Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
26618
View
209
Reply

KOPITIAM

[Copy link]

Author: badai007       Show all posts   Read mode

Post time 11-10-2009 01:17 PM | Show all posts
Kawan2 harap buleh membantu saya.Jika ada sesiapa yang pernah buat Financial Projection untuk kopitiam atau restaurant buleh berkongsi dengan saya.amat memerlukan untuk kerja krusus saya thanx.
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2009 09:05 PM | Show all posts
erm......bagus topik ni
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2009 12:27 AM | Show all posts
lagi..lagikk nk dengar lagik idea2 best
Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2009 02:10 AM | Show all posts
Kopitiam dah merudum. Banyak dah tutup. Lingkup.

Masalah menu yang tak cukup power. Mereka bukak kopitiam sebab ada idea dan ada modal beratus ribu ringgit, but the foods taste like sh!t. People wont come again.

Kos to setup kopitiam ada lah dalam RM150K - RM200K. Bikin lantai aja pon dalam RM20K-30K. Meja marmar dalam RM600, Elle cakap meja kopitiam RM300 pon ada.

Kopitiam is good, selesa,tetapi menu tu lemah ..... makanan bodoh dan low quality tapi pricing is too steep.
Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2009 02:59 PM | Show all posts
204# cmf_WonBin

yg nie aku setuju dgn ko bro...
harga mahal giler...
rasa pun lebih kurang jer...
x der la sedap mana pun...
ari tu msk old town..minta roti bakar...
yg dtg ciput jer..
baik order kat kedai kopi yg biasa roti besar gedabak..!!!
Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2009 08:31 PM | Show all posts
Mesti focus pada makanan yang sedap. Jangan tempat aja cantik tapi makanan totally out!
Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2009 10:00 PM | Show all posts
kopitim skang ni dah low quality...
xtau la naper...
tp mmg xingin nak pi kopitiam bangi..
sakit ati aku ngan bebudak pekerja dia..pemalas nak mampus..
dah la lama tercongok kat situ.. leh jer wat2 xnampak..
aku tgj mkn dia g sapu sampah pastu semua habuk debu naik..
bingai ke aper????
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2009 12:50 AM | Show all posts
Makanan yang entah hapa2 tapi harga tinggi.

Aku suka Cafe An-Nur di The Curve yang depan Ikea tu pon jual Teh Tarik cuma RM1.50 sahaja, mee goreng RM5.00. Bagi aku, ianya 'murah' sebab aku tau sewa di The Curve at least RM15K sebulan. Meja dia sentiasa penuh
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2010 02:31 PM | Show all posts
Salam pengenalan semua,

Aku masih baru di forum ni, dalam perancangan mengmbangkan perniagaan aku sekarang dengan membuka kafe/kopitiam. Aku asalnya pengguna sperti orang lain, so Alhamdulillah bila aku start bukak cafeteria bisnes, aku cuba improve operation base on aku nyer experiance sebagai pengguna, semua berjalan lancar.

Sekarang ni aku nak try buka cafe plak, so maybe korang sumer boleh syer sket sket aper yang korang expect dari sebuah cafe. Secara tak lansung boleh bantu kawan-kawan semua termasuk unutk improve nanti.
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2014 11:09 AM | Show all posts
cmf_WonBin posted on 24-12-2009 12:50 AM
Makanan yang entah hapa2 tapi harga tinggi.

Aku suka Cafe An-Nur di The Curve yang depan Ikea tu ...

Memang murah tu... dulu saya di beritahu.. ada kedai teh tarik (apa nama tak ingat) sebelah hotel royale bintang tu, towkey nya ada 10 kedai makan di the curve sahaja.. dari segi pengurusan stok saya faham kerana ianya menjadikan stok barangan lebih murah kerana "economy of scale" .. apa yg para peniaga kita boleh buat ialah membuat konsortium (konsortium peniaga kopitiam) agar dpt membeli barangan dgn kuantiti besar & mendapat manfaat harga rendah serta meningkatkan keuntungan.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.068983s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list