Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
183987
View
341
Reply

Anak-anak anda panggil anda apa??

[Copy link]

Author: aiva       Show all posts   Read mode

Post time 23-2-2009 10:24 PM | Show all posts
erm...mummy ngan dady..dah terikut family my sis..tu la pasai...
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2009 12:08 AM | Show all posts
Mak & ayah.

Simple
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2009 09:02 AM | Show all posts
Originally posted by aiva at 23-2-2009 05:02 PM

sib baik dia tak panggil bubung
sorry ek just joke

itu la...kalau dah panggil bubung..kejung i situ
tapi dia dah boleh panggil mak pengasuh dia "ma..ma.." lagi cepat dr "ibu"
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2009 10:03 AM | Show all posts
abah n ibu...
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2009 10:41 AM | Show all posts
mu baby baru 6 month, tapi i bahasakan diri i mama and my hubby papa. dulu i nak hubby i bahasakan dia tu baba tapi dia tak nak, dia cakap cam bab nyonya jer.... than tukar ke papa la..... skang nie tgh tunggu my gurl leh sebut mama dulu ker atau papa dulu.... hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2009 10:55 AM | Show all posts

Reply #72 farlis's post

baby i kecik lg..baru 5 mnths...kitorg la bahasakan diri camtu sbb cover line tkut kena mrh ngn PIL and parents.....hehhehe...diorg ckp pggil mummy n daddy ngade2...kitorg still nk ngade2 gak...wahahahaah
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2009 11:09 AM | Show all posts
mama & papa
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2009 11:18 AM | Show all posts
aku pulak..mula2 igt nk pnggil mama  tp biras aku bsalin dulu n dia guna mama plak..rase xbest plak sama..tulah tukar ibu....tp anak anim lama nk pndai sebut ibu...hu hu hu
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2009 11:50 AM | Show all posts
ok dah vote for mama... anak2 alys biasa panggil mama or mommy.. utk hubby derang panggil baba or daddy gak.... mommy n daddy tu panggilan manja dr anak2...
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2009 11:50 AM | Show all posts
ibu + ayah

tp asyik basah baju sbb bile panggil ibu air liur pun tersembur sekali..
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2009 12:37 PM | Show all posts
ank sweet pangil ma + pa
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2009 01:04 PM | Show all posts
simple jer ummi + abi
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2009 01:23 PM | Show all posts
tokwan... anak2 tokwan panggil tokwan... ayah, orang rumah tokwan, anak2 panggil... ibu... memang dah plan suruh anak2 panggil gitu... klasik nampaknya, asli kemelayuannya!
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2009 01:37 PM | Show all posts
ayah + ibu...
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2009 02:05 PM | Show all posts
anak-anak yaya panggil yaya ibu n husband yaya ayah..
yaya pun dah terbiasakan diri dengan panggilan ibu n my husband bahasakan diri ayah
kekadang jd asal abg n sayang tapi tak bole cakap depan anak yg sulung sebab bila husband yaya panggil yaya sayang nnti anak yaya pun panggil yaya sayang..tu yg kena tukar bahasakan diri ibu n ayah..
anak2 zaman sekarang cepat je tangkap ape yg org tua dia cakap..
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2009 02:08 PM | Show all posts
anak alan panggil hubby baba...
mula2 dulu panggil papa...sebab kwn2 sekampung hubby suka usik hubby sebab dah nak jadi papa
adik-beradik alan pulak mcm tak sukalah sebab dlm family kita orang tak de yg panggil papa..."alah lain macamlah rasanya...tak biasa dengar..."
lama2 alan sendiri tukar panggil babah...seronok pulak dengarnya bila anak alan dah pandai panggil babah....
anak alan panggil baby sitter mama & papalak...
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2009 02:37 PM | Show all posts
mak + ayah / mak + abah...

suka..sbb nmpak klasik jer..
plk tu dh makin pupus paggilan tu..
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2009 02:47 PM | Show all posts
mummy + babah
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2009 02:56 PM | Show all posts
bonda + ayah

klasik sket
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2009 04:29 PM | Show all posts
aku = mama, hubbyku = papa...

tp anak aku lg suka panggil papa lg..dpd mama...sbb dia manja ngn papa dia..

cane aku n hubby start ngn panggilan ni....rasanya...sbb aku pon panggil parents aku papa-mama....
so, mcm da bese je papa-mama......

nak panggil mommy-daddy......dah mcm omputeh le pulok....
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2009 04:36 PM | Show all posts
MAMI dan PAPA

Terpengaruh dengan citer anak mami kot... cam kiut jer... Lagi pun kat umah tu semua panggilan ada.. Anak anak aku dan sepupu mereka kalau bercerita.. ayah dan ibu merujuk kepada abang dan kakak ipar ku... emak dan bapak merujuk kepada kakak dan abang ipar ku... mama plak jiran sebelah rumah ku... senanggggggg.. takyah nak sebut makcik A atau makcik B...
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2009 04:37 PM | Show all posts
anak saya panggil saya mama masa dia umur 1-3tahun....
masuk tadika 4 tahun dia terus tukar panggil saya Ibu........hai rasa kekok jugak memula tu....
dia kata cekgu tadika suruh panggil Ibu.........
sampai la sekarang panggil ibu....
yang ayahnya dulu dia panggil "abah" dah tukar panggil "ayah"....
yang kelakarnya anak selalu tersasul guna 2 perkataan abah ayah........
yang tambah kelakar bila ayahnya plak panggil kita ibu..............anak plak tertanya-tanya kenapa ayah panggil ibu jugak.............ayah bukan anak ibu.........adik je anak ibu kan??????????
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-2-2009 04:38 PM | Show all posts
Originally posted by sher99 at 24-2-2009 02:56 PM
bonda + ayah

klasik sket


Bonda memang klasik
aiva pakai dalam handphone
untuk mak aiva, aiva gelarkan mak as a bonda
untuk ayah aiva, as a ayahanda
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-2-2009 04:40 PM | Show all posts
Originally posted by hasmania at 24-2-2009 04:37 PM
anak saya panggil saya mama masa dia umur 1-3tahun....
masuk tadika 4 tahun dia terus tukar panggil saya Ibu........hai rasa kekok jugak memula tu....
dia kata cekgu tadika suruh panggil Ibu... ...


wah cerdik bangat ni anak u
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2009 05:10 PM | Show all posts
ayin blom ada anak..insya allah bln 5 nti..
tp plan nk pggil mama n papa..tp hb nk guna ibu n abah.. tak tau mana satu nk
guna.

my niece,yg umur 2 1/2 tahun, dr kecik adik i ajar pggil dia 'ibu' tp anak dia kdg2 pggil ibu, kdg2 mak.
pastu sbb yg jaga dia, mak i.. patut nya dia panggil tok.. tp sbb ktorg pggil mak, dia pun pggil mak kat tok dia.
kadg2 pandai lak dia pggil mak oyie (mak dia nm noli) n kat tok, pggil mak tok.
tah sapa yg ajar.
kat abah dia,, kdg2 dia panggil abang.. sbb tiru ibu dia yg pggil hubby dia abang.
macam2... pening
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.063454s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list