Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123Next
Return to list New
24381
View
40
Reply

QUILLING

[Copy link]

Author: flowerjun       Show all posts   Read mode

Author
Post time 28-12-2006 09:39 AM | Show all posts |Read mode
Salam,

Semlm flower pegi satu kedai... jumpa card cantik2... gunakan teknik quilling..
so try la search kat net... byk gak jumpa cth2nya... selain bentuk card, ada gak yg buat miniature...

ni tool utk buat quilling... rupa dia cam jarum..tp bontot dia cam kena potong...


ni gam yg digunakan..


ni paper dia..


ni hasil pertama flower try buat...



ni ada beberapa website... mmg seronok tgk hasil2 dia...
http://www.quilling.com/
http://www.itsquillingtime.com/index.htm
http://www.craftcreations.co.uk/ ... download__mag.mhtml


[ Last edited by  noor_hannah at 21-1-2007 11:38 AM ]

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2006 09:52 AM | Show all posts
pheeewit...hobby baru nampak..bagus2

nanti leh laaa wat card kat aku satu yek...

p/s: link yg ko bagi tu mmg best..siap leh d/load lagi thanks
Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2006 09:58 AM | Show all posts
dah mai lagik virus baru.. aduh!! hahahaha.. cantik cantik
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-12-2006 10:04 AM | Show all posts
mentari,
saja nk isi masa lapang... leh gak wat card...nanti aku bg satu kat ko... tp kena tunggu hujung tahun depan la...

tad,
ahahaha...virus ek.. ni virus baiknya... leh tambah idea utk wat card... ada gak apply teknik ni kat scapbooking...
Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2006 10:08 AM | Show all posts
alamak...line internet dari semalam teruk betul...gucci tak boleh bukak le link tu....agaknye akibat gempabumi kat taiwan tu line internet asiapacific region terganggu....nak tau sangat apa itu quilling dan camne pulak rupa dia sampai boleh jadi cards...

tapi musykil...camne plak tad dan mentari boleh bukak?
Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2006 10:18 AM | Show all posts

Reply #5 gucci's post

kena refresh byk kali aaaa gucci huhuhu..jenuh gaks
Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2006 10:29 AM | Show all posts
Originally posted by flowerjun at 28-12-2006 09:39 AM
Salam,

Semlm flower pegi satu kedai... jumpa card cantik2... gunakan teknik quilling..
so try la search kat net... byk gak jumpa cth2nya... selain bentuk card, ada gak yg buat miniature...

n ...

Wah...dah lama tak masuk sini, tiba2 ada hobby baru.....Cantik kad tu....my daughter will love it.
Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2006 10:40 AM | Show all posts
hehhe.. ramai yg ada masalah internet skang. memang ade kene mengene ngan masalah gempa tuh. heheh.. saba ek gucci. quilling nih lebih kurang cam yg ape ek orang panggil yg potong kertas buat bentuk bunga pastuh tampal kat atas kertas tuh.. pastuh buat la corak2 jadik la kad yg cantik. tapi yg nih die mai gulung2.. still main tampal.. cantik cantik.. hehehehe.. saba ek gucci.. hehehee.. moh ler pakat bakar gucci ngan gamba2.. hehehe.. bior die jeles. hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2006 11:21 AM | Show all posts
Originally posted by tad2200 at 28-12-2006 10:40 AM
hehhe.. ramai yg ada masalah internet skang. memang ade kene mengene ngan masalah gempa tuh. heheh.. saba ek gucci. quilling nih lebih kurang cam yg ape ek orang panggil yg potong kertas buat bentu ...



uuwwwaaaa..!...lepas tad describe terus gucci tak sabar dah...dari description tad gucci bayangkan macam apa yang anak gucci si Lyana tu buat kat school dia sket2...potong kertas macam2 warna kecik2 pastu tempek atas kertas A4 untuk jadikan gambar bunga ke..pokok ke...lebih kurang kerrr???  tak sabo nih...ni macam another hobby yang boleh dibuat masa quality time dengan doter...huhuhu...
Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2006 12:00 PM | Show all posts
hai, siapa lah agaknya yg cipta bendalah ni. menarik betul...kreatip la.... teringin nak buat gak kad tu
Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2006 12:16 PM | Show all posts
haa.. gitu le lebih kurang.. tapi yg nih die tak potong.. tapi die pakai bende cam yg tetas benang tuh tuk buat kertas tuh bentuk bergelung2 jadik bunga, daun etc. contoh gini la. amik straw.. pastuh kite gulung straw tuh.. kan die jadik bulat..pastuh kite picit die jadik bujur sket.. tuh dah jadik 1 kelopak bunge.. buat lagik 2 3 kelopak.. cantum jadik la sekuntum bunga. hehehhe..
Reply

Use magic Report

lily_putih This user has been deleted
Post time 28-12-2006 12:28 PM | Show all posts
mana nak dapat semua alatan tu...
kat mana ada jual...?
Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2006 12:38 PM | Show all posts

Reply #11 tad2200's post

mencabar daya imaginasi sungguh...tapi rasanye boleh imagine sket2 kot...kenapa lah time ni lah plak internet ada problem...nampak gaya gucci cuma akan tahu bila masuk keje semula 8 Jan ni lah....hu..hu..hu
Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2006 12:53 PM | Show all posts
lambat lagik tuh.. hehehe.. nak suh imagine lagik ka??
Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2006 12:58 PM | Show all posts
cantiknyer.. kreatif sungguh flower.. kertas tu mmg dah siap2 potong saiz gitu ke?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-12-2006 01:14 PM | Show all posts

Reply #9 gucci's post

gucci,
sabar ek... ni flower ingat nk paste hasil2 yg save dari web... photobucket lak lambat benor nk leh masuk....

tad,
penerangan awak lengkap...penah buat ke?

lily,
flower beli kat kedai multifilla... kat balakong... maybe kat kedai craft lain ada gak kot....

perfex,
ha ah..dah siap potong...
Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2006 02:36 PM | Show all posts
flower.. hehehhe.. tad cakap dari ape yg tad tengok jer.. hehehe.. tad tak penah buat lagik.. tapi tuh aa tengok gitu rase cam gitu aa buat die. hehehe... cuba flower pakai www.digistash.com plak utk attach gamba. stakat nih tad pakai laju jer
Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2006 08:01 PM | Show all posts
Ni kawan2..
Meh Mus tolong paste gambaq2 tentang quilling nih..
Leh wat idea dan cuci mata gak..





Nih free pattern..
Leh dapat cara nak buat dia kat website flowerjun bagi tuh..

[ Last edited by  musliha at 28-12-2006 08:03 PM ]

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2006 08:11 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2006 08:13 PM | Show all posts


[ Last edited by  musliha at 28-12-2006 08:15 PM ]

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.092192s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list