Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
81094
View
540
Reply

MASALAH PENIAGA ONLINE - jom kongsi cerita!!

  [Copy link]

Author: ctredzuan       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 30-1-2008 08:59 PM | Show all posts

Reply #61 cikuci_comelnye's post

kes tipu pramugari beli ct kena sekali, gi beli lipstik dior, cakap pramugari beli, rm50, ori dia cakap rm100, tup2 imi nya rm10 je
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-1-2008 09:02 PM | Show all posts
Originally posted by nuruddeen710 at 30-1-2008 12:36 AM
Selama nih saya hanya syok bace jer thread nih, takde plak nak cerita ape2. Tapi satu kejadian petang tadi telah membuatkan saya berasap A.K.A rase nak lempang orang mendorong saya post kat sini. ...



bravoooo syabasss inspektor shahab!!      

ada juga peniaga sebenari gini marah mereka yg scam,
ingatkan kut email jer org scam, rupanya kut tepon ramai yg buat
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-1-2008 09:07 PM | Show all posts

Reply #77 kabdulgh's post

saya salah sorang yg dah lama berniaga onlie sejak akhir 2003, ni jawapan saya bg pihak kawan2 di sini

berniaga online kurang risiko berbanding biznes traditional......but ramai yang tidak berjaya dlm online biznes kerana:


- tiada kepakaran dalam membangunkan projek laman web
= since 2003 sampai 2006 saya tak pernah ada web sendiri, tapi jualan saya ok, dan menjadi income utama kami

- produk baik tetapi laman web tidak setaraf

- strategy pemasaran yang tidak effective.
= pemasaran online, kita yg kena promo jangan mencari org, bimbang di anggap scammer,
tapi kalau online kita buat dengan ikhlas dan tekun, cakna dengan service yg bagus,
insyaAllah org akan terus bertutur dr sana ke sana, situ sana sini

- kurang sabar ramai nak kaya cepat tetapi any biznes, online or not...needs time to grow.
= yer setuju..!
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2008 09:13 PM | Show all posts
make up pun ada immi gak ke?... tk bahaya kat kulit ka?
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2008 09:47 PM | Show all posts

Reply #85 sinar_inspirasi's post

mekap imi berlambak beb....rosak ler..tapi jenis kepala degil eh elok ejr saya pakai imi..lantak ler ko nanti rosak ko yg nyesal..biasa yg permulaan kena nie biasanya gelupas pedih muka
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2008 09:50 PM | Show all posts

Reply #80 bizsari's post

gelak apa tuh tak paham

nak deman pasal apa heheh
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2008 09:51 PM | Show all posts
aku ada tgk jenis muka yg ada hitam2 byk mcm parut kat tmpt2 mekap tu... yg itam2 tu kesan dari makeup tu ka? cianya...
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2008 10:21 PM | Show all posts

Reply #88 sinar_inspirasi's post

parut mcm mana tuh..tgk kulit jugak lah ngan bende yg dia guna
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2008 11:17 PM | Show all posts
Originally posted by ctredzuan at 30-1-2008 09:07 PM
saya salah sorang yg dah lama berniaga onlie sejak akhir 2003, ni jawapan saya bg pihak kawan2 di sini

berniaga online kurang risiko berbanding biznes traditional......but ramai yang tidak ber ...



u berniaga apa ah? naklawat gak
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2008 11:27 PM | Show all posts

Reply #89 KaKLaLa_Lost_id's post

takut nyer ade imi mekap...
pandangan aku pasal immi ni kan... klau brg immi tu benda makan atau yg kena sapu2 muka ke badan ke.. kena boycot ler..
kalau makan takut beracun, kalau disapu takut kulit rosak...
ni bukan brg immi jek, bahan/kandungan yg digunakn utk mana2 produk ni skrg ni kena jaga2...   

klau just handbg, purses, kasut benda2 mcm tu okey ler....
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2008 10:22 AM | Show all posts
Me meniaga online gak!

Satu jer tak berkenan, customer nak beli barang sume nak diskaun.. walaupun kita meniaga tak kira untung gila2.
Pastu siap ckp kenapa mahal sangat, bukan depa taktau harga mentah sume dah naik harga.. kenkadang nak give up pon ader   Depa ni susah la kalu beli kat kedai boleh jer plak trus baya tak plak mintak diskaun ngan cina tu... :@

off topic dah jadi tempat luahan perasaan plak sori yer!
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2008 12:41 PM | Show all posts
saya penah beli telekung n kain sutera kat satu web yg agak pemes ni....
mmg geram n hangin je ngan peniaga tu...
i beli telekung kengkonon dia ckp material bagus, cantik...skali bila dapat mmg indah khabar dari rupa....
then satu lagi penah beli kain sutera sama gak kata cantik la apa la..bila dpt kain tu dah tercarik...
mmg geram...pastu bila i komplen dia wat x tau je...
never reply my msg...:@ :@
dah la cas pos laju melebihi harga yg sebenar....
bkn nk berkira tapi berniaga biarlah jujur n ikhlas...
klu x ko tanggung la kat akhirat nnt....
:@ :@ :@ :@ :@
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2008 12:47 PM | Show all posts
kalau jual baju ukuran pun x betul...
tension tul...
bile dah dapat x muat...kite ukur balik, lain beno dgn yg diberi...

penah beli kain ela..
kite dah siap2 tanye warna same ke x dgn yg sebenar??(kaler krim)
dier jwb same..
bile dpt, huk aloh....kaler coklat rupenye...
mmg le affect dari flash...
tp kite dah siap2 tanye, jwb le jujur...
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2008 02:35 PM | Show all posts
izz pun penah beli online..

biasa beli yg seken barangan baby cam car seat, stroller..
bila tanya ada yg rosak ke, koyak ke? katanya ada 1 bende je rosak.. p bl dah dapat ada 3 4 bende yg rosak.. dia x notice ke. lenkali kalau nak jual tu tilik betul2 kalau tau, wa beli baru. laki wa pun hangin.
lagik satu, kepada penjual2 barangan seken ni, tlg ler basuh atau bersihkan mana2 yang patut.. ini jual barang yg kotor.. ish ish barang tu mencerminkan si penjual.
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2008 03:30 PM | Show all posts
sib baik aku meniaga mende yg bukan baju. mmg susah le baju sbb kena ukur dan juga kaler tu takut tak memenuhi selera customer. Tp so far alhamdulillah...aku akan pastikan brg tu elok seblm hantar dan sampai dgn selamatnya pada customer2 aku. Kalo ada brg yg diterima rosak..(wpun org pos yg buat :@ ) aku tetap ganti yg baru sbb bagi aku customer satisfaction tu penting. rugi sikit takpe janji customer aku kembali ke kedai aku dgn order baru

sapa2 nak tahu aku berniaga apa boleh PM la...kang aku bagi link kat sini mau kena lak.
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2008 03:38 PM | Show all posts
eh..jap..jap...salah ke pembeli online minta diskon....beli kat luar pun ada tawar menawar kan...
kalau dh x ble nak bg diskon bgtau jer no diskon...as pembeli rasanya derang pun paham kan...
agaknya ada kastemer yg x paham kot NO DISKON..
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2008 04:07 PM | Show all posts

Reply #97 Mas916's post

aku rasala kan... diskaun bg kat regular custmer ler... setiap kali beli, kasi point. cukup syarat dpt 5% 10% dan seterusnya... mcm sistem redeem gak. tapi yg online ni kasi diskaun ler. yg redeem dah kedai2 selalu buat tu ada yg tak logik... berpuluh ribu point pun baru kasi 1 tin sardin.... :geram:
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2008 04:37 PM | Show all posts
Originally posted by cutebaby5907 at 30-1-2008 03:59 PM
rase2nye byk komen dari peniaga...

saye plak sebagai pembeli...
pengalaman saye:
1. beli used item...penjual kate baru gune 2-3 kali...dlm gambo xdela nampak cacat celanya...bile dapat, Asta ...


huhu....risaunye, chu pulak kan cutebb, kalau ada terkurang, sgt2 la harapkan
pembeli komen kat chu, so...boleh baiki kelemahan.....atau pulankan duit ke....
takut xberkat lak.
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2008 04:43 PM | Show all posts

Reply #72 nuruddeen710's post

huhh, ada gak mcm ni.
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2008 05:03 PM | Show all posts

Reply #95 nur_izz's post

isshh..ye ker... brg apa yg rosak + kotor tu?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.094319s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list