Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
120313
View
471
Reply

POLL : Berapa Tahun Loan Kereta Korang?

[Copy link]

Author: altimi       Show all posts   Read mode

Post time 28-1-2009 04:46 PM | Show all posts
loan 7 thn ! thn depan habis  bayar..nak beli keter lain tak boleh sb tolong  org jd gerentor nama aku black list
ha...ha..ha..ha..
Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2009 04:47 PM | Show all posts

Reply #16 tossee's post

honda ct tu ko bg aku lah...!
Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2009 07:52 PM | Show all posts
dulu aku buat 7 tahun tapi dah habis dah
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2009 03:51 PM | Show all posts
Originally posted by rambutan at 5-1-2009 02:40 PM


pendatang asing memang susah dapat loan.... nanti tak abih bayar dia cabut balik kampung... loan tuh untuk org2 bumiputra kat sana jerk..........


boleh wat loan lah tan...kalu kat Honda boleh loan 100%, kalu kat dealers kete lain, kena downpayment....nipon tu macam langkawi aje, kau bukan boleh bawak kemana pun kete tu...aku beli cash sebab nak habiskan duit scolar aku masa sekolah rendah yg tak habis pakai lagi tu
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2009 03:56 PM | Show all posts
keta aku baru keluar......belum bayar apa2 lagi. bulan depan baru start bayar. loan 7 tahun. laki aku bayar down payment 30%. bulan2 byr RM 470 jer..tapi aku nak byr lebih ler
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2009 11:23 AM | Show all posts
kete kita (katak comel )mybi tinggal 6 tahun lagik loan ....
beli loan 7 tahun .....
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2009 10:06 AM | Show all posts
aku pun wat loan 9 tahun.. dan aku rasa amat kerugian wat loan samapi 9 tahun.. laaammaaa nyer.. nak tukar keta pun susah..  menyesal sungguh  :@
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2009 09:40 AM | Show all posts
Originally posted by mohd_husni at 18-12-2008 04:21 PM
Salam.. I'm a newbie here.. fresh grad baru nak beli kereta..
Pasal loan period, depends on individual nak pk camane..

E.g. let say kite ade RM50,000.. blh la beli MyVi cash kan? Try pk balik ...


Yeahh..
This is what I've done...
Just to make sure that the interest received is untouchable(to maximise it's compund effects).And definately duit pokok dlm akaun tu satu sen pun takleh keluar..
But kena cari loan interest yg paling rendah la utk untung cara mcm ni..
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2009 04:20 PM | Show all posts
amik 9tahun loan... ade lagi 5tahun............ way to go!!!
chaiyok2!! :pompom:
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2009 04:27 PM | Show all posts
haku beli cash jer, buat aper nak buat loan bertahun tahun..

lagi pong tokeh kedai tu tak bagi haku beli flip flap nie guna loan..
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2009 04:33 PM | Show all posts
210# Fast-N-Furious

hadui....lagik?
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2009 05:08 PM | Show all posts
aku ambik 9 tahun.. baru 3 bulan bayar... pergh.. lama lagi baru abih loan.. haha
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2009 07:52 AM | Show all posts
aku ambik 9 tahun.. baru 3 bulan bayar... pergh.. lama lagi baru abih loan.. haha
tuahayam Post at 14-8-2009 17:08


oo kete ko bau kedai lagi erkk...
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2009 07:57 PM | Show all posts
ada lg 99 bulan...huwaaaa!
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2009 09:31 PM | Show all posts
214# 220796

amik 9 tahun ker?
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2009 09:34 PM | Show all posts
kaka amik brp tahun ?
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2009 09:54 PM | Show all posts
haku beli cash jer, buat aper nak buat loan bertahun tahun..

lagi pong tokeh kedai tu tak bagi haku beli flip flap nie guna loan..
Fast-N-Furious Post at 14-8-2009 16:27


kurang asam fast...
pedih perut gelak wehhh....
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2009 10:00 PM | Show all posts
215# iza_yuss

a'ah...bsamaan dgn 108 bolan...baru bayar 7 bulan...tp sbb byr lebih so tu dh kurg 2 bolan....xpe, try byr lebih dari masa ke semasa.....nak buat cmne, babang nak kete besor....sib baik bini dia nak kecik...hehehe!
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2009 10:01 PM | Show all posts
216# tuan_wu

9taun tuan! ekekeke.....
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2009 10:14 PM | Show all posts
216# tuan_wu  

9taun tuan! ekekeke.....
220796 Post at 15-8-2009 22:01


kete honda sivik ke ?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.079565s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list