Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
73505
View
443
Reply

Jenama makanan pilihan utk si comel anda

  [Copy link]

Author: hulia       Show all posts   Read mode

Post time 8-10-2008 12:04 AM | Show all posts
kite bg iams kitten..sbb nami n nini ana adopt.
tuan lame diaorg bg iams..so takmo la tukar...just continue dgn brand yg same..
rc kitten ok tak? terpk nanti mcm nak test campurkan rc dgn iams...huhu

tp nini tu bedal jer suma..tarap tolak batu kayu jer.
ms lik kg ari tu, mil bg kucing dier mkn ns + ikan rebus.
nini yg tak penah mkn mknan mxcm tu bleh bedal sampai suku pinggan. mujur la kucing mil tu jns mengalah n bg nni mkn dulu.
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2008 04:21 PM | Show all posts
Originally posted by Nara_Gaara at 2-2-2008 08:23 PM
iams... sblom neh kasi friskies tapi since dapat tau benda tu tak elok, me pun tukor kepada iams. yg lain2 tu tak pnah cuba.


Nara, nape friskies x bagus?
kucin kogi lebey suka makan friskies... kalau beli whiskas, dia x mau sgt....
tp bulu kucin kogi gugur sgt2.. asal pegang je.. luruh...
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2008 08:35 PM | Show all posts

Reply #62 kaogi's post

kalau u mampu cuba jgn bagi friskies & whiskas sbb kandungan khasiatnya kurang kalau bandingkan dgn premium kibbles yg lain.

kandungan proteinnya juga lebih rendah  dan protein sgt penting utk tumbesaran dan kesihatan kucing yg mmg bersifat karnivor (pemakan daging).

kandungan ash (abu) dan juga sodium (garam) sgt tinggi yg mana bole menyebabkan bermacam2 masalah kesihatan pada kucing u.

so, kalau bole cuba elakkan bagi friskies atau whiskas...
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2008 02:02 PM | Show all posts
da xbg aiman mkn biskut whiskas lagi..tp bg sadin yg pack kecik2 tu kt die..itu die mkn dgn rakusnye..
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2008 05:19 PM | Show all posts
sejak joint cari i bg my cat SPORTMIX....premium cat.....suka dia...& semakin montel... doc kata kenaakurus lagi......baru jer p 8.8kg....
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2008 07:38 AM | Show all posts
kucing kucing aku lak tak suka RC diaorang suka IAMs....pelik lar aku..korang kata IAMS menyebabkan bulu gugur..tapi kucing kucing aku suka AIMS...

jadi aku vote IAMS
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2008 10:00 AM | Show all posts
baru beli acana ntuk aiman..
tp semlm die mkn sikit je...
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2008 03:07 PM | Show all posts
Originally posted by hulia at 2-2-08 03:56 PM
Salam semua..

Hulia nak survey apa yang korang beri si comel makan sekarang.
Boley pilih 1 atau 2 jenis sebab mungkin ada yang campur-campur.

Berdasarkan apa yang dibincangkan di thread ma ...



RC atau iams
ikut la kalau pet shops da abis RC beli iams
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2008 08:31 PM | Show all posts
iams buat vulu drg gugur ke  aisk.aku bagi baby kecik2 tu sume mkn iams tkpe kew. RC untuk tucin dewasa ku.

tapi kami bagi makan nasik+ikan rebus juge.
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2008 09:46 PM | Show all posts

Reply #69 kalchi's post

depends kot..ada kucing sesuai je mkn Iams..
Iams antara jenama yg elok juga utk kucing.
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2008 07:59 PM | Show all posts
aku tetiap hari bagik whiskas gaul ngan nasik...ok tak?
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2009 10:37 PM | Show all posts

Reply #71 obelisk's post

whiskas yg wetfud tu ke atau biskut tu?
whiskas ngan friskies x elok tau..seboleh-bolehnya elakkan laa bg friskies atau whiskas ni kt kucing...lau sayang kucing laa
more discussion kat sini: http://forum.cari.com.my/viewthr ... &extra=page%3D1
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2009 11:03 PM | Show all posts
err seminggu baru yg belalu nih...bekalan bw betol2 dah lincau...nak tak nak tepaksa grab smartheart (ikut poket) sementara nk dpt kan stok...pastu lam pale otak ni dah bekira2...tahan jek lah idong seminggu ni ye...hairan...balek keja minggu ni ..idong aku tak plak tenat dgn bau2an...tapi tak pe lah...bw pon stok dah dpt...maleh nak nuka2 lagik..kang lps dua minggu takot jadik lain lak bebudak nih...even tho tak bau tapi taik deme ijo smedang..takot teman nengoknye...
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2009 04:53 PM | Show all posts

PRISM makanan baru?

aritu pegi vet kat tmn segar (blkg leisure mall) org kat situ promote mknan bari jenama PRISM dr USA..nak boikot US pun takleh huhuhu .leh tahan murah jugak rega dlm rm80 utk pack 7.5kg.bentuk dia mcm Iams. aritu dah takde stok sgt mknan acana dan abih..order b/wood pun tak dpt2 lagi. so try mknan tu sbb kat situ ade gak jual repack 1kg-rm12 . sj nak cuba ...ok gak lah ... so drpd beli Iams baik beli Prism..murah sket. tp ingredient dia ade salt..tp mungkin sket je kot...

Ingredients:  
Chicken By-Product Meal, Ground Yellow Corn, Chicken Fat (Preserved with Natural Mixed Tocopherols), Ground Brown Rice, Corn Gluten Meal, Fish Meal, Dried Beet Pulp, Brewers Dried Yeast, Natural Chicken Flavor, Salt, Potassium Chloride, Yucca and Vitamin-Mineral Fortified.


Guaranteed Analysis:
Crude Protein min. 32.0%
Crude Fat min. 20.0%
Crude Fiber max. 3.4%
Moisture max. 10.0%
Omega 6 min. 3.4%*
Omega 3 min. 0.3%*

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2009 08:20 PM | Show all posts
Originally posted by hatemetoday at 7-2-2009 11:03 PM
err seminggu baru yg belalu nih...bekalan bw betol2 dah lincau...nak tak nak tepaksa grab smartheart (ikut poket) sementara nk dpt kan stok...pastu lam pale otak ni dah bekira2...tahan jek lah id ...


ha'ah kuat betul coloring dia kan
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2009 10:24 PM | Show all posts
kucin shieda biasa mkn frieskies or whiskas....tp diaorg ni memilih lain band tak mo...pernah la cuba ganti dgn cheaper cat food....try la yg brand tesco tu....sekali dia cium2 makan sebijidua terus takmo...pastu kalau bg lg diaorg main jeling jer...dahsyat tul...
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2009 05:47 PM | Show all posts
DULU FRIESKIES SKRG BLACKWOOD, TAPI KENA CAMPO AIR SKET, KALO TAK TAKMO MAKAN
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2009 03:01 PM | Show all posts
dulu Science Diet, skrg Iams.. the cats love it
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2009 04:06 PM | Show all posts
skrg nie dah tukar ke ROYAL CANIN tp may be nak tukar VetM kot. ekonomi meleset...

lgpun ramai si comel di umah. if sekor 2 ok laa... apa2 pun janji they all healthy
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2009 11:08 AM | Show all posts
bit campur kan whiskas yg tin ngn nasi...gaul2 bg mkn...elok x???
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.085843s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list