Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123
Return to list New
15972
View
51
Reply

Savvy owner tolong aku sket.....

[Copy link]

Author: Aedes_Aegypti    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 9-1-2008 08:57 PM | Show all posts

Reply #40 Aedes_Aegypti's post



mendalah ni juga dipanggil flywheel sensor. common problem dgn renault. so far kangoo aku tak pernah jadi lagi problem camni. tapi ada member yg dah kena.

mmg rega dia dalam lingkungan rm250...

kalau boleh DIY, try bukak dulu & spray dgn contact cleaner(bukan wd40) pastu pasang balik. biasalah benda electronic ni...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2008 11:33 PM | Show all posts
cap ayam punya engineer buat benda mudah rosak nie.. kat mana la dia blajar dulu?
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2008 12:38 AM | Show all posts
Originally posted by Ekka at 25-12-2007 03:33 PM
Pm owner Savvy kat forum ini antaranya PeyNo .

ingat ko kat aku ye..

nak ngorat aku la tu
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2015 09:06 AM | Show all posts
Hi 4agze,

Mcm ne kereta savvy awk skrng ? sudah elok ker ? kereta awk sama mcm kereta saja .. yg pling teruk pnah berhnti tgh jln ..

sya ingt nk jual , tpi syg sbb saiz kereta tu comel n boleh bawa laju pun .. hehe .. btw , bekal mana awk pergi ye ? hrp awk reply text sya ..

tqvm
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2017 11:11 AM From the mobile phone | Show all posts
hypermount replied at 29-12-2007 11:40 AM
Hallow guys aku bawak savvy jugak...prob ni memang common sebab renault punya hal...renault kat uk p ...

Salam to you n all forumers

sy ada problem speed sensor aka tdc sensor aka sensor starter aka others name

Klu sblm ni sebulan ke dua bln skali jd
but now lg kerap...2 mgu sekali

Pomen cdg tukar clutch plate
cek kt website total kos rm1,320

Bal byr lg 4 bln savvy ni

Nk tny pndpt...should i tukar clutch plate atau let go n tukar kete lain je

Tqvm
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2017 11:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Koling2 abg @zulka

Nk tny pndpt abg jgk
Utk mslh savvy sy spt di atas

Tqvm
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2017 09:04 AM | Show all posts
supernaturalee replied at 19-4-2017 11:12 AM
Koling2 abg @zulka

Nk tny pndpt abg jgk

try sevis atau tukar sensor tu dulu.. memang common prolem kete savvy, sebab AMT dia pakai sensor...sensitiv sgt..
tukar sensor tu berapa sen sgt compare dgn tuka clutchplate yg riban2...
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2017 11:11 AM From the mobile phone | Show all posts
zulka replied at 20-4-2017 09:04 AM
try sevis atau tukar sensor tu dulu.. memang common prolem kete savvy, sebab AMT dia pakai sensor. ...

Pomen sy kata xyh tukar sensor sbb bkn rosak pun
btw savvy manual bang
rm1.2k anggaran kata pomen
sy risau bla dh repair yg ni
part lain plk buat hal
kete dh msk 10 thn
lg 4 bln hbs byr

Stress bla mslh sm berulang
pk2 nk tukar je
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 09:06 AM | Show all posts
supernaturalee replied at 20-4-2017 11:11 AM
Pomen sy kata xyh tukar sensor sbb bkn rosak pun
btw savvy manual bang
rm1.2k anggaran kata pome ...

sama je manual/auto.. pun pakai sensor
try pi tanya bengkel lain plak cmne...kadang2 pomenpun tak 100% sure apa masalah sbenarnya...
dorang nk quick solution so suh tukar clutchplate, dlm masa yg sama dorang akan clean up sensor tu....
marketing strategic
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 04:24 PM From the mobile phone | Show all posts
zulka replied at 21-4-2017 09:06 AM
sama je manual/auto.. pun pakai sensor
try pi tanya bengkel lain plak cmne...kadang2 pomenpun ta ...

pomen melayu srh tukar clutch plate

yg cina tmpt sy slalu g servis srh guna petrol 97...sy buat sebln lbh dh
drive ok tp mslh ssh start msh lg berlaku

pomen cina lg satu trus kata xtau

nnt lh g bengkel lain plk

Klu dgn abg zul?

Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2017 01:00 AM From the mobile phone | Show all posts
supernaturalee replied at 21-4-2017 04:24 PM
pomen melayu srh tukar clutch plate

yg cina tmpt sy slalu g servis srh guna petrol 97...sy buat ...

Ade try anta kat legend savvy osman baba? Dkt klang. Savvy aku pon mslh susah start skrg ni, da sebulan kt bengkel. Fuel pump da tuka tp still susah start jgk. Skrg suspek wiring yg problem, skg th tunggu stok wiring. Utang bank lg setahun   rase mcm nk beli ja kete baru tp aku br beli umah plak
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2017 03:51 PM From the mobile phone | Show all posts
netto_ replied at 24-4-2017 01:00 AM
Ade try anta kat legend savvy osman baba? Dkt klang. Savvy aku pon mslh susah start skrg ni, da se ...

Mslh wiring?
Mcm xde kaitan je

Tp pomen yg slalu repair ada bg tau
sblm tukar clutch plate
tukar wayar ke kabel sumthing ke
tjuh atau lpn pluh harga die

So far duk berthn je ni
tgh survey bengkel yg ofer harga mrh nk repair
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.098781s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list