Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
111882
View
1196
Reply

Running - (RUNNING EVENTS SCHEDULE)

[Copy link]

Author: dexa       Show all posts   Read mode

Post time 22-4-2007 02:37 PM | Show all posts
  penat penat g larian power td... training tak jog tak main masuk jek.. ingat nak buat bawah 1 jam tapi tak larat laks.. aduhh cakitnye kaki.. ekekeke   aloo jojo, aku skrg masa x tentu ler...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-4-2007 12:14 AM | Show all posts
Originally posted by jojoba_beads at 22-4-2007 01:52 PM
dex...

cner gan triathlon ni...

tak de respon pun..



jojo ---
kalau ada bike -- memang  jadi!!! --

tapi camana -
saya punya mountain bike
memang tak sesuai  --

camana kita nak buat ye -~! -
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2007 06:29 PM | Show all posts
weh sapa nak training lari ke, bagitau aku yek...bole lari sesama
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2007 11:13 PM | Show all posts

Reply #183 digweed's post

jom dig...

nk join gak ler...
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2007 12:04 PM | Show all posts
jom training kt tmpt aku.. ada awek bersidai di sepanjang trek.. mak awek pon ada skali
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2007 04:25 PM | Show all posts
  ahad neh masuk malay mail big walk, start kat dataran.. jom jom jln kaki 10km..

jalan gelek2 punggung... ahakss
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2007 04:38 PM | Show all posts
jojo,
aku selalu lari kat titiwangsa ngan bukit aman....kalau nak lari ahad ni ok gak
Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2007 01:06 AM | Show all posts

Reply #186 h@i's post

weh nk join big walk..
dah lama tak join..

last 2000 itu pun.. melalui skolah..
hahaha
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-5-2007 05:53 PM | Show all posts
Berlari senaman paling murah, mudah
Oleh Nor Afzan Mohamad Yusof


MENYERTAI aktiviti kecerdasan di dalam gymnasium, antara pilihan warga kota hari ini untuk mendapatkan tubuh yang sihat lagi cerdas. Di situ tersedia pelbagai jenis alatan dengan fungsi berlainan untuk dipilih berdasarkan kemampuan tubuh badan selain tunjuk ajar daripada pelatih yang sedia membantu.

Bagaimanapun, bagi wanita yang selesa bersenam sendirian, aktiviti berlari antara pilihan mudah, murah selain boleh dilakukan tanpa sebarang alat bantuan. Menariknya, sepasang kasut sesuai dengan pakaian sukan yang minimal saja, anda sudah boleh bersedia memulakan larian itu.

Pengurus Senaman Kumpulan Serantau, Fitness First Asia, Tracy Minnoch Nuku, berkata walaupun berlari antara senaman dikatakan paling mudah dilakukan, masih ramai yang kurang melakukannya atas alasan menjaga kesihatan tubuh badan.

Katanya walaupun tiada statistik membuktikan kenyataannya itu, tetapi secara kasarnya masih ramai yang kurang bersenam khususnya berlari, sebaliknya mengandaikan kegiatan harian seperti melakukan kerja rumah sebagai sebahagian daripada aktiviti membakar kalori sudah memadai.

Secara realitinya sebarang aktiviti boleh membakar kalori, tetapi yang pasti aktiviti sebegitu tidak mencabar kardiovaskular ataupun membantu menangani osteoporosis anda. Untuk saya menyatakan setiap orang mesti bersenam selama 20 minit tiga kali seminggu tentunya mustahil kerana perkataan senaman itu sendiri sesuatu yang tidak digemari.

Stigma masyarakat yang meletakkan berlari dalam kategori senaman menjadi orang ramai mengasingkan

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2007 06:47 PM | Show all posts
  ahad neh ada jogathon sempena hari asma sedunia kat tasik perdana.. yuran tshirt free, 5km jek.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-5-2007 06:01 PM | Show all posts
Kenyan wins first career marathon in race over popular tourist route

APOLLO BAY, Australia (AP) - Kenyan David Mutua, the 2004 Honolulu Marathon runner-up, won his first international race over the distance Sunday in the Great Ocean Road Marathon.

Mutua, 28, dueled with last year's winner James Kariuki, also of Kenya, before breaking away over the last two kilometers to win the race between the southeastern Australian tourist towns of Lorne and Apollo Bay in 2 hours, 36 minutes, 35 seconds.

Australian Helen Stanton won the women's marathon in 2:58.15.

The race followed one of the most popular tourist drives in Australia, featuring numerous steep grades and tight turns but spectacular, sweeping views of Bass Strait and the Southern Ocean.

Mutua, also runner-up in last year's San Diego Marathon, was one of five Kenyans competing at the two-day Great Ocean Road Festival of Distance Running.

His countryman, Willy Mwangi, won the 6.5-kilometer (4-mile) Apollo Bay-Marriner's Lookout trek Saturday and recorded an easy victory in the half-marathon from Kennett River to Apollo Bay on Sunday. - AP
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-6-2007 09:45 PM | Show all posts
20 pelari terbaik ke London
Oleh Bazly Azmi

SERAMAI 20 pelari terbaik tempatan yang beraksi pada Maraton Jambatan Pulau Pinang, 24 Jun ini berpeluang mewakili negara ke Kejohanan Maraton Singapura, Maraton London, Maraton Berlin atau Maraton Prague yang berlangsung tahun depan.

Sambutan menggalakkan yang diterima tahun lalu menyebabkan penganjur menambah hadiah wang tunai kepada RM120,000 selain sijil penyertaan dan pingat untuk menjadi rebutan pelari yang bertanding untuk 11 kategori yang dipertandingkan.

Menteri Kerja Raya, Datuk Seri S Samy Vellu, berkata penganjuran kejohanan itu mampu menjadi program atau produk pelancongan yang dapat membantu mempromosikan Malaysia dan Pulau Pinang sebagai destinasi pilihan untuk program pembangunan sukan serta rekreasi peringkat antarabangsa.

Faktor ini secara tidak langsung dapat menggalakkan industri pelancongan dan menjana ekonomi negara.

Selain itu, acara seumpama ini yang mampu menarik penyertaan ribuan atlit luar negara diharap bakal memeriahkan sambutan kemerdekaan kali ke-50 dan Tahun Melawat Malaysia 2007,
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2007 06:42 PM | Show all posts
dex... aritu eco challenge caner.. ok?

cite sket
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-6-2007 07:52 AM | Show all posts
Originally posted by jojoba_beads at 15-6-2007 06:42 PM
dex... aritu eco challenge caner.. ok?

cite sket


best!
kat pahang -
kayak - tapi kitorang guna rakit tau -
lari dalam hutan - yang ni dengan pacat segala -
abseilling pun ada -
kena terjun dari 5 feet ke dalam creek - sebab tak ada
jalan turun -

yang tak ada biking aje -
buat ikut group so ramai juga - satu group 4 orang! -
swimming kat macam sungai tu - tapi tak besar sangat
so kena swimming cross the river to the other side --
yang kelakar tu - ramai yang dok lama2 situ - tak naik -
sebab best sejuk aje --

anyway - ni kan challenge tertutup untuk group tu aje -
best still lots of fun and stuff -

jojo masih di bangi / ukm ka?
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2007 04:52 PM | Show all posts

Reply #194 dexa's post

jojo kat area bangi.. nape ada plan mau datang sini ker.. huh...

ada plan menarik lagi ker.. nk join gak.. hahah.. leh ajak hai n digweed skali...
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2007 11:30 AM | Show all posts
gilo 8 jam jarak makan terakhir sebelum jogging..lunch kol 1,kol 9 malam baru bleh jogging
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-8-2007 05:50 AM | Show all posts
Larian Olimpik di Pulau Pinang 18 Ogos
Oleh MOHD. AZRAIE MD. YUSOF

PETALING JAYA

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2007 02:45 PM | Show all posts
im running free yeah.....
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2007 08:29 AM | Show all posts
Originally posted by hyphrigian at 1-8-2007 02:45 PM
im running free yeah.....



hah...apa citer terbaru ngan topik RUNNING ni...........
takde apa-apa citer ka...
ada sesapa pi PJ Half Marathon...ahad ni kaaaaaaaaa
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-8-2007 06:45 AM | Show all posts

Reply #199 neo-painkillerz's post

12th August --
tomolo -- last year didnt go cuz not in town
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.101127s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list