Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
158373
View
2180
Reply

Prince Court Medical Centre

[Copy link]

Author: kikilalat       Show all posts   Read mode

Post time 31-7-2008 11:39 AM | Show all posts
Bila la Prince Kot Hospital nak di masukkan dalam senarai Panel Prudential dan PruBSN ,......

misiti boleh Promote Medical Kad Untuk golongan atasan ,.,....
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2008 12:48 PM | Show all posts
hospital ni sebelah je office aku.. dah operational ke? hehehhhehe... jiran yg tak attentive langsung nih

though i'm shopping around for a good o&g now, this hospital won't be an option unless emergency... bukan apa, terlampau2 dekat dgn office aku, takde alasan langsung kalau aku nak ambik half-day utk gi check-up...hehehheh,... plus hospital ni area yg notorious for traffic jam... penah tersangkut kat depan hospital ni for one hour....

tapi kalau emergency nak terberanak sgt, terpaksala kan...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-7-2008 02:14 PM | Show all posts
up..................
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2008 11:24 PM | Show all posts

Reply #46 ultraviolet's post

I've met Dr Paul Tay and was very happy ngan dia masa dia kat UMSC dulu. Now tgh mencari tpt nak deliver this Dec. Since Prince Court kata bilik derang ada WiFi...would anybody know rege delivery kat Prince Court ni?

Aeon takde corp discount/ cover or insurance yg cover Prince Court. So mmg curious benar berapa nak estimate deliver kat situ. Does anybody know how much?

Thanks.
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2008 01:13 AM | Show all posts
saya baru bersalin on 080808 at Prince Court dgn Datuk Dr Aziz.saya bersalin c-sect.Charges about RM9k.My friend bersalin dgn dr Paul Tay (c-sect)bayar dlm RM7 ribu lebih.Tapi service memang tiptop la..macam duduk kat hotel 5 star...
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2008 12:25 PM | Show all posts
wah congrats serimaya!!!!! dapat 080808... sure ramai chinese nak jadikan anak u nie anak angkat..  saje piluh date tu ek?
tapi kan kenape charges for dr aziz and dr paul diff? depa kat prince court kan? kalau normal delivery do u have any idea berape?

i pun tgh carik hospital utk second child nie.. my frist delivery in ampang puteri dgn dr arsha.. tapi lama yg teramat nak tunggu.. sampai pg kan tgh hari baru dpt jumpa. i baca kat price court tak mcm tu betul ker? mcm dtg kul3 kul3 la u jumpa doc.. betul ker.. kalau  harga lebih kurang sama dgn ampang puteri better go price court..

*kikilalat... rumah u jauh nyer nun ke putrajaya ek kalau tak silap la i baca.. kalau jam mcm mane ek.. i plak yg takut...
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2008 12:28 PM | Show all posts
sape pernah jumpa dr. prasant kat prince court nie ?
charges dia mcmana yer ?
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2008 07:42 PM | Show all posts

Reply #55 serimaya's post

Congrats serimaya... auspicious date tuh.

And thanks a lot for the price info. If Paul Tay is cheaper, kira settle then. Now I nak kena ayat hubby I pulak - takut nanti ada yg terberanak dlm keta sbb caught in the jam. I tinggal kat PJ but I think bila nak dekat EDD tu, baik I lepak kat rumah my in-laws dekat sikit nak pi spital.
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2008 07:50 PM | Show all posts

Reply #55 serimaya's post

Chop lupa nak tanya. Serimaya, your bill of ~RM9k  (and your friend's of RM7k) tu total bill ke? Complete package ke?

Sorry soalan ni silly but ni pregnancy saya yg pertama so I lost sikit.
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2008 10:51 PM | Show all posts
Originally posted by paryy at 27-8-2008 12:25 PM
wah congrats serimaya!!!!! dapat 080808... sure ramai chinese nak jadikan anak u nie anak angkat..  saje piluh date tu ek?
tapi kan kenape charges for dr aziz and dr paul diff? depa ...


thanks..memang saje je pilih date tu..

kat sana memang tak payah tunggu lama..pukul 3 appt...memang on time la jumpa dr..

my 1st and 2nd baby pun kat ampang putri dr marlik tapi yg ketiga ni saje je tukar angin coz my hubby nak sorang anak yg lahir kat KL ...

pasal charges dr aziz and dr paul tu diff mungkin sebab "nama" Dr Aziz tu kot..

[ Last edited by  serimaya at 27-8-2008 11:09 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2008 11:07 PM | Show all posts
Originally posted by aeonchix at 27-8-2008 07:50 PM
Chop lupa nak tanya. Serimaya, your bill of ~RM9k  (and your friend's of RM7k) tu total bill ke? Complete package ke?

Sorry soalan ni silly but ni pregnancy saya yg pertama so I lost sikit.



yes complete package...4days 3 nights..



s

[ Last edited by  serimaya at 27-8-2008 11:27 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2008 12:41 PM | Show all posts
murah jugak ek 4 mlm 3 hari kan... u rasa la kan serimaya, mane lagi best sini or ampang puteri?  lepas nie nak ronda la dkt price tanye normal agak2 berape... okok thanks for the info dear.
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2008 07:30 PM | Show all posts

Dr Seri Suniza

Ada sesapa yg pernah dpt consultation dari Dr Seri Suniza tak? How is she? Garang ke apa ke... and essentially berapa dia charge for delivery kat Prince Court?

Jenuh gak I carik feedback on her kat thread yg lain tapi takde. Just thought I should find out since dia je lady gynea kat prince court tu.   Thanks.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-9-2008 01:48 PM | Show all posts

Reply #56 paryy's post

ha'ah... dok putrajaya... planning nak ambik putrajaya kl highway tuh... kan keluar highway tuh lebih kurang kat sebelah prince court jer...

anyway, prince court kena cancel la for 2nd pregnancy nih... hubby dah confident dengan dr hamid... takmo tukar2 pulak... hubby kata, insyaAllah, kalo ada rezeki and 2nd pregnancy nyer delivery takder complication, our 3rd baby boleh try prince court...
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2008 04:31 PM | Show all posts
me boleh share sikit pengalaman kat PRINCE COURT ni...sebab me mmg plan nk deliver here.

hospital ni so far ok la...lawa n bersih...(sebab baru kan)

doctor me : Dr. Seri Suniza Sufian

org nye baik n ramah..

nurse semua baik2 belaka....layan semua benda yg ditanye.
mungkin sebab x byk keje kot....sebab patient pun x seramai hospital lain.

bilik yg single i dh tgk pun...lawa n best.
yg suite pun ok...x byk beza, cuma ada extra ruang tamu je.

bilik utk delivery pun i dh masuk tgk....bersih n lawa...(tentu la sebab brg semua baru kan..)

nanti i dh deliver, boleh bagi comment lagik..
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2008 04:38 PM | Show all posts
Originally posted by aeonchix at 27-8-2008 19:50
Chop lupa nak tanya. Serimaya, your bill of ~RM9k  (and your friend's of RM7k) tu total bill ke? Complete package ke?

Sorry soalan ni silly but ni pregnancy saya yg pertama so I lost sikit.


seperti yg i tanye...prince court tak der package utk deliver ni..harga semua loose..

yg i tanye aritu....normal delivery dlm 3-5k..
kalau c-sect dlm 7-9k...

harga bilik pun boleh make different...depends la u duduk normal room or suite.
but yg pasti hanya single je..xde share.
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2008 06:11 PM | Show all posts
Originally posted by serimaya at 27-8-2008 01:13
saya baru bersalin on 080808 at Prince Court dgn Datuk Dr Aziz.saya bersalin c-sect.Charges about RM9k.My friend bersalin dgn dr Paul Tay (c-sect)bayar dlm RM7 ribu lebih.Tapi service memang tipt ...



harga lain mungkin sebab doctor kot...yg sorg senior yg berpangkat dato....yg sorg biasa je...
so fee hospital bayar kat doctor pun maybe lain..
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2008 06:11 PM | Show all posts
Originally posted by aeonchix at 21-9-2008 19:30
Ada sesapa yg pernah dpt consultation dari Dr Seri Suniza tak? How is she? Garang ke apa ke... and essentially berapa dia charge for delivery kat Prince Court?

Jenuh gak I carik feedback on h ...



so far ok je doctor ni...baik je...ramah....
tapi x tau la pulak kalau mood dia x baik bertukar jadik garang...
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2008 07:46 PM | Show all posts

Reply #65 datinmarissa's post

Yay... thanks a lot for the much needed input. I due in early Dec. I was thinking nak jumpa Paul Tay je since 3yrs ago we were seeing him. Will certainly check out Prince Court once I get back to KL.

If Dr Seri is nice and all, might as well jumpa dia je dari dr lelaki. I just hope she doesnt charge as much as Datuk dr aziz je.

Happy to hear about the single rooms too. Ada WiFi... husband I siap gelakkan I, as if I ada time nak main internet masa sebuk nak deliver nanti
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2008 10:19 PM | Show all posts
Originally posted by aeonchix at 22-9-2008 19:46
Yay... thanks a lot for the much needed input. I due in early Dec. I was thinking nak jumpa Paul Tay je since 3yrs ago we were seeing him. Will certainly check out Prince Court once I get back to ...



Nowdays ni...WIFI ni satu kemestian kan?
nk deliver pun nk cari wifi jugak.....cute jer
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2008 07:12 PM | Show all posts
i recently delivered my second child at Prince Court with Datuk Dr Aziz. Alhamdulillah, even though emergency c-sect everything went well. I mmg recommend Dr Aziz, he's really good. The first time dulu I had an emergency c-sect jugak, with another dr in a KP*J hospital. Sakit sgt2 the op, lama sgt nak recover. And masa Dr Aziz operate  hari tu dia cakap my uterus was infected so he had to clean me up. Infection could be masa the 1st op or right after.

But with Dr Aziz, within 36 hrs I dah bangun and went to the toilet and boleh jalan sikit2.
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2008 07:13 PM | Show all posts
As for the service kat Prince Court, for me I have nothing to complain about. Everytime tukar shift, the nurses will come to your room and introduce themselves. Nak tergelak pun ada, since they all ramai2 (about 4 of them each shift) will surround themselves around your bed and cakap that they all ni baru tukar shift etc etc
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2008 07:16 PM | Show all posts
I think kalau ada benda nak complain pun was masa lepas the op (I had the Op at midnight) nobody informed my husband or family members that they've finished the op and dah bawak I pergi my room. Jenuh la they all cari org sana sini nak menanya what happened to me. And masa my mom sampai around 11pm, dia masuk ikut main entrance, she was surprised that there was nobody manning the front desk. Ok lah, maybe receptionist pun dah off duty, but guard pun takde.
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2008 07:18 PM | Show all posts
lagi satu nak puji is the food. during my stay I order je ikut suka, balik rumah nak kena pantang kan
menu dia punya lah banyak choice. sedap pulak tu. when I asked they told me some of the chefs dulu kerja hotel.
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2008 11:26 PM | Show all posts
cam best je prince court nih. ramai review ttg dr and maternity. anyone tau service speech therapy and occupational therapy nya? the rates and service. Glenagles charger RM105 per hr for speech and RM108 per hr for occupational.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.048814s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list