Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
21265
View
130
Reply

Kes Tuntutan Edah dan Mutaah Bekas Isteri Hattan

[Copy link]

Author: amir_izwan       Show all posts   Read mode

Post time 5-11-2009 11:01 AM | Show all posts
47# Dylas

dik...ex-wf dia tuntut nafkah edah la...
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2009 11:03 AM | Show all posts
huh....very de tak sangka ekk..hattan show off very de ala2 jutawan gitu...
tu sbb duit 50K kena kaporrr dek skim cepat kaya American British Tobacco Company tu ...
Yg sampai leleh air mata tu...:lo ...
koko2 Post at 5-11-2009 08:47




Aku simpati jugak dgn artis2 jantan Malaysia yang pak zahir nya kaya raya dgn lifestyle ala Hollywood siap dgn kereta2 mewah,superbike beratus ribu dan aktiviti glamer tapi bila kes naik mahkahmah syariah semua terbongkar. Rupa nya KAYAP..!
Hingga kan kos rm300 sebulan pun tak mampu nk kasi. Hampehhh...!
Adakah ini petanda semua hasil tu tak berkat mcm sorang kawan aku cakap...(walaupun aku tak setuju 100% dgn pendapat ni )..
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2009 11:04 AM | Show all posts
nape die tunggu sampai lima tahun baru nak tuntut??
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2009 11:04 AM | Show all posts
45# abbysuria


mayb coz hattan dh ade bakal mak pd ank dia...kang lg culas nk membayor...apatah lg nk tuntut hak penjagaan...
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2009 11:09 AM | Show all posts
ye nafkah mutaah ngan edah tu la yang aku maksudkan..benda tu mmg jadi hak isteri lepas cerai..walaupun isteri ade gaji nafkah tu mmg tetap kene bagi..mutaah tu kalo suami ade duit banyak leh la m ...
UnaHusna Post at 5-11-2009 10:58


ok...paham dah...
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2009 11:13 AM | Show all posts
mungkin dia tuntut sbb bengang sbb hattan dah mula kenakan mcm2 syarat utk dia jumpa anaknya. kan ada kt bhgn bawah article tu. kira mcm bengang kt hattan, dia bls dendam dgn cara ni le sdgkan selama ni dia dah byk bertolak ansur x tuntut edah dan mutaah selama 5 thn.
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2009 11:14 AM | Show all posts
25# 800214  

Nama pun nafkah edah..so apply selama tempoh edah je...normally 3bln...selalunya dikira kebiasaan belanja utk sebulan yg somi wajib tunaikn semasa masih bersama i.e tempat tinggal (se ...
zanorba Post at 5-11-2009 10:57


setau aku kalau nafkah edah tak dijelaskan dalam tempoh edah, nafkah tu dikira jadi hutang suami. suami wajib bayar jugak.
Tapi kalau tempat kediaman kalau tak dituntut dalam tempoh edah, hak isteri die utk dptkan tempat kediaman tu dikira luput, x dikira as hutang suami.

dan perlu diingt, hak2 isteri ni di anggap terhapus kalau isteri tu nusyuz...
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2009 11:18 AM | Show all posts
ok...paham dah...
alahai Post at 5-11-2009 11:09


time kasih..
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2009 11:18 AM | Show all posts
47# Dylas  

dik...ex-wf dia tuntut nafkah edah la...
zanorba Post at 5-11-2009 11:01


Oppss..sori!
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2009 11:22 AM | Show all posts
setau aku kalau nafkah edah tak dijelaskan dalam tempoh edah, nafkah tu dikira jadi hutang suami. suami wajib bayar jugak.
Tapi kalau tempat kediaman kalau tak dituntut dalam tempoh edah, hak is ...
maxim Post at 5-11-2009 11:14


ye betol tu encik meksim..good explanation..
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2009 11:30 AM | Show all posts
Suami pun kadang2 bukan boleh percaya sangat...so kaum wanita sebelum anda di tinggalkan simpan duit banyak2 & jgn bgtau suami. Sekurang2nya anda telah bersedia. Kalau si suami xnak bg nafkah biarkan. ...
aikee04 Post at 5-11-2009 07:44


APA???? KO PANGGIL AKU KER???
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2009 11:32 AM | Show all posts
Demikian tegas Arianie Mohd. Abidin, bekas isteri penyanyi Hattan apabila diajukan soalan berhubung tuntutan edah dan mutaah yang tergantung sejak difailkan pada 2006 di Mahkamah Rendah Syariah di sini.

kan dia kata dah failkan sejak 2006 tp still tergantung. ariani dah x leh bg peluang lg pd hattan lbh2 lg sejak hattan kenakan mcm2 syarat utk jumpa adam. hattan ni mmg kaki pukul bini. pastu sibuk call ariani ajak baik semula. sape nak!!
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2009 11:39 AM | Show all posts
setau aku kalau nafkah edah tak dijelaskan dalam tempoh edah, nafkah tu dikira jadi hutang suami. suami wajib bayar jugak.
Tapi kalau tempat kediaman kalau tak dituntut dalam tempoh edah, hak is ...
maxim Post at 5-11-2009 11:14


mmg le...my post xde pulak kata sebaliknya...
fyi, byk jg kes yg mana ex-hb tetap byr umah/ or sewa umah, jg bg duit & tanggung semua (sama spt masa masih somi&is3 yg sah) selama 3bln lps cerai, tp ex-wf tuntut jg coz depa ingat asal nafkah edah je kena tuntut & ex-hb wajib bayar..

nafkah edah yg x ditunaikn selama tempoh edah, of coz la jd hutang & ex-hb wajib bayor dik...
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2009 12:44 PM | Show all posts
bini dia biasa ...okeyla...cantik lagi adik dia....dia ni mmg pramugari....mmg bagusla dia buat mcm tu, kalau tak nafkah dia n anak entah kemana....
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2009 01:06 PM | Show all posts
mane x yer.. aku jumpe kat celcom... bebel sbb tepon kene bar.. hek eleh.. dh x bayor. kene bar ler..
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2009 01:07 PM | Show all posts
mane x yer.. aku jumpe kat celcom... bebel sbb tepon kene bar.. hek eleh.. dh x bayor. kene bar ler..

hana81 Post at 5-11-2009 13:06


tu ttiba nak mntak nafkah tu psl nak bayar bill celcom la tu kot?
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2009 01:19 PM | Show all posts
biarla dia tuntut hak dia
ntah dpt ke takdpt blkg kire
si hattan tu mmg keji
pakai nama arianie beli aset mcm2
takde duit nak baya poyo lebih ngan 3 line dia
pastu nama ariani yg kene blcklist
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2009 01:33 PM | Show all posts
39thn dah dia, lawa juga
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2009 01:42 PM | Show all posts
alahai hattan..harapkan  kete je mewah..nafkah edah pon tk mampu byr ka?
malu je..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-11-2009 01:47 PM | Show all posts
my tolento tu kau pnya ke amir izwan
punya la blambak iklan
dah la byk iklan ebook2 seks plak tuh  
nk iklan pn agak2 la skit..smpai mls org nak gi


Taklah meksim. Tp cadangan itu akan diusulkn kepada pengurusan mytalento tu :p
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2009 01:48 PM | Show all posts
Taklah meksim. Tp cadangan itu akan diusulkn kepada pengurusan mytalento tu :p
amir_izwan Post at 5-11-2009 13:47


boleh blah
cam la aku xreti baca ade nama ko jd penulis kat situ
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2009 01:50 PM | Show all posts
Mustahil rocker tua tu tak bagi sesen pun,Hattan kan banyak duit tahap jutawan tu.
Ni mesti kes nak mintak ratus ribu ....
adikara2005 Post at 5-11-2009 02:25


ariani mintak ratus ribu???
jap aku nak gelakkkk.....
ariani ni baik (or..naive??)
hattan tu bukan aje tak bagi nafkah
tp segala utang piutang die yg so called biz beso2 tu
si ariani ni la yg nanggong
jadi guarantor
bile ex laki tak bayo
of course le bank cari guarantor
sambpai si ariani ni kene tahan kat imigresen mase nak pi kije
not only that
gaji pun co kene bagi cash hoccayyyyyyyyyyyyyyyyyy
sbb kalu masuk account
bank tahan...
cam gitu la yg aku dengo
p.s.....kalu ade yg tak betul mintak ampun yekkkkkkkkkkkkkk
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2009 01:56 PM | Show all posts
mmg kalo dah kene bankrap
takleh gi oversea
saving acc sume kene freeze
kesian kan
tp sbb dia keje stewardess maybe imigresen lepaskan
kene tanggung berak ex laki
yg cam hampehh ni
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2009 02:00 PM | Show all posts
nape die tunggu sampai lima tahun baru nak tuntut??
januarybaby Post at 5-11-2009 11:04


yg hak tetap la hak wlopon dh 5 tahun berlalu
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2009 02:08 PM | Show all posts
tuntut jangan x tuntut...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.053323s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list