Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
50170
View
297
Reply

~ PERTANYAAN / CADANGAN~

 Close [Copy link]

Author: mok_nik       Show all posts   Read mode

Post time 1-9-2007 03:18 PM | Show all posts
Originally posted by dania78 at 1-9-2007 01:30 AM
ummm now semua dah ada. mesin jahit, mesin jahit tepi. segala pembaris melukis pola. pen itu ini ada. tapi menjahitnye idak. uhhhh

jadi nye kalau nak gi kelas menjahit. kat kelas ada mesin. s ...


dania,kakUmi pun blajar trial n error gak,takde formal training bab jait menjait ni.Pokoknye kalau nak seribu daya-tak reti pun lama2 jadi reti jugak
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2007 01:03 PM | Show all posts
Originally posted by umisma at 1-9-2007 03:18 PM


dania,kakUmi pun blajar trial n error gak,takde formal training bab jait menjait ni.Pokoknye kalau nak seribu daya-tak reti pun lama2 jadi reti jugak


stuju... sy dulu pun main tetas bj, then tekap
asal minat pasti menjadii...:victory: ;)
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2007 11:25 AM | Show all posts

BUNGA ROSETTE

mintak tolong sket..saper tau buat bunga guna riben yang selalu orang buat perasmian tu atau letak kat sijil tu (rozek) ..something cam tu la...tolong yer

[ Last edited by  keranda at 3-9-2007 11:41 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2007 12:03 PM | Show all posts
do you know where i can get splint (or is it lint) brush? you know, this thing that looks like a berus, or sikat but takde berus. instead, it's flat and ianya digunakan untuk membersihkan bulu2 or benang2 halus yang melekat kat baju... do you know what i'm talking about?   ... nevermind ...
Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2007 02:51 PM | Show all posts

Banju Songket + Beads

Hi,
Just nak tanya kengkawan....kalau baju songket bunga tabur biasenye korang letak manik tak?
Fyi, i ada baju songket tapi kat tangan dia ada corak lining songket tu(warna gold)..... tailor i cakap tak perlu letak manik dah.......

Pls advise....thanks.....
Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2007 02:53 PM | Show all posts
try tanya dalam beads/manik II, kat situ sure ramai yg akan membantu
Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2007 03:00 PM | Show all posts

Reply #1 nishacute's post

pastelah gambar baju tu kat sini. lagi banyak idea boleh bagi.
actually kalau baju songket, kita nak serlahkan corak songket tu dgn benang emas nya. tak perlu letak beads pun dah cukup cantik. tapi kalau nak letak juga, elok letak keliling corak tu. kalau kat tgn boleh jahit manik kat hujung, cth manik pintal.
Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2007 03:43 PM | Show all posts

Reply #107 cheq-sue's post

tks....raya tahun ni ada 2 baju yg corak/bunga gold.....baju songket & sari......skrg ni tak tau nak letak manik ke dak...
Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2007 04:02 PM | Show all posts
tq pada mod jelly ngan dania yang shudi jawab my soklan...
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2007 12:46 PM | Show all posts

tolong....

saper tau buat bunga rozek?
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2007 12:55 PM | Show all posts
tau, tp nak tunjuk mcmana?
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2007 01:16 PM | Show all posts
upload la gambar
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2007 05:08 PM | Show all posts

design baju nikah..

salam..

actually saya nk tempah baju nikah..pening kpl pk. nk beli kain jenis apa? nk jahit mcmana? sesuai ke x?kalo ada yg rajin nk bg idea thanks a lot.budget dlm rm250.00 je.kalo boleh yg murah, ringkas n selesa. fizikal saya sederhana. tinggi 1.62m n berat 54kg.
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2007 05:16 PM | Show all posts
x cari andam yg siap package baju nikah sekali?xyah fening2 nk design tinggal pilih je pastu srh depa modify sikit2 ikut citarasa (ni yg kita bt ms kawin last year) unless u mmg nk buat koleksi peribadi sbg kenangan tu mmg kena tempah la.

klu nk bt koleksi tu p je kedai bj tanya tokey tu nnt mst dia tunjukkn mcm2 jenis kain lace ada.hak design lak p buka magazine pengantin mst byk pilihan.
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2007 10:58 AM | Show all posts
ok thanks..mmg nk wt koleksi peribadi pon.abg suruh wt baju baru.lgpon dia bg duit beli.nk try carila nnti..
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2007 03:27 PM | Show all posts
salam....

tatau mane nk post...
so sy post kt thread nih....

sy skang tgh cari alas dulang hantaran...
tp tatau mane nk beli....
alas hantaran tu yg kain net yg dijahit dgn manik2 tuh...
then kite akan letak alas satin kt bwh die....

kt mane nk beli ek alas tuh?
cth gamba die :

Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2007 11:08 AM | Show all posts
alas dulg tu byk bleh beli.terutama kt kdai yg jual brg2 utk hiasan u hantaran.xdela mhl.mcm2 pattern ada.sulam ke manik ke renda ke.hm..kalo xon kt kdai andaman on bleh sewa.dgn dulg2 skali pon oleh .

kalo nk jimat wtla sendiri .alas bwh tu pkai kaibn satin je.semeter br rm2-3.bleh dt 6-8 pieces tau.pastu jahit @ gamkan renda.sebelah atas pon sama cuma pkai kain organza @ sifon.aritu masa kwn tung pon tlg wt gk.seblh bwh kain satin putih ptg bulat n jahit tepi pkai benang emas.belah atas kain organza ptg 4 segi, jahit reben organza gk n kt bucu tu jahit manik.kos dlm rm50 mmg ckup sgt.   
Reply

Use magic Report

ainashahiera This user has been deleted
Post time 17-9-2007 04:41 PM | Show all posts

nak tanya harga

hello....sy peserta baru dalam forum ni.sy hrp ada yg sudi mbantu.sy ada mengambil tempahan menjahit manik,secara kecil2an jerlah.tapi masalahnya saya tak tahu nak letakkan harga.jenis manik yg sy jahit jenis piramid di tangan dan leher.brp yer agak2nyer?please help me kpd sume.tq.
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2007 04:56 PM | Show all posts
selalunya dalam 35 ke atas.

35 tu rega kawan2 la.
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2007 09:29 PM | Show all posts

StEnCiLs

Hello...
saper pernah buat stencils???
any good tips anyone?
:flower: :flower: :flower: :flower:-gabriela- :flower: :flower:

[ Last edited by  jellypuff at 18-9-2007 11:25 AM ]
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.104225s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list