JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
493794
View
1246
Reply

RUMAH - design, laman, deko yg terCANTIK

[Copy link]

Author: kirawang       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 16-12-2008 11:40 PM | Show all posts
Originally posted by jeton-eton at 16-12-2008 11:07 PM
aku nak tanya la...tak takut ke ek duk umah besar2 ni?? aku ni duk apt pun kecut kenkadang malam2.. :kant:


Mereka tu duduk ramai ramai jeton,..
Kalu cina biasanya  mereka stay dengan family termasuk tok nenek..

[ Last edited by  kirawang at 16-12-2008 11:52 PM ]
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-12-2008 11:55 PM | Show all posts


bayankang pagola ni berada di belakang rumah u all..syok kan..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-12-2008 11:59 PM | Show all posts
or sebelah taman mini waterfall, kat belakang rumah..

?t=1229443015
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2008 08:14 AM | Show all posts
jalan2 jumpe rumah siti lawo tak?

rumah di cameron
http://i420.photobucket.com/albums/pp288/penatpilih/rumahctcameron.jpg



rumah di cheras


rumah di pahang


bg aku yg kat pahang tu paling lawo

[ Last edited by  penatpilih at 17-12-2008 08:16 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2008 08:17 AM | Show all posts
rumah siti di cameron
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2008 08:40 AM | Show all posts

Reply #119 penatpilih's post

yg kat cemeron ni lawa

yg kat pahang tu errr..... sesuai la kot dgn environment sana, tapi kalau aku ada duit aku buat elok sket

banyak betul ek rumah dia

btw aku tak reti laa duduk rumah banyak tingkat ni....dah le my mom kalau datang mesti demand bilik ground floor
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-12-2008 10:14 AM | Show all posts
Originally posted by penatpilih at 17-12-2008 08:14 AM
jalan2 jumpe rumah siti lawo tak?

rumah di cameron
http://i420.photobucket.com/albums/pp288/penatpilih/rumahctcameron.jpg



rumah di cheras
http://i420.photobucket.com/albums/pp288/p ...



Rumah siti juga pilihan kau...

Btw, umah kat cheras tu, kat alam Damai.
Dekat dengan rumah aku sekarang ni..
Hampir beli bungalow kat situ, tapi tak sempat, tengah pikir, habis licin.
Macam goreng pisang, harga murah banget 1.5 million dah dapat bungalow..
Tp tak semodern dengan material yang aku tempek kat kemensah area..
Tapi, nasib ku baik tak beli, betul2 cerun bukit tiang dia...
Nantii aku pi and tempek gambar...
Gerun...

Rumah situ semi D cantik cantik, penuh kemelayuan.

Tapi rumah CT tu tak cantik, just typical double storey je..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-12-2008 10:20 AM | Show all posts
Originally posted by misy at 17-12-2008 08:40 AM
yg kat cemeron ni lawa

yg kat pahang tu errr..... sesuai la kot dgn environment sana, tapi kalau aku ada duit aku buat elok sket

banyak betul ek rumah dia

btw aku tak reti laa duduk ruma ...



mmg kalau tanya orang, rasanya majoriti mahukan bungalow yang besar satu tingkat..
Tapi factor tanah yang limited dan mahal..

Rumah bertingkat ni, kena ada purpose..
Bg aku, for sure aku buat bilik bacaan dan opis macam sekrang satu bilik..
Tak boleh org lain masuk...

Yang lain bilik tetamu, bilik gym dll.

Aku tak pakai maid, aku tak suka org bukan muhrim dok rumah aku..
Yang rumah Riverview tu, biik maid dok kat dapur, hujung dunia,.
kower ground floor, so, boleh aku ambil maid, and suruh dok situ, tak yah naik naik..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-12-2008 10:26 AM | Show all posts
Originally posted by penatpilih at 16-12-2008 05:16 PM
aku pakai ltak jer mana mata aku sdap mandang... sori yer tuan umah............br aku igt thread ko psl rmh melayu  

rumah masuk terus tgkt3/2/1 psl tanah tu bkt bertingkatkan.......wat desi ...


trend lift tu ko leh wat kat tganu........jd pelopor rumah pasang lift



kalau kau pergi KT, kau masuk kaw perumahan Tengku Mizan Golf resort.
bungalow persendirian kat dalam tu, lawa lawa..
Dah la siap ada lift, sesetengahnya..so, aku bukan pelopor lagi le..

Tepi sungai kuala Ibai lak tu,,Satu rumah, ada satu boat.
petang petang mereka ronda sungai naik boat....
Itu lah cara org kaya terengganu berhibur..
sekarang ni duit election masuk makin banyak..

So, makin besar rumah government servant (faham faham le.. ) kat sana..

Bungalow kat Kota Bharu pon cantik cantilk..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-12-2008 10:28 AM | Show all posts
Originally posted by esVanilla at 16-12-2008 02:50 PM
casa impian taja hiasan dalaman yg up to date sikit kurang seperti gambar yg awak tampal tu...



rasanya exceed budget mereka per episode.

Rumput tiruan je, dengar cerita dah 400 - 500 ringgit satu kaki persegi..
tapi, hijau sokmo sokmo le..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-12-2008 10:41 AM | Show all posts
U all boleh follow rumah style jepun lak....
mesti happening..
especiially kalau rumah bujang dan studio type..

?t=1229481589
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-12-2008 10:46 AM | Show all posts
?t=1229481722

apa yang menarik, rumah org jepun kecik kecik. tanah mereka mahal.

ruang tamu ni dijadikan bilik tidur.

Bila malam menjelma, mereka tarik table and chair ketepi, dan taruk tilam...so situ lah tempat tidur, situ juga lah mereka melayan tetamu...

macam u all balik kg, kena tidur kat ruang tamu la kot..

Gambar ini diambil dr sebuah hotel 5 star di Hokaido...Mula mula masuk, puas aku cari katil..sampai kebilik air...tak jumpa jumpa...
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2008 10:53 AM | Show all posts
saya suka rumah besar sbb lebih selesa, anak2 boleh main kejar2 lam umah, adik beradik datang leh tidur bilik memasing (tak yah tidur kat hall lagi)... tapi suka yg setingkat jer lah sbb tak suka naik tangga.. penat
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-12-2008 10:56 AM | Show all posts
back to rumah orang melayu balik..

kalau U al raise up one portion living hall untuk mereka yang ada 2 living hall kat rumah..
cun tahap gaban..

kawan kawan u all datang, if selama ni mereka selalu dengki dan pandang rendah pd u all, mesti balik tak boleh tidur lena ..teringat ingat.... jealous...

?t=1229482361
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-12-2008 10:59 AM | Show all posts
kalau second hall tu kecik..

just taruk meja buat untuk bersila..Empat segi pon lawa..

tapi mak mertua korang datang, mesti kata , u all tak cukup budget nak beli kerusi...

?t=1229482657
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-12-2008 11:07 AM | Show all posts
tengok decoration pintu gerbang ..gambar diambil kat restaurant melayu di KL sentral.

pintu gerbang lawa tahap gaban...tapi, tengoklah pintu dia yang dia tak tukar...
tak kena lansung,,

kurang kurang buat pintu yang ada transparent glass tapi berbinkai kayu..

?t=1229483049
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2008 12:14 PM | Show all posts
Originally posted by kirawang at 17-12-2008 10:56 AM
back to rumah orang melayu balik..

kalau U al raise up one portion living hall untuk mereka yang ada 2 living hall kat rumah..
cun tahap gaban..

kawan kawan u all datang, if selama ni mer ...


split level ni dah byk rumah yang buat..since 10-15 tahun lepas dah ada..dan mmg cun..nampak stylo sket..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-12-2008 03:28 PM | Show all posts
Originally posted by amadeus at 17-12-2008 12:14 PM


split level ni dah byk rumah yang buat..since 10-15 tahun lepas dah ada..dan mmg cun..nampak stylo sket..



yangdulu, permanent..kalau boring susah nak tukar, pakai solid wood.

New tech, laminated apa tah mereka pakai, pasang je atas tiles, kalau dah bosang, buka balik....
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2008 04:07 PM | Show all posts

Reply #126 kirawang's post

5 star ni? tilam dia mana btw? how does the bathroom look like? aku teringin sgt nak gi hokkaido...
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2008 04:49 PM | Show all posts

Reply #122 kirawang's post

kalau kat tgh bandar tu jarang la yg ada rumah banglo yg ambik kawasan lagi besar dari 5000sqft, memang kena tingkat tingkat...apo nak buek
yg pakai lift tu aku baru tau jek...hebat gila, semlm baru dgr ada duplex condo yg setiap unit ada swimming pool...hebat betul
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-12-2008 04:59 PM | Show all posts
Originally posted by stats at 17-12-2008 04:07 PM
5 star ni? tilam dia mana btw? how does the bathroom look like? aku teringin sgt nak gi hokkaido...


Ini resort dalam hutan..5 star rank.

sekeliling dia lawa lawa,,tapi bab bilk hampeh.

bathrom, aku tak de gambar, tapi dia follow 100% rumah jepun.
kecik je,,,tapi semua high tech...siap ada tempat panaskan punggung...

Tilam kat dalam wordrobe...menjelang malam, housekeeper akan buat bed, tepikan kerusi meja.

tapi kat town, macam hotel Rennaisaance kami stay , room macam baisa..

[ Last edited by  kirawang at 17-12-2008 05:05 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2008 05:13 PM | Show all posts
sessi menjamu mata.........best nyer kalau ni aku punye

Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2008 05:22 PM | Show all posts
mari la kita sama2 memasang impian.........

Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2008 08:54 PM | Show all posts
Originally posted by kirawang at 17-12-2008 10:14 AM



Rumah siti juga pilihan kau...

Btw, umah kat cheras tu, kat alam Damai.
Dekat dengan rumah aku sekarang ni..
Hampir beli bungalow kat situ, tapi tak sempat, tengah pikir, habis licin.
...



aku tak pilih mana2 dah penat pilih dah pun......bkn apa bg panas skit thread ko nih bila melibatkan selebriti ternama
dh jd mcm addict menepek gmbr rumah plak aku nih.......tgh cr ilham nak buat kt kg tp yg menyedihkan bahan binaan makin naik maa
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2008 08:58 PM | Show all posts
Originally posted by kirawang at 17-12-2008 10:26 AM



kalau kau pergi KT, kau masuk kaw perumahan Tengku Mizan Golf resort.
bungalow persendirian kat dalam tu, lawa lawa..
Dah la siap ada lift, sesetengahnya..so, aku bukan pelopor lagi le..; ...



ooo advance + kaya2 jgak org ganu yer....xpa la ko jd pelopor benda lain plak la
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.049561s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list