Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
77874
View
309
Reply

Pusar atas kepala ade barape?

[Copy link]

Author: rurouni_khairul       Show all posts   Read mode

Author
Post time 11-3-2007 06:01 PM | Show all posts |Read mode
Elo semua, aku nak tanye la korang ade berape pusar atas kepala korang? Yang biase aku dengar samada satu atau dua pusar ajer...tapi camner lak kalau ade orang tuh lebih dari dua...cam aku ade tiga pusar atas kepala aku laa...ape tandenya ek? Aku nie takde la percaya sgt menda2 tahyul nie cuma aku nak tau ajer dari perspektif orang lain lak.

Meh le kita berkongsi kepusaran atas kepala kita semua!!
Single Polls , Show Result after voted, Total 800 Users voted
 
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2007 06:22 PM | Show all posts
laaa... takde org ke?... igt ramai la kastemerrr....
hehhehe... aku ada satu je, tepi kanan kalu tak silap la...
penah dgr org tua2 ckp, pusar yg elok ada lah tghhhhh... betui2 kat tgh kepala...
pandai kata deme.. kiri pun, kate deme ade kene mengena ngn otak, otak kiri lebih cerdik ke?.... hisss... kata deme la.. tapi kebetulan anak sulung aku pusar kiri, mmg cerdik, tak penah peksa atas dari no 4.(alhamdulillah)
pastu pusar dua, kanan dan kiri, kata deme, sejuk idupnye, baik akhlaknye... tapi ni aku tak berapa setuju, pasal pakcik aku ada pusar ni tapi penagih dadah.... tegarrr... so.. apa lagi... sambung la..
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2007 06:28 PM | Show all posts
Aku ada 1, kat tengah-tengah.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-3-2007 06:28 PM | Show all posts

Reply #2 inazurah's post

Aku ade tiga...semua bertumpu kat centre kepala aku...penah skali ade sorang apek jual sayur dukung aku mase kecik...die tgk pusar aku dan die terkejut sebab die tak penah nampak budak ade pusar kepala sampai 3!!

Die kate aku ade 'Ong' tapi aku pun tak nampak 'Ong' aku sampai sekarang...

Die kate aku takleh jadik pemimpin sebab terlampau licik..tapi aku leh jadik right hand-man yang berkaliber utk bantu seorang pemimpin...maybe bila aku dah tua sket baru nampak prophecy nie menjadi kot...
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2007 06:31 PM | Show all posts
kalau tak de pusar camner?

rambut dah panjang, tak tau mana asal pusarnya.

belah tepi kanan boleh, belah tepi kiri boleh, belah tengah boleh...

entah, 3 pusar kot...?
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2007 06:33 PM | Show all posts
anak sulung, pusar satu belah kanan,

anak nombor 2, pusar 2.


anak nombor 3. pusar 2.

hubby, pusar 3.

(dulu2 ada org kata kalau pusar 2, tawin 2...arghhh..
mengarut ajerrrr,..)
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2007 06:34 PM | Show all posts

rorouni kerol...

hisss susahnye nak nyebut nama... hahahhahaha.... hg tu pusar ke sulah... ehhehehheh.... jgn mare...
nak tanye la tahap kepandaian camne?... sekolah dulu2 camne... selalu no 1 ke?..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-3-2007 06:34 PM | Show all posts

Reply #6 sya_sugar_sugar's post

Kalau pusar 3 kawin 3 ke? Alamak!!!
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2007 06:37 PM | Show all posts
hahhaha.... takde kene mengena kawin kawin ye... pakcik aku tu yg drug pening tu.. dah dekat 30 tak kawin2 lagi tau... tgh usaha nak berubah, ade kat johor tu... tak dibenarkan balik ke kampung pasal bahayaaaa...... takut kembali aktif... tapi tak tau la, selagi ade nyawakan... kite bukan tau hidayahnye sampai bile... kan kan kan... moga2 pakcik ku itu insaf...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-3-2007 06:37 PM | Show all posts

Reply #7 inazurah's post

Tak selalu dapat no. 1...mase darjah 3 dan 5 dapat...mase Tingkatan 2 dan 4 dapat lagi...tapi biasenya top 5 laa...hehehehe....

Nak kate pandai sangat tuh takde laa..tapi bole la membaca, menulis dan mengire...
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2007 06:38 PM | Show all posts
opppsss.... sori... umonye dah dekat 40 ye...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-3-2007 06:39 PM | Show all posts
Originally posted by inazurah at 11-3-2007 06:37 PM
hahhaha.... takde kene mengena kawin kawin ye... pakcik aku tu yg drug pening tu.. dah dekat 30 tak kawin2 lagi tau... tgh usaha nak berubah, ade kat johor tu... tak dibenarkan balik ke kampung p ...


Pusar kepala die ade berape?
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2007 06:40 PM | Show all posts
emm... kire pandai la tu...
tapi ada laaaaa... org tua2 ni kan pandai tgk2 ni.... mmg dia kata akhlaknye baik.. tapi tah la... belum sekarang la, mungkin tua2 nnti ko jadi cam azmil mustafa tu(ali setan) tak penah bermimpi pun nak jadi pendakwah.... aaaaminnn..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-3-2007 06:43 PM | Show all posts

Reply #13 inazurah's post

Aku pun 'amiiinnn' untuk diri aku sendiri...

Weh! Apesal tak ramai org vote nie?
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2007 06:45 PM | Show all posts
ada 2 kiri dan kanan.. baik mmg baik orgnye... tak sangka berubah jadi lagu tu...
kampung aku tu mmg terkenal dgn bende2 tu.... asalnye dia pandai dan berjaya hingga dpt keje jadi navvy... tapi oleh dorongan member dia sesat.... huuuhuuhuhu.... sedih tau, dah la sorg je anak lelaki dlm pameli ....
aku dan yg lain2 masih menaruh harapan agar dia berubah dengan betui....
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2007 06:46 PM | Show all posts
laaa.... org byk balik kampung la, esok kan dah cuti sekolah.... cuti2 malaysia la...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-3-2007 06:47 PM | Show all posts

Reply #15 inazurah's post

Hmm..aku bukan nak lemahkan semangat ko tapi biasenya bila seseorang dah cecah umo 40 dan masih tak berubah, sampai mati die akan kekal camtuh.

Tapi jgn sesekali give up. Pintu taubat masih terbuka!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-3-2007 06:49 PM | Show all posts

Reply #16 inazurah's post

Hmm..kalau ko ade penah dengar dari orang tua2 pasal pusar2 nie leh tolong post kat sini tak? Yelah cam satu pusar ape maksudnya, 2 pusar ape maksudnya dan lebih dari dua ape maksudnya....bukan ape, sejak dulu lagi aku pelik dengan pusar aku yang lain dari orang lain...
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2007 07:14 PM | Show all posts
laaa...kat atas2 tu kan aku dah habaq kan... emmmm takpe aku ulang na..
selalunye manusia ni byknye pusar kanan, pasal kebykannye pakai otak kanan... dgr citer la..
tapi kalu tgh... dia pintar sebb boleh gunakan ke 2 2 otaknye...
kiri pulak lebih pintar pasal pakai otak kiri yg lebih kecerdikkannye..
pusar dua lebih cerdik dari 1 dan baik org nye aku dgr berakhlak mulia..,
3 ni first time aku dgr, mungkin lebih elok dari 2... dan seterusnye la...
kalu pusar lebih dari 10 tu elok la jumpa doktor... pasal mungkin ada barah otak ke... kata pusar tah tah dah botak sebab makan dlm...... opssss... maaff..
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2007 07:22 PM | Show all posts

Reply #1 rurouni_khairul's post

Salam ...

Ada satu jer kat tengah2 ... :bgrin:
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2007 07:22 PM | Show all posts
i ada 2. org kata kalau ada dua memang noti.. hehehe.. sememangnya noti tapi baik hati hehehe
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-3-2007 07:23 PM | Show all posts

Reply #19 inazurah's post

Pusar 10 tuh terus takde rambut...dah macam Prof X dalam X-men..

P.S: Patut le die psikik..
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2007 07:24 PM | Show all posts
  kan aku dah kata....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-3-2007 07:27 PM | Show all posts

Reply #23 inazurah's post

Aku rase aku nie mutan laa...sebab pusar aku lebih dari orang normal yang lain...mungkin aku ade ability X-Vision ke atau leh realisasikan ape yg aku visualized...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-3-2007 07:28 PM | Show all posts
Originally posted by nestame at 11-3-2007 07:22 PM
i ada 2. org kata kalau ada dua memang noti.. hehehe.. sememangnya noti tapi baik hati hehehe


Adik aku pun ade 2 dan die memang noti yg teramat sgt! :@
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.059231s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list