Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
108913
View
2518
Reply

PART 2. kisah benarku..U Trust Public Mutual

 Close [Copy link]

Author: kirawang       Show all posts   Read mode

Post time 7-12-2007 03:05 PM | Show all posts
salam..nak tanya
senang ke nak faham unit trust ni?
bg yg takde basic lansung pasal hal2 ni?tq
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-12-2007 03:39 PM | Show all posts
Originally posted by julie at 7-12-2007 12:24 PM
isy berkobar2 nk masuk PM ni.... moga2 diberkati usaha aku ni utk tmbg pendapatan......


Jangan hot hot chicken s,hit je....berkobar tu kena forever sokmo..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-12-2007 03:43 PM | Show all posts
Originally posted by ftir at 7-12-2007 03:05 PM
salam..nak tanya
senang ke nak faham unit trust ni?
bg yg takde basic lansung pasal hal2 ni?tq



senang je,,,Tapi susah lah bagi yang mereka  tak de vision..
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2007 03:51 PM | Show all posts
tuuuu diooooooo....

tengok2 dah part 2 dah sekarang nie.....kuat betul berforum ....
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2007 03:56 PM | Show all posts
Originally posted by ahmad79 at 7-12-2007 03:51 PM
tuuuu diooooooo....

tengok2 dah part 2 dah sekarang nie.....kuat betul berforum ....

sapo tu Mad...demo ko bro Tam..
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2007 04:05 PM | Show all posts

Reply #65 AwangAli's post

aku rasonyo supo ngan mung...mung ko kuat berforum lonie....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-12-2007 04:07 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2007 04:10 PM | Show all posts
takde vision yg camna?
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2007 04:28 PM | Show all posts

Reply #60 julie's post

oooooo

a'ah..part time.....sila2 join we all. sure leh buat nya...org lain boleh, takkan kita tak boleh. janji usaha tnpa jemu.
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2007 04:36 PM | Show all posts
ermm..  malu la nk tny..tapi malu bertanya sesat jalan kan..

my fiance minat nak join Ut nih..(esp under kirawang la..sbb sy sokmo citer bnder2 yg sy bc kat forum ni kat dia) tp mslhnyer dia keje kat tganu..keje bank plak tuh..camne eh? FYI, dia mmg ada basic UT ckit since dia degree in finance..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-12-2007 04:55 PM | Show all posts
Originally posted by su1pink at 7-12-2007 04:36 PM
ermm..  malu la nk tny..tapi malu bertanya sesat jalan kan..

my fiance minat nak join Ut nih..(esp under kirawang la..sbb sy sokmo citer bnder2 yg sy bc kat forum ni kat dia) tp mslhnyer dia ...



Elok lah tu, raya Haji nanti saya nak balik ke KT..PM no handpone dia, nanti saya call dia, balik nanti..
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2007 04:59 PM | Show all posts
kirawang,

graph apa yg awk paste tu? tak paham la...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-12-2007 05:00 PM | Show all posts
Originally posted by ftir at 7-12-2007 04:10 PM
takde vision yg camna?



Tak de visi untuk memajukan  diri dan bersaing dengan orang lain dari segi apa jua...
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2007 05:06 PM | Show all posts

Reply #71 kirawang's post

erk..  KT? dia kat kemaman jer..tapi raya haji tak tau la dia balik KL tak..sbb dia org cni..cume keje je kat kemaman..nnt sy tny dia ek..tp xpe ke jd downline kirawang kalau dia keje sana?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-12-2007 05:08 PM | Show all posts
Originally posted by julie at 7-12-2007 04:59 PM
kirawang,

graph apa yg awk paste tu? tak paham la...



Composit Index. Nanti wak paham bila dah belajar nanti..
awak jual kat ct and   dato K..yang jadi avatar awak tu..
Kalau minat saja tak guna...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-12-2007 05:09 PM | Show all posts
Originally posted by su1pink at 7-12-2007 05:06 PM
erk..  KT? dia kat kemaman jer..tapi raya haji tak tau la dia balik KL tak..sbb dia org cni..cume keje je kat kemaman..nnt sy tny dia ek..tp xpe ke jd downline kirawang kalau dia keje sana?



boleh tak dok hal, atau dia balik weekend kat sini,,,suruh dia contact saya...
Ramai orang Kemamman kaya raya,,

Baru tadi, kawan saya kat kemaman call saya, katanya salah sorang our ITm friend dulu  dah jadi Multi Mkillionare..

[ Last edited by  kirawang at 7-12-2007 05:11 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2007 06:29 PM | Show all posts
Originally posted by kirawang at 7-12-2007 05:09 PM

boleh tak dok hal, atau dia balik weekend kat sini,,,suruh dia contact saya...
Ramai orang Kemamman kaya raya,,

Baru tadi, kawan saya kat kemaman call saya, katanya salah sorang our ITm ...


boss pun dah millionaire... :re:
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2007 01:58 AM | Show all posts
Assalamualaikum,
Pada member2 UT dan ahli2 forum...
saya sudah kembali dari merantau dari Selatan Siam...
nanti kita story panjang waktu Jel belanja chicken chop hari Selasa nanti wokkey..
kawe cuba guna internet kat sana, tapi pakai keyboard Siam...
terkial2 aku...last2 pitis syilling Siam kena telan sokmo...
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2007 02:12 AM | Show all posts

Reply #10 frapamocha's post

Sis,
investment UT, either EPF or Cash, kadang2 saya dapat by effort, by chance, by luck, by referral, semua ada...tentang sales Nov baru2 ni, ada sebahagian EPF (yang bulan Sep/Okt baru lulus) dan sebahagian cash investment PCIF...PISSF (EPF) satu pon belum lulus lagi...floating in air macam floating market kat Siam pulok...

Pandangan peribadi saya, saya rasa investor yang nak bagi cash pada kita, dia mesti confident betul2 bahawa kita tak tipu mereka...maksudnya kita tak songlapkan duit mereka...dan fund yang mereka nak invest tu, mesti mereka yakin atau diyakinkan oleh kita bahawa Insya Allah, fund tersebut akan perform...kita bagi bukti launching of Islamic Funds yang sebelum2 ini sebagai sandaran...walaupon tak boleh dijadikan jaminan 100% bahawa fund baru akan cemerlang...

Kebetulan, pakcik abang hajji yang invest hari tu, sebenarnya dia dah double mutual gold dah...dan saya approach dia dgn kad raya boss berharga satu ringgit tu...sebelum tu ada pergi wedding anak dia...tapi tak pernah cerita tentang UT...alih2, waktu PCIF dilancarkan, dia yang call saya suruh datang opis, amik cek berketul2...

Saya yakin dan percaya kalau kita bekerja dengan jujur dan ikhlas (seperti satu artikel Boss dalam website Univest), Insya Allah hidup diberkati...lambat laun rezeki akan datang...

Untuk adik2 ku yang baru join, jangan tunggu rezeki datang bergolek, kalau ia datang pon mungkin sekali  sahaja...

See you all at the top of the success...
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2007 02:16 AM | Show all posts

Reply #31 AwangAli's post

Awang,

area baru rumah mung kat bukit mana? Bukit Antarabangsa ka, Bukit Gasing ka, Kenny Hill ka atau Bukit Besar  (KT)?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.096542s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list