Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
70897
View
208
Reply

Sudut Kolej Profesional MARA

[Copy link]

Author: rurouni_khairul       Show all posts   Read mode

Post time 23-6-2008 12:57 PM | Show all posts

Reply #139 neuralnetwox's post

thnx neural.
untuk dptkan kptm-kl da boleh.
nak pilih kos lak x de.
dpt diploma perakaunan
tp dlm tu just ada
1. bussiness information technology
2. computer science
3. computer system : operation and management
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2008 07:42 PM | Show all posts
bab ni kene tanya pihak kolej... sbb sy pun pernah kene mcm nie gak... rupenye2 ade lg yg tertinggal masa nk isi tue
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2008 11:12 PM | Show all posts

Reply #142 neuralnetwox's post

ooo.. ok..
thanx a lot
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2008 01:59 AM | Show all posts

Reply #140 AyieBoyZ's post

hmm.. sebelum jawab panjang2 part lain..
nak tau dulu..

apa sebenarnye yg ayie harap drpd kursus DECom ni?
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2008 04:25 PM | Show all posts
waaa...aku x tau pun ada benang kpm kat cni. bangga aku jd warga kpm.
aku ex kpm beranang.. budak DIA.
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2008 04:31 PM | Show all posts
Originally posted by emiko at 24-6-2008 01:59 AM
hmm.. sebelum jawab panjang2 part lain..
nak tau dulu..

apa sebenarnye yg ayie harap drpd kursus DECom ni?

ayie rase DeComm nih ssuai r ngan minat & kbolehan ayie.. ayie rase dgn course nih ayie dpt continue study & ayie harap dpt keje lecturer ..
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2008 11:55 PM | Show all posts

Reply #146 AyieBoyZ's post

first..i hope u alreadi know yg decom ni bukan macam tesl..
tapi..mmg meluas bidang kalau blaja decom ni..macam2 boleh sambung katanye..
dier macam pengajian am combine dgn sejarah stpm campur perniagaan (i think..yg beza blaja dlm english je la).

nway..tu dah ada jawapan tu..kamu cenderung ke decom, so tunggu apa lagi
lagipun kalau sem 1 tu rasa tak sesuai decom, ada peluang nak mintak tukar course ke diploma in accountancy if u want to..my fren hari tu ye ye dah siap dpt kebenaran nak tukar course tp last2 kensel hehe..

haha patut refer ayie ni kat my ex classmate..katenye dier nak jadi lecturer jugak (mau tersedak dak tu )
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2008 12:03 AM | Show all posts

Reply #145 tejarieza's post

KPM ni kalau sebut kat org majoriti tak pernah dgr katenye..
but yeah..it's quite good..lecturer2 majoriti mantap2.

n KPM Bandar Penawar start bukak bulan 7 ni i think..
some of the best lecturers kat kpmim dah pun ditukarkan ke sana
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2008 12:17 AM | Show all posts
x payah nk pikir glemer ke x uni atau kolej tue....
yg penting ko study hard.....
kalo study kat uni glemer kalo terbarai gak x gune jgk....
sepupu aku grad kat kpm gak tp seri iskandar....
now die keje sendiri.... boleh thn masyuk die...
die wat websitelah grafiklah 3dlah mcm2... gaji die sbln kalah org degree......
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2008 02:01 AM | Show all posts
ramai kot yg grad kpm ni keje sendiri..ada senior tu dah siap ada sykt event management dah..
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2008 11:11 AM | Show all posts

Reply #150 emiko's post

Nak tanya sikit ye.. adakah bas lalu di kolej KPM Beranang menuju ke Seremban.  Kalau ada naik bas apa dan berapa jam berapa? Anak akak akan melapor di kolej Julai ni.  Akak kira nak biasakan anak akak naik bas ke Seremban.  Tolong ye .......Tq.
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2008 02:32 PM | Show all posts

Reply #147 emiko's post

ohoo.. ssah gak r decomm nih ek? ayie ingt blajo bahase english jerk...   tp, xpe la.. ayie rase continue jerk la.. emm, rugi ah klu ayie tuko course, sbb klu ayie amik accountancy, baek ayie masuk uitm jerk..
xpe..xpe.. im ready..
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2008 07:17 AM | Show all posts

Reply #150 emiko's post

Page mendap..
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2008 08:05 AM | Show all posts

Reply #145 tejarieza's post

ok x fasiliti kat Beranang?
Tgk dr Google Earth macam design MRSM je..
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2008 08:06 AM | Show all posts

Reply #151 cey's post

Saya pun anta adik saya ke situ next week..
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2008 09:08 AM | Show all posts

Reply #151 cey's post

akak jgn risau mmg bas ke seramban akan lalu dpn kolej tu. jalan tu laluan utama dr kajang ke sermban kalu x ikut highway la.. jam brape x tentu maybe sejam sekali. ada 2-3 jenis bas yg pg ke seremban.
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2008 09:12 AM | Show all posts

Reply #154 padlie's post

fasiliti kat kpm beranang kire ok la..skang aku rase lg byk sbb ms aku tgl kan dlu ada yg under construction. kpm ni mmg kecil je mcm sekolah. tp ok la x rmai. bleh la knal sme sudent yg ada. x mcm u yg lain. jarak hostel ke class pun dekat sgt. nak ke cafe lg la dekat.
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2008 10:34 AM | Show all posts

Reply #156 tejarieza's post

Wah lega sikit akak, terima kasih.  Terjarieza student kat KPM ke? Macamana best ka di sana?
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2008 11:15 AM | Show all posts

Reply #158 cey's post

a'ah sy dlu student kpm beranang. best juga la kat sane.. study pun ok. lecturer sume best.. yg x brape best time sy dlu nak kuar ujung minggu je pastu plak nak kne pkai bj kurung. time blajar mmg la tiap2 ari bj kurung. kasut itam bertutup. pling best ujung bulan la..dpt elaun. dgrnye skang dah naik.
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2008 11:19 AM | Show all posts

Reply #159 tejarieza's post

Belum naik lagi masih jumlah yang sama.  Anak akak ambil HND Bit, tejarieza ambil bidang apa? Cerita sikit...Tq.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.073267s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list