Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
111707
View
1196
Reply

Running - (RUNNING EVENTS SCHEDULE)

[Copy link]

Author: dexa       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 27-12-2006 06:16 AM | Show all posts
Originally posted by h@i at 27-12-2006 12:39 AM
aku aritu masa lari kat nuang tu pakai kasut getah jek.. alaa kasut mcm pegi kebun tuh, yg murah tu... ahaks... kira ok arr tu digweed ada kasut selagi boleh pakai.. aku dulu masa sekolah lari tak  ...


saya pergi ledang challenge -
actually muar challenge last year --
and tu kena daki gunung ledang juga
kena ada team 4 orang  -
was a great challenge -
lari  basikal  kayak  --
2 hari pulak tu -- but a great race..

eh mana tau kita boleh cari team -

saya gelak aje u pakai kasut getah but u know what -
your semangat tu important -- kasut tu  ha - nanti
kena pilih yang sesuai - bukannya apa -  yang penting
nak elak injury tu --  kalau dah injured -- camana nak lari
bukan lari aje - nak jalan gi dating dengan gf pun tak leh
kan ke haru dan sedey tu  ;)  

saya tabik la u gi nuang and all these challenge--
suka dengar --  kira bagus la sangat sangat tu --
keep up ye - kalau stamina kita kuat
ha - boleh kita masuk -  meh kita ajak digweed sama --

dex

[ Last edited by  dexa at 27-12-2006 06:18 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2006 09:53 AM | Show all posts
waa...eco challenge pon layan gak...yang ni route dah ada ke,atau kena cari pakai kompas dan peta...?

layan...layan...boleh le buat satu team nanti...team CARI
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2006 05:19 PM | Show all posts
:nyorok: tmn titiwangsa ngan tasik perdana tuh tak pernah lagi aku joging kat situ..pegi gym lagi lah tak pernah..treadmill tu apobondo eh? hehe.. biasa aku pakai kasut getah manjat gunung , tu yg aku pakai sekali masa lari kat nuang tuh.tp kalo lari kat trek ke jln biasa ke pdg ke pakai kasut sports ler..
dexa masuk ledang challange gak nanti ke? jom g cecama..kot dpt training cecama pon best nih.. mintak tunjuk ajar dr yg berpengalaman..
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2006 05:50 PM | Show all posts
tak kesah le pakai kasut getah ke pakai kasut sport tu...asalkan ko dah pernah masuk race,tak macam aku ni...belum pernah masuk lagi...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-12-2006 05:59 PM | Show all posts

Reply #23 h@i's post

hai nak masuk tak???
kena ada 3 orang untuk ledang challenge kan?>
1 pompuan 2 lelaki

kalau muar challenge kena 4 orang
1 pompuan 3 lelaki  
sebab kita kena canoe -

so -  boleh la kita register dan training
kalau sungguh nak masuk --
suka2 aje --  mesti BEST

hai tinggal mana --
saya akan discuss dengan digweed nanti
saya percaya dia mesti suka gak ni -
boleh kita join sama -

treadmill tu - yang lari di atas machine tu --
tak payah keluar dari rumah --
boleh beli  letak kat rumah lari sambil
tengok TV ka  etc etc

ahhhh kan dalam filem ROCKY IV
yang dalph lungren tu  yang nak lawan rocky
tu  berlatih atas treadmill tu --
and rocky pulak  lari kat luar  kat russia
sejuk sejuk  lari bawak  logs lagi -

ha - tu la treadmill -

*kalau serious nak masuk ledang challenge
i am game -
boleh kita berlatih sama sama - dan digweed
mesti nak juga ni --

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2006 06:00 PM | Show all posts

Reply #24 digweed's post

hehehe, takpe nanti start tahun depan kalo ko ada masa meh msuk race, biasanya tetiap bulan mesti ada race yg lari dlm 10km tu.. apepon keep training dr skrg k.. jgn malas macam aku nih.. kekeke
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-12-2006 06:01 PM | Show all posts

Reply #24 digweed's post

helo abe!!!
tak masuk race didnt mean u not fit enuf -
ha tahun depan  jom kita  pilih2 race nak masuk
wud be so much fun --

tak yah jauh2 pun tak apa --
tapi kita train la dulu --
masuk untuk suka2 aje -- kalau dapat sampai kat
finish line  dalam masa yang ditetapkan
ha - dapat  la medal -  best kan
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-12-2006 06:03 PM | Show all posts

Reply #26 h@i's post

hai --
digweed lari kat titiwangsa -
hai kat mana --

btw hai ni lelaki kan?
sebab  yang saya boleh bayangkan
lelaki aje yang sanggup bersusah susah pakai
kasut getah naik gunung -
respect  la !
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2006 06:17 PM | Show all posts

Reply #25 dexa's post

ooo treadmill tu benda tuh rupanya... ekekeke tak pernah laks lari atas tuh. emm kite dok kjg ler dexa. selalu dok jog kat tmn tasik chempaka nih jek tak pon kat putrajaya takpon kat padang bola.. tapi kalo ada masa n ada geng, aku x kesah g jejauh sekali pon..

ermmm ledang challange tu berkumpulan ek? emmm lupolak nak cite sebenarnya yg aku cite ledang tuh race for sirkit kembara negara... ada 3 sirkit dlm skn nih. individu jek.. yg ledang ngan muar challange dexa cite tu tarikhnye bila laks? emmm macam menarik jek... tapi biasanye kalo aku masuk race just sesuka jek. kot2 dexa masuk for win kena ler carik group lain.. train kan si digweed tu.. ada semangat aku tgk dia tu.. ada harapan tuh.. aku nih pernah injured.. sampai skrg aku lom dpt lg kembali pada tahap mcm dulu.. huhuh
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2006 06:21 PM | Show all posts
:ting: heheh kite lelaki ler.. tapi trend kasut getah nih ramai dah yg pakai bawak naik gunung.. tak kira laki atau pompuan.. emmm cuaca luar panas. nak g joging ah kat tasik chempaka..
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2006 06:24 PM | Show all posts
aku kalau pasal berlari ni memang semangat...hanya takde member je minat berlari...kalau ada layan gak....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-12-2006 06:26 PM | Show all posts

Reply #29 h@i's post

ooo treadmill tu benda tuh rupanya... ekekeke tak pernah laks lari atas tuh. emm kite dok kjg ler dexa. selalu dok jog kat tmn tasik chempaka nih jek tak pon kat putrajaya takpon kat padang bola.. tapi kalo ada masa n ada geng, aku x kesah g jejauh sekali pon..

ermmm ledang challange tu berkumpulan ek? emmm lupolak nak cite sebenarnya yg aku cite ledang tuh race for sirkit kembara negara... ada 3 sirkit dlm skn nih. individu jek.. yg ledang ngan muar challange dexa cite tu tarikhnye bila laks? emmm macam menarik jek... tapi biasanye kalo aku masuk race just sesuka jek. kot2 dexa masuk for win kena ler carik group lain.. train kan si digweed tu.. ada semangat aku tgk dia tu.. ada harapan tuh.. aku nih pernah injured.. sampai skrg aku lom dpt lg kembali pada tahap mcm dulu.. huhuh


oh orang kajang rupanya -
sokmo la makan sate kajang ye
sekarang dah ada sate rusa  saya dengar
saya suka rusa -- sister cakap 1 cucuk rm1.30
mahal la pulak... ( eh cerita sate  pulak ni   )

ledang challenge tu kena berkumpulan -
muar challenge pun cam tu
tapi rasanya muar challenge tak ada next year
ada ledang challlenge
last 2 years  bulan april
tapi saya akan find out --
saya masuk bukan nak menang dah -
dulu ye la --  now masuk sebab nak have fun aje
dan sihatkan badan - so  hai kena la join ye!!

nanti kita mungkin buat long run sunday morning
kalau hai dapat datang ke KL pagi minggu nak ka?
kita boleh lari kat tasik perdana -- digweed mesti
ikut gak - so wud be a nice  long run --

ooOOoo   hai pernah injured ka
mana? knee injury or archilles tendon?

kena take it easy a bit  tapi kalau pakai kasut
yang BETUL  ( bukan lagi kasut getah bila lari bukit)
the chances nak kena injury tu slim sikit -

kalau suka nak jog sama kita - ha  kita akan start
january  ni --  wud be a good run --
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2006 06:28 PM | Show all posts
dex kalau hai tak mau join,kita lari dari rumah sampai ke kajang ajak gak dia lari sama...
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2006 06:37 PM | Show all posts
uiks nak out dah.. ekekek.. tgk lah kot2 aku xde xtvt outdoor aku join korg kat kl.. kita train cecama... pehtu kite masuk race cecama.. pepon tgk masa aku gak takut cibuk cikit.. pas raya sabtu tu naik gunung datuk mungkin minggu selepas tu aku join korg k..injured kat knee, n skrg kat ankle..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-12-2006 06:39 PM | Show all posts
Originally posted by digweed at 27-12-2006 06:28 PM
dex kalau hai tak mau join,kita lari dari rumah sampai ke kajang ajak gak dia lari sama...



hahaha  ye la!!
kita lari ikut cheras highway tu
pastu gi kajang ikut batu 9
tak sibuk sangat --

pastu  kita jumpa dia
kaboom.........
kita pengsan
dia lari kat tasik chempaka -- ;)
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-12-2006 06:41 PM | Show all posts

Reply #34 h@i's post

okie hai..
have a great evening..
going out for 20 min fast walk now
kita jumpa  nanti tau

see you too digweed
ha  - jangan lupa tarikh tu
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2006 06:41 PM | Show all posts
hehe...
best gak route tu...

tak pun aku folo ko dari belakang...
aku naik keta...
ko lari...
kira aku ni macam support ko le...
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2006 07:32 PM | Show all posts
Originally posted by hyphrigian at 25-12-2006 08:12 PM
im running free yeah......
im running free yeah......








halamak hyp..
ada 3-way communications ajer dalam ni.. :jeling:

count me in.. :bgrin:

m running free yeah..
m running free yeah..

cepat pancit..!!
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2006 07:50 PM | Show all posts

Reply #38 raven's post

jangan kata lari...jogging pun buleh 10 seconds ja....
hahaha.....
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2006 07:52 PM | Show all posts
kalo joging tgn x grak bleh ke ar
hehehehe ..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
5.999629s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list