JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
151110
View
1606
Reply

Bowling

[Copy link]

Author: azlina697       Show all posts   Read mode

Post time 18-2-2006 12:54 AM | Show all posts
Originally posted by KriMinalz at 17-2-2006 05:22 PM
minat juga main bowling ni... biasanya main lepas balik ofis.. tak pandai la sangat tapi setakat ni belum pernah lagi masuk longkang..

tak pernah masuk longkang?

kira handal la tuh..:cak:

[ Last edited by shadowmoon at 18-2-2006 12:55 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2006 11:30 AM | Show all posts
terer tu tak pemah masuk longkang.. masa zaman aku start main mmg longkang je memanjang.. huhu
even skarang dah boleh main pon kengkadang ade timenye masuk longkang gak..
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2006 12:37 AM | Show all posts
halu..just nak kasi opinion...kalu betul2 serius nak main boling, mmg kena beli equipment sendiri...bola sendiri, kasut sendiri...rasanya kedai2 boling ada jual package set..dalam rm300 dapat kasut, bola n beg...bola biasa jer..jenis sintetik...tapi mmg ada beza in term of performance...one main reason sbb lubang bola tu betul2 ikut saiz jari kita...so tade la masalah bola houseball tak sesuai ngan tangan...game pon jadi lebih konsisten...
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2006 04:00 AM | Show all posts
entah ler.. aku  selalu gak main mender nih.. main terpaksa..

aku tak pernah dapat feel nak main mender nih betul2 walalpun my fren kata aku ada bakat..

so far score tertinggi aku just 188

bola pulak 10 or 11 jerk..
Reply

Use magic Report

azlina697 This user has been deleted
 Author| Post time 20-2-2006 10:04 AM | Show all posts
Originally posted by EezOne at 20-2-2006 12:37 AM
halu..just nak kasi opinion...kalu betul2 serius nak main boling, mmg kena beli equipment sendiri...bola sendiri, kasut sendiri...rasanya kedai2 boling ada jual package set..dalam rm300 dapat kasut ...


dah ada dah semua tu....kasut je belum.....
sabtu ni nak start coaching dgn Zulmazran...national player..harap2 improve laaa
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2006 10:13 AM | Show all posts
minat main tapi dah takleh join dah atas nasihat doktor...
Reply

Use magic Report

azlina697 This user has been deleted
 Author| Post time 20-2-2006 12:05 PM | Show all posts
Originally posted by Foxey at 20-2-2006 10:13 AM
minat main tapi dah takleh join dah atas nasihat doktor...


persal?? jari injured ke?
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2006 12:32 AM | Show all posts
Originally posted by NURMIMIE at 20-2-2006 04:00
entah ler.. aku  selalu gak main mender nih.. main terpaksa..

aku tak pernah dapat feel nak main mender nih betul2 walalpun my fren kata aku ada bakat..

so far score tertinggi aku just 188

...

188?? wahh.. ade bakat tu.. tu main takde feel.. kalau ko main ade feel sure lepas 200.
bola 10 or 11 ko pakai? beratnye.. aku pakai 8/9 je.. kalau 10 tu dah tak terangkat dah..
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2006 01:17 PM | Show all posts
suke main...tp skrg jarang dah..skali skale je
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2006 08:21 PM | Show all posts
Originally posted by rara_bella at 21-2-2006 12:32 AM

188?? wahh.. ade bakat tu.. tu main takde feel.. kalau ko main ade feel sure lepas 200.
bola 10 or 11 ko pakai? beratnye.. aku pakai 8/9 je.. kalau 10 tu dah tak terangkat dah..


itu yang tertinggi so far :bgrin:

tapi selalu nya memang dalam range 140-160 jerk..

kalau memula tuh, memang dalam 110-130 jerk.. but jarang2 lah below 100..

tu puh aku main kadang2 6 bulan sekali ker tengok lah kalau ada tournement yang memaksa aku untuk join dorang tuh.. kalau tak cukup player jerk aku nyingah :bgrin:

kalau time aku tak letih, aku selalu bantai bola 12, hayunan aku jerk yang laju.. tuh yang bersepai semua bola tuh :bgrin:

so far, rekod strike aku 4 kali lah..
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2006 01:26 PM | Show all posts
Originally posted by azlina697 at 20-2-2006 12:05 PM


persal?? jari injured ke?


bukannya jari... ada slipped disc...
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2006 04:31 PM | Show all posts
disc apa tu fox discman ke hehe

aku dah lama tak aktif main bowling..
dulu2 penahla dpt 200+
tapi sekali je kot..
avg dlm 150 laa..
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2006 06:51 PM | Show all posts
Ade sape2 yg nak main boling ke... aku newbie:cak:... tapi kalau ade sape2 nak join aku main boling kat 1u bole tadakhal punye...
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2006 08:55 AM | Show all posts
suka main bowling nie....jommmm laa...leh kita main sama2.....
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2006 10:59 AM | Show all posts
jom2 maen kat summit batu pahat :bgrin:

kat sini persatuan boling ada mcm2... pastu tiap bulan ada tournament.... pakcik tengok dari tepi jer sbb xde equipment sndiri :bgrin:
Reply

Use magic Report

kaloi This user has been deleted
Post time 16-5-2006 01:54 PM | Show all posts
Kat Megalanes sri petaling aku tgk smlm bola paling murah RM180,kasut paling murah rm 100.
Klu nak beli pakej RM288 complete dgn beg.

Aku slalu main kat situ pasal lane best dan murah,RM5 1 game.KLu weekdays 10am-5pm RM11 5 games. 5-7pm rm4 1 game.
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2006 01:45 AM | Show all posts
mr and mrs suke main walaupun bola sentiasa tertarik ke longkang

tapi yg ke longkang tu lagi menarik dari strike kan..huahuahuahuahua
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2006 10:07 AM | Show all posts
nak bagi tips camana nak pandai main bowling ke nak kasi tips camana nak score??????kalau nak pandai bacalah buku bowling yg tebal tu...umah aku ada satu nak pinjam boleh...nak score?????..........pandai-pandai lah ko nak tibai camana...aku selalu main utk kelab, masuk pertandingan terbuka, inter division kat opis aku nie dan antara kelab-kelab sukan....pada 11/6/2006 baru nak ajak anak saudara aku masuk pertandingan sebab ada sebuah kelab buat pertandingan family team.....bayor 60/-......

main bowling nie kalau nak elak masuk longkang senang jek....ko baling perlahan-lahan ambik bola yg beratnya 18 kg tu......jangan ambik yg 16 kg....kalau ko punya tangan boleh tibai laju tapi bola yg ko ambik tu ringan sangat.... mesti le dia menjunam masuk lam longkang.....kena agak kekuatan ko ngan bola tu lah.....lagi satu jangan baling bola dalam keadaan ko tak bersedia....ko berdiri lama-lama kat stage tu, focus betul-betul dari jarak jauh macam ko focus nak ambik gambar (kalau ko ambik gambar mesti ko nak sukat betul2 bior gambar yg ko ambik tu masuk semua tangan dan kepala kan????.....jangan ko ambik gambar tak nampak kepala orang lak......) macam tu jugak kalu ko main bowling....ko nak jatuhkan semua pin kan?????....mase ko nak baling bola tu ko bacalah bismillahhirahmanurrahim......sure bola ko tu cantik punya.......
:nerd::

[ Last edited by  hasmania at 24-5-2006 10:10 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2006 02:20 PM | Show all posts
Eh nak main bowling kat aner nih?....

Kita suka main bowling slalu main bowling Kat One Utama sorang?...coz ajak member..dieorg xder duit so gi la sorang?...

So bila nak main nih jom laa kita gi main bowling sama? :nerd:
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2006 07:29 PM | Show all posts
semenjak dua menjak ni aku terror laaa.. hehehehe..
balingan hook! ;)
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.049069s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list