Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
8086
View
13
Reply

Topeng Muka Kain. Mcmne nk buat

[Copy link]

Author: sylvia710       Show all posts   Read mode

Author
Post time 18-8-2009 10:09 PM | Show all posts |Read mode
Teringin nk jahit topeng muka sendiri. takde la nk beli yg pakai buang je. kalau ada sesiapa yg pandai, share2 le dgn kitaorg nie.
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2009 10:14 PM | Show all posts
nak pakai g mane, mencuri ke?
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2009 10:59 PM | Show all posts
nak pakai g mane, mencuri ke?
bah_bah Post at 18-8-2009 22:14


kalau nak mencuri pakai guni beras pun boleh....................
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2009 11:12 PM | Show all posts
Post Last Edit by syazwaniadnan at 18-8-2009 23:14

1# sylvia710

i found one tutorial here
DIY Face Mask
credits to kobes
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-8-2009 08:21 AM | Show all posts
4# syazwaniadnan

thanks a lot.
niat saya bukan nk mencuri ke apa. saya naik lrt setiap hari. pegi balik memakan masa 1 jam. maksudnya saya berada dlm zon sesak dan berkongsi ruang aircond dgn ramai org. semua sedia maklum, H1N1. memang dlm 2-3 minggu ni pakai topeng. tpi hari2 kena tukar dan harga topeng makin naik. kdg2 habis stok. susah le..

so, itulah matlamat utama nk buat topeng muka kain nie.
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2009 05:08 PM | Show all posts
emmm.. satu idea yang menarik.. nanti boleh niaga.. ahaks...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-8-2009 02:19 PM | Show all posts
hehehe.. boleh la buat niaga. tpi biar harga berpatutan. niat kat ati nk tlg org jugak. baru le berkat.
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2009 07:04 AM | Show all posts
Teringin nk jahit topeng muka sendiri. takde la nk beli yg pakai buang je. kalau ada sesiapa yg pandai, share2 le dgn kitaorg nie.
sylvia710 Post at 18-8-2009 10:09 PM


my husband kerja seakan2 doktor sikit..haha

so topeng muka kain ni memang ada dulu...sejak pindah masuk dlm kotak tak pasti letak mana..


awak potong 4 segi *lebar + panjang lebih kurang tutup mulut dan hidung..

pleat sikit kiri kanan kain nanti bila letak di hidung ada space dan selesa..

kemaskan dengan bias keliling kain tu...dan lebihkan bias sebagai tali.

kalau u ada sample mask biasa tu lagi bagus..buat contoh.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-8-2009 10:30 AM | Show all posts
8# pjan

a ah.. cdg nk buat hujung minggu lepas.. tpi tak sempat. ok. kalau dh buat nanti saya war-warkan.

kat rumah memang dh ada 150 keping 3-ply mask. tpi keinginan nk buat mask sendiri still tinggi. sbb penah tgk org pakai mask buatan sndiri, mcm cun jerk..
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2009 08:38 PM | Show all posts
akak memang buat sendiri face mask ni..untuk ank2 ke sekolah...
pada asal nya tiru yang pakai buang tu...
akak buat 7 inci kali 7 inci..tang lebar tu..kedut kedutkan sehingga 3 1/2 inci
siap letak hiasan zig zag lagi...buat dua lapis..sebelah luar cotton bunga2
sebelah dalam cotton putih...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-8-2009 09:14 AM | Show all posts
10# hannan6d wah akak tempek la gmbar kat sini. utk budak2 maybe saiz lain. sbb saiz muka yg lebih kecik. yg pompuan, leh bagi kain clr pink. hehehehe.
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2009 08:16 AM | Show all posts
elok gak jahit mask pelbagai warna blh sedondon dgn tudung .
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2009 02:26 PM | Show all posts
10# hannan6d

boleh la tunjuk contoh kat sini....
saya pernah tengok di hanoi topeng muka yang cantik dan warna-warni lagi.. semuanya dibuat dari cotton
Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2009 08:59 AM | Show all posts
betul betul...mask ni buat la cun sikit....kasi menarik..budak2 pun suka pakai nanti..good luck!!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.107499s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list