Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
23176
View
128
Reply

KUNMING, CHINA

[Copy link]

Author: cranko21       Show all posts   Read mode

Author
Post time 15-11-2006 10:23 AM | Show all posts |Read mode
Ada sesiapa di sini pernah gi Kunming China?
Tetiba cam nak gi sana laks.. hehehehee
siapa yg ada experience.. meh la kongsi kat sini...meaceh....
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2006 10:29 AM | Show all posts
wah .. bila nak gi tu? ;)
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-11-2006 11:43 AM | Show all posts
ni plan jer tipin.. bila tu tak tau laei....
tengok poket kembung ke kempis dulu.. hehehehe

di Kunming ni katanya ramai penduduk Islam.. sooo makanan bukan satu hal....
hmmm.. I nak tau gak laaa what else can we expect to see or buy or what kan..

ko nak join sama ke tipin.. jom arrrr
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2006 12:53 PM | Show all posts
cam best jek... nanti.. tunggu poket kembung gak.. aku pun bnyk plan dlm senarai menunggu.. last2 sumer tak jadik muahahaha

Ko plan nak ikut pakej dr Sg ka?? Sat nak buat research ttg Kunming.. tumpang thread ye..



Kunming city



Attraction

Yunnan Stone Forest



Kunming, the capital of Yunnan Province, enjoys great fame among tourists not only because the region features a consistently warm climate, but also thanks to its wonderful vistas and landscapes. Among the most dramatic of these attractions is the Stone Forest (Shilin), known since the Ming Dynasty (1368-1644 A.D.) as the 'First Wonder of the World.'

The Stone Forest is in Lunan Yi Nationality Autonomous County, which is about 120 kilometers (75 miles) from Kunming and requires only a three-hour drive. It covers an area of 400 square kilometers (96,000 acres) and includes both large and small stone forests, as well as many other scenic spots. An old local saying says that 'If you have visited Kunming without seeing the Stone Forest, you have wasted your time.' Truly, the Stone Forest is one of the most important attractions of Yunnan.
  Admission Fee: CNY 140       
  Recommended Time for a Visit: Two hours        
  Opening Hours: 08:30 to 18:00




Dianchi Lake, the largest lake of Kunming, enchants people with its cyan water and peaceful environment. It is a favorite with those who want to escape from the hustle and bustle of the city life.

Sightseeing List

Black Dragon Pool
Daguan Park   
Dianchi Lake Scenic Area
Flowers and Birds Market
Golden Temple  
Qiongzhu Temple (Bamboo Temple)
Western Hills  
Yunnan Stone Forest  
Yuantong Temple

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

matz_rockz This user has been deleted
Post time 16-11-2006 04:15 PM | Show all posts
Originally posted by cranko21 at 15-11-2006 10:23 AM
Ada sesiapa di sini pernah gi Kunming China?
Tetiba cam nak gi sana laks.. hehehehee
siapa yg ada experience.. meh la kongsi kat sini...meaceh....



salam sis...i tengok bj kadir ada kat kunming on suria channel,the place looks interesting.


i check kat silkair tiket mahal..i cannot afford.

ada tempat makan called muslim street......bila lah hamba nak sampai kat china ??
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-11-2006 04:30 PM | Show all posts
Originally posted by matz_rockz at 16-11-2006 04:15 PM



salam sis...i tengok bj kadir ada kat kunming on suria channel,the place looks interesting.


i check kat silkair tiket mahal..i cannot afford.

ada tempat makan called muslim street.... ...



Abg Mat

psl tgk BJ kadir laaa I tergerak nak gi nie..
tapi selalu tak dpt tgk dari awal, selalu tgk rancangan tu kat ujung2 jer.. :geram:

kalau naik MAS ticket appx S$450+ tapi kena transit kat KL
kalau naik Silkair or China Air.. ngan tax segala mau S$500+  gakkk

hmmmmm:hmm:
Reply

Use magic Report

matz_rockz This user has been deleted
Post time 16-11-2006 04:47 PM | Show all posts
Originally posted by cranko21 at 16-11-2006 04:30 PM



Abg Mat

psl tgk BJ kadir laaa I tergerak nak gi nie..
tapi selalu tak dpt tgk dari awal, selalu tgk rancangan tu kat ujung2 jer.. :geram:

kalau naik MAS ticket appx S$450+ tapi kena tr ...



sis, i wait for tiger.....itu pun kalo dorang fly sanai

the fare too expensive for me,maklum lah i ni back packer.

kalo you nampak cheap tiket,please alert me.many thanks sis.
Reply

Use magic Report

matz_rockz This user has been deleted
Post time 17-11-2006 09:28 AM | Show all posts
sista crank,semalam did you see the KUALI KUNMING?
abang BJj visited the family....dia masok rumah ,tak bukak  kasut .

i thot asian selalu take off the kasut before masok rumah.
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2006 06:29 PM | Show all posts
Patutla Cranko nak gi Kunming...
Kat Suria jam 6.30 pm ada Kuali Kunming... ;)
* BJ K tu antara host tersohor ka kat Sg?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-11-2006 10:20 AM | Show all posts
Originally posted by TipinTakTipu at 28-11-2006 06:29 PM
Patutla Cranko nak gi Kunming...
Kat Suria jam 6.30 pm ada Kuali Kunming... ;)
* BJ K tu antara host tersohor ka kat Sg?




tak la tersohor.. tapi quite a home name here laaa.

coz dia tu pakai make-up, pakar stylist.. dan pandai masak laks tu..
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2006 06:54 PM | Show all posts
Originally posted by cranko21 at 29-11-2006 10:20 AM

tak la tersohor.. tapi quite a home name here laaa.
coz dia tu pakai make-up, pakar stylist.. dan pandai masak laks tu..


ooooo.. dia pandai masak ker.. patutla.. tapi lelama tengok kelembutan tu tersengih2 aku menonton...  :bgrin:
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-11-2006 08:30 AM | Show all posts
Originally posted by TipinTakTipu at 29-11-2006 06:54 PM


ooooo.. dia pandai masak ker.. patutla.. tapi lelama tengok kelembutan tu tersengih2 aku menonton...  :bgrin:




hehehee. ko sengih2 tgk kat tv eh Tipin..
aku duduk berbual ngan dia pun aku tersengeh2...
hehehehehee
Reply

Use magic Report

mamakcute This user has been deleted
Post time 24-1-2007 01:45 AM | Show all posts

Food in Kunming









Reply

Use magic Report

mamakcute This user has been deleted
Post time 24-1-2007 01:46 AM | Show all posts

2.















Reply

Use magic Report

mamakcute This user has been deleted
Post time 24-1-2007 01:47 AM | Show all posts

Jiuxiang Karst Cave











Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2007 12:03 PM | Show all posts
Kawan Kak tim nak gi bulan Mac ni. Apa yang bole Kak Tim kirim? Cadar, alas meja, chairback, bekas tisu boleh ker? Kain sutera pasang ok ke?
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2007 12:04 PM | Show all posts
Kawan Kak tim nak gi bulan Mac ni. Apa yang bole Kak Tim kirim? Cadar, alas meja, chairback, bekas tisu boleh ker? Kain sutera pasang ok ke?
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2007 12:26 PM | Show all posts
Dek oii.. tak de ke yang murah hati nak jawab soalan Kak Tim ni..
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2007 01:39 PM | Show all posts

Reply #18 TimahMulia's post

I say man Kak Tim, kalau sy dah gi leh la bantu...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-2-2007 02:56 PM | Show all posts
tulah psl.. ada sesiapa dah pernah pegi tempat ni?? citer la sket..
I pun nak tau gak..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.146406s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list