnt dulu, rumah kita sesuai jenis camna. Condenser ni mahal lagi dr tumble dryer.

Dryer ni antara barang letrik yg plg susah rosak.. even kalau ambil insurance untuk dia pun setahun baru dlm £20 compared to £85 for washing machine.
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2006 11:14 PM | Show all posts
Originally posted by hannan6d at 8-12-2006 10:28 PM
hannan pun tengoh dok tengok dryer juga ni....anak ramai..sekali hujan maid berlari-lari angkat kain...takut jugak jatuh nanti kan ..kita juga yang susah..ada tak dryer yang besar dari 5kg, tapi bu ...



hannan, tak perlulah semua baju nak masuk dryer... yang tebal2 je kot.. yg nipis2 cam baju kurung dan tudung tu boleh jemur di jemuran saja.... he..he.. sekadar pandangna
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2006 11:19 PM | Show all posts
Originally posted by cubajaya at 8-12-2006 03:39 PM
Boleh ke tumpang kat sini...nak tanya psl penyidai baju...
ada jumpa penyidau baju yg mcm payung tu...yg mobile dan boleh bukak tutup mcm payung tu tp punyalah mahal rm699
ada tak sesiapa penah j ...

: RM 699... mahalnyeeeeeeee... Ev tahu mana tempat jual dua2 benda tu.. tp maaf tak boleh nak nolong  sbb tempat den jauh... Tp last week tengok kat kedai yg telescopic  (cam umbrella tu) cuma £19.99 je..
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2006 01:32 AM | Show all posts
Bila baca posting kat sini tambah bersemangat nak beli dryer bila balik malaysia tak lama lagi.. memudahkan kerja, menjimatkan masa, bak kata sorang forumer tu boleh basuh baju anytime..
Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2006 05:07 PM | Show all posts
aku punya electrolux... ok brand tuh... dah 4 tahun pakai... sakit mata tengok baju gantung2 nak bagi kering dlm rumah... luar rumah pon x suka tgk... senang pakai dryer... letrik x la mahal sgt...
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2006 01:16 PM | Show all posts
Originally posted by ev700 at 8-12-2006 11:14 PM



hannan, tak perlulah semua baju nak masuk dryer... yang tebal2 je kot.. yg nipis2 cam baju kurung dan tudung tu boleh jemur di jemuran saja.... he..he.. sekadar pandangna



ev700....betul tu...jimat letrik...kena guna jugak pemberian Allah tu...(cahaya matahari)...:setuju::setuju::setuju:
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2006 12:48 PM | Show all posts
taraaaaaaa............

akak beli dryer ni  dua hari lepas....
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2006 03:37 PM | Show all posts
mahal ke rege electrolux ni?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.044316s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list