Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
235961
View
2037
Reply

Berapa Hutang Kad Kredit Korang?

  [Copy link]

Author: freekey       Show all posts   Read mode

Post time 16-1-2017 10:44 PM | Show all posts
Alhamdulilah, dah settle satu kad, rhb. Tinggal  satu kad je lagi nie, uob. Rm5k. Ujung bulan nie plan nak settle rm3k. pastu nak cancel rhb. So, nak tnggalkan satu kad for emergency.

Stress bila ade cc nie. Tak boleh nak enjoyyy
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2017 11:39 AM | Show all posts
takde cc..cash n carry je
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2017 06:19 PM | Show all posts
ada 1 je cc aku..CIMB early this year almost max out padahal limit 4k je.. lalu dpt bonus asb dan bonus kerja terus aku bayar habis dan ni nak tggu next month hbskan hutang telefonbimbit hutang aeon akan ku potong.. sebab tgk duit bonus dan asb tu hilang mcm tu aje sebab kebodohan diri shopping tak hingat dan swipe. kalau tak dah ada simpanan rm3k++ tanpa perlu aku simpan bulanan..  
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2017 11:52 AM | Show all posts
MyNameIsIris replied at 29-9-2016 02:55 AM
Korang tau tak, cc lah yang menyebabkan korang hidup cukup-cukup makan. kalaulah duit monthly yang k ...

jangan bayar lewat itu aje,
baru diupgrade kad sebab rekod hutang cantik, yang ni best sikit,
sebab lepas ni travel, tak perlu beli insurance
sebab kad kredit ni offer travel insurance up to 2 bulan.
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2017 11:15 AM | Show all posts
faraway1 replied at 1-3-2017 11:52 AM
jangan bayar lewat itu aje,
baru diupgrade kad sebab rekod hutang cantik, yang ni best sikit,
se ...

if orang tu macam u... ok..
tapi kalau species biar papa asal bergaya.. dinasihatkan DONT APPLY
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2017 01:01 PM | Show all posts
i panggil magic card.  dulu iols ada 1 je cc, lepas beli kete. maybank ni trus bg kad kredit. limit 5k. then dulu penah pi ikut family abg i pi glasgow, kt sana habis i swipe smpai lebih dari minimum. kehkehkeh.

bila balik, slow2 langsaikan hutang. last year aku nk beli rumah, husband iols da tolongkan clearkn cc i. fuh legaaa.  baru loan rumah sng approve. lepas tu, iols pi minta increase limit, sbb nak beli almari ikea. dpt increase 10k. beli brg2 ikea dlm 5k+ kot, trus minta zero installment plan, so bulan2 byr 200 je, without any charges.

penting jugak la bg iols cc ni, bnyk membantu utk byr benda2 yg mahal, mcm baru2 ni husband iols byr yuran cert dia 8k.. then, we all convert jadi installment plan. so tak menghadap byr interest dia yg tinggi tu.
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2017 01:04 PM | Show all posts
mesmerize replied at 16-1-2017 08:10 PM
balance 0 tapi ada easy payment plan (EPP) 0% sebanyak lebih kurang 6700  .. credit limit plak 10K ...

yg best kalo ada benefit2 mcm ni la kan.
tapi kena guna secara bijak.
we all pon skang da mcm2 card ada.....asalah pi shopping mall, kalo ada kaunter cc, mesti pi register sbb nak kan free gift dia.
hahaha.. ok laa...dpt teddy bear utk anak iols, dpt power bank, ceramic knife. eh mcm2 segala benda free la.
bila card datang, tak activate pon. kitaorg activate card yg betul2 slalu ada promotion/bnyk benefit.
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2017 10:52 AM | Show all posts
byknye cc korg ni. aku ni br je nk pkai kredit kad umor da tua br nk pkai. cc cimb mastercard dgn visa. tujuan pkai cc ni utk aku beli barang besar2 mcm peti ais, mesin basuh. xde la jenuh aku bwk cash kulu kilir. mcm ari tu aku beli tv gigihlah bwk cash smpai tebal wallet. harapnye jgn la aku gila nk swipe cc ni. xsanggup aku duit gaji abes baya cc
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2017 10:26 PM | Show all posts
bukan ke debit card ada..xyah le kuarkan duit byk2 nak beli tv le ape le..
kami beli dryer+air purifier hari tu, swipe debit card maybank je..ok je...

Reply

Use magic Report

Post time 14-4-2017 01:15 AM From the mobile phone | Show all posts
hutang cc ada 2k lebih

tadi ada org akpk telefon guna nombor henset, entah ye entah tidak, dia ofer khidmat akpk utk kad kredit dan personal loan, bila tanya dapat mana nombor sy dia kata dpt dr bank, pastu dia tanya ada berapa hutang cc, bila jawab 2k lebih terus dia ckp program ni utk yg hutang 10k ke atas, jadi dia tanya lagi berapa limit cc, jawab sy 15k, sy tanya x boleh ke nk join program akpk tu, nk jugak kurangkan interest, dia bg cadangan buat loan dr cc 10k then blh join program akpk, patut bayar 500, bayar 150 je, nak tanya banyak2 dia letak dah tepon, tapi mcm best jugak kan join akpk program, interest tak jalan, bulan2 byr sikit je
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2017 01:18 AM | Show all posts
testly replied at 13-4-2017 09:26 AM
bukan ke debit card ada..xyah le kuarkan duit byk2 nak beli tv le ape le..
kami beli dryer+air puri ...

kalau me, sure guna CC aje,sebab CC offer extra insurance dengan barang yang dibeli....
plus beli barang ribu ni, mesti banyak point CC yang dapat...
me pengumpul tegar point cc
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2017 08:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada lad kredit....tp hutang dlm tu kosong
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2017 10:16 AM | Show all posts
credit card senan gms nk isi pam minyak je..x yah nk g jln que dlm kaunter..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.058781s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list