Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
131144
View
749
Reply

Mari Belajar Bahasa Korea (Hangul) ~ PART 2

[Copy link]

Author: isabel       Show all posts   Read mode

Post time 19-2-2008 06:55 PM | Show all posts
annyeong yoribun... kelas minggu nih cemaner? dpt mesej sara tak?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-2-2008 08:23 PM | Show all posts

Reply #126 miss_mulan77's post

dia ada gitau tapi x tau klu jadik ke x...

so ketua kelas jadik ke x jadik ni...
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2008 08:29 PM | Show all posts

Reply #127 isabel's post

ntah mana ketua kelas nih... ckucin... ottoke... kalau minggu nih takder maknanyer 3 minggu takder kelas.. alamat berkarat ler kepala aku.. nanti klu korang pi korea nanti kena postpone kelas lagi...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-2-2008 08:42 PM | Show all posts

Reply #128 miss_mulan77's post



yg bel tau 1st of March tu mmg ada class ye...cuma 8hb tu yg x ada tau...

sama ler bel pun klu lama2 mmg berkerat gak kepala otak...nasib baik ada ikut kelas Mon & Wed ni...

this sat klu x ada kelas bel nak buat last minit shoping...
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2008 09:00 PM | Show all posts

Reply #129 isabel's post

wah lepas nih sure ko terer dari kitorg.. aja2 fighting... kalau boleh nak kelas ler minggu nih... tak sms sara lagi.. tapi mulan ikut korang ler.. kalau ramai yg nak postpone mulan ikut jer..
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2008 10:04 PM | Show all posts
aku dpt dah sms sara tu.. camna yek..pasal kita dah lama tak ada kelas.. kelas kita tinggal berapa kali yek?? adakah kelas kita yg ini akan clash ngan schedule dorang gi korea.. so camna??? bel ko check ngan sonsaengnim boleh tak???

p.s.. ni biler laks masanya aku jadi ketua kelas ni.. ada ker aku kena pegang jawatan ni untuk selama2nya??

[ Last edited by  ckucin at 19-2-2008 10:06 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2008 10:43 PM | Show all posts

Reply #131 ckucin's post

aku dah sms sara tadi.. aku ckp ok ler nak post pone.. aku rase 8/3 nanti pun takder kelas gak.. apa kata kalau satu kelas tuh kiter wat dlm 3 jam ker? aku tak kisha sgt sebab kiter pun blaja takder ler tensen sgt..
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2008 11:18 PM | Show all posts

Reply #132 miss_mulan77's post

takut sonsaengnim yg tensen.. ekekkeekek.. aku ikut korang.. nampaknya sabtu ni aku qada tido ler..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-2-2008 11:45 PM | Show all posts
songsaenim mmg maklum psl trip ke korea tu dan bel dah pun mention kat dia psl 8hb tu mintak tangguh kelas tapi dia mcm biasa kata no hal.. bincang gan ko org...

minggu ni x ada kelas tapi 1hb March tu kita kena adakan kelas ye...
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2008 01:05 AM | Show all posts
atau satu lagi pilihan kalau taknak jauh sangat takde kelas... ganti kelas hari biasa.. malam ke... kalau takut balik lambat sgt buat 2x on weekdays ke.... hehe cadangan je...

mcm skrg aku dgn bel kelas hari isn & rab 6.30pm-8.30pm... kot2 korang nak sambung lepas tu ke... atau mana2 hari la... hehhe
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2008 08:48 AM | Show all posts

Reply #121 rukiaichigo's post

x bley gakla rukia...
dah test tapi dia x nk install gak
korg tau x katne nk bli cd language ni
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2008 09:13 AM | Show all posts

Reply #136 smaj's post

cd windows ko tentu ada language pack kan??? guna cd tu jerk dan set kat regional and language option.
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2008 03:59 PM | Show all posts

Reply #137 ckucin's post

ntahla org tu install dia g amk balik cd tuh balik
pstu jenuhla org nk mengodek smua cd yg ada...
dlm disket ada tapi x tau nape x bley nk install lecehla camni...
pc ni dh x bley baca hangul
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2008 04:06 PM | Show all posts

Reply #136 smaj's post

xleh gak ker?? aduh, ni kes parah ni...mcm yg ckucin ckp, ko guna cd windows jer, sure boleh.....
so, aku xleh tolong ko la nmpk nyer...xpun, ko beli jer cd windows cetak rompak....kat low yat kan byk...
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2008 05:32 PM | Show all posts

Reply #138 smaj's post

skrg ni problem ko nak baca tulisan hangul kat website ker atau ko nak tulis guna tulisan hangul.. klu setakat baca kat website tu aku boleh tolong ler.. klu tulis tu ko boleh try cari software yg boleh ko taip tulisan hangul tu..
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2008 08:03 PM | Show all posts

Reply #135 eyka's post

aku jauh ler.. nak balik kul baper lak nanti...
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2008 08:26 AM | Show all posts

Reply #140 ckucin's post

problemnye la ni nk baca pun x bley ape lagi nk tulih
sedih arr huhuhu

nk tanya korg, class yg korg join ni ari ape...
smalam ms kim tu gtau ada klas weekdays n sat...
dia tanya nk klas ari ape, ingat nk pilih sat je sbb nk g weekdays takut x sempat
bley pilih hari ke
pastu kna bli pape buku x?
klu beginners blaja pe?
org dah ada basic skit tapi nk tau gak beginners blaja pe
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2008 10:53 AM | Show all posts

Reply #142 smaj's post

ko guna windows apa?

pasal kelas tu kenapa ko tak tanya detail ngan ms kim... yg aku tahu klu beginner dia ada 3 bahagian.. cam kami yg dah ada basic kira boleh baca dan menulis.. terus masuk bahagian 2.. kat bahagian 2 kami belajar grammar, cara bercakap, membaca dan mendengar..
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2008 11:51 AM | Show all posts

Reply #143 ckucin's post

window xp...

smalam dia just tanya org tau baca ke x. org cakapla tau baca ngan tulih pastu grammar tau skit2, pastu dia kata org x yah masuk beginners.
sabtu ni korg de klas kan, sbb ms kim gtau ada klas sabtu ni kul 2-4. org nk dtg sabtu ni nk tgk camne korg blaja hohoho...
pastu dia kata ada klas weekdays ngan sat, mmg kna pilih ke antara weekdays ngan sat sbb ms kim ckp camtu, dia kata org nk dtg klas yg mana. aish konpiusla plak
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2008 12:32 PM | Show all posts

Reply #144 smaj's post

klu sabtu 2-4 tu kelas kita orang ler.. tp sabtu ni kelas dibatalkan.. next week baru ada kot.. huhuhu.. dah 3 minggu tak ada kelas..

Office XP Tool: Global IME (Korean)
http://www.download.com/Office-X ... 064_4-10059756.html

[ Last edited by  ckucin at 21-2-2008 12:35 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2008 02:23 PM | Show all posts

Reply #145 ckucin's post

yeke tapi smalam dia kata ada aish konpius lagi

Btw ckucin



[ Last edited by  smaj at 21-2-2008 03:33 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2008 11:24 PM | Show all posts
ada sapa2 sms ckucin tanya pasal bahasa korea ker??? nama dia samihah... please pm ckucin yek.. no credit ler nak reply.. mianheyo..
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2008 01:30 AM | Show all posts
Ha. kite ade homework tapi tak tau nak tulis ape. kena guna family term. n buat ayat formal about 24 hours daily activites. nnt kite upload kan scan book...

skang ni my lecturer suh buat one page essay bout myself n how i interested in korean culture xchange program. byk sungguh entry jer. hanya sorang jer terpilih to follow culture exchange program at korea during summer kot. segala perbelanjaan ditanggung.
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2008 11:13 AM | Show all posts

Reply #148 adikkeluangman_'s post

jealousnya..

sonsaengnim kami ada citer yg student2 dia pun ada yg g korea utk study language for a month.. cost kat sana selama sebulan RM15K.  so klu adikkeluangman dpt gi for free, alangkah bestnya..
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2008 07:16 PM | Show all posts
Link;

Nak minta tolong. tapi tak tau nak cakap camner. kena buat ayat based on the picture tapi ayat formal. like

my father eat breakfast tp in hangul like. argh... tak ingat ape yg cikgu kite ckp... cepat sangat time tu... tolong...

----
Sesapa dari IPTA/IPTS yg ade kelas bahasa Korea or Kelab Bahasa/Budaya Korea? Please PM me... hu hu hu... urgent.

[ Last edited by  adikkeluangman_ at 24-2-2008 04:52 PM ]
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.061040s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list