Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123
Return to list New
16089
View
57
Reply

All about Modenas Xcite

[Copy link]

Author: winamp05       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 13-11-2009 07:50 PM | Show all posts
40# takumi86


camna ko kira detail top speed ko ?
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2009 11:54 PM | Show all posts
Lekat GPS kot, hehehe...
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2009 11:54 PM | Show all posts
Lekat GPS kot, hehehe...
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2009 01:16 AM | Show all posts
Post Last Edit by Alt-F4 at 15-11-2009 01:18

hehe.. mmg laju betul motor korang.. kalo aku folo ni.. mau tertinggai bertiang2 aku ni..

motor aku topspeed 100kmj je.. pulas dah takleh blah dah.. camna nak buat ekk?? kena tanya otai2 nih.
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2009 03:19 PM | Show all posts
Nak kasi naik top speed ek...? Buleh, buleh... memula ko kasi korek blok, bubuh piston racing jenis high compression, pastu pakai camshaft racing dgn injap racing... pastu plet klac kasi tukar klac racing, bearing enjin pun jenis racing gak... pastu pakai coil racing dgn CDI racing... sebagai penambah perisa, ko kasi tukar skali karburetor bubuh karburetor TZM ker dan gak ekzos racing macam cap AHM ker YY Pang ker ntah haper2 laa lagi...

Amaran: Kalau kantoi dgn polis / JPJ nanti haku tak bertanggungjawab okey... berani bikin motor berani tanggung laa, hehehe...
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2009 09:16 PM | Show all posts
Nak kasi naik top speed ek...? Buleh, buleh... memula ko kasi korekblok, bubuh piston racing jenis high compression, pastu pakai camshaftracing dgn injap racing... pastu plet klac kasi tukar klac racing,bearing enjin pun jenis racing gak... pastu pakai coil racing dgn CDIracing... sebagai penambah perisa, ko kasi tukar skali karpekpekor bubuh karpekpekor TZM ker dan gak ekzos racing macam cap AHM ker YY Pang ker ntah haper2 laa lagi...
Squall-Leonhart Post at 15-11-2009 15:19


fuhhh... kalo aku la... baik tukar motor terussss...
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2009 01:18 AM | Show all posts
hupgred pi superbike lah.. good handling.. good braking.. good power and weight ratio.. and more safety..

vote for superbike.
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2009 01:47 AM | Show all posts
tp xleh cilok mase sesak
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-11-2009 09:23 AM | Show all posts
48# nik2121

tul tu..... ade kelas, xleh nak makan roti masa cilok cilok...... hik hik hik
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2009 10:24 AM | Show all posts
member aku naik motot keris ni.. dia kata enjin berbunyiikk..
aku suspekk piston /blok sudah calar gamaknyerr
thereforee.. biler nak banjer aku cikencop.. hihhii
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2009 06:05 PM | Show all posts
member aku naik motot keris ni.. dia kata enjin berbunyiikk..
aku suspekk piston /blok sudah calar gamaknyerr
takumi86 Post at 18-11-2009 10:24

Tengok gak kat part mana yang berbunyik tu... kalau dari depan, maybe psl knocking ataupun valve clearance nak kena adjust balik... kalau kat belah kiri, maybe psl coil generator dah bergesel dgn magnet flywheel... sumer nak kena diagnose laa camaner baru bleh tau apa punca sebenar...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-7-2010 10:45 AM | Show all posts
Reply 51# Squall-Leonhart

kebelakangan ni aku ade mengalami masalah yg sama, ade bunyi pada enjin, tak tau bunyi tang mana. camna nak investigate masalah tu ? lg satu 5 bulan lepas aku ade pakai spoket saiz 42, 15. pikap mmg best naik bukit ke apa, tp untuk jalan jauh laju laju tu kureng sikit lah. dan aku rasa macam ada efek pada enjin aku ler.
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2010 11:43 AM | Show all posts
Reply 52# winamp05

aku pun selalu jadi kalo tukar sprocket ni... top ada. pikap kureng... nak cari pikap, top pulak kureng... mmg kena main2 dgn size sprocket tu... tak pun layan stendet kilang la...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-7-2010 12:17 PM | Show all posts
Reply 53# ryo_takahashi1

xcite punya stendet kilang brapa ye, aku dah lupa la. ingat bulan ni nak try 40 - 15 pulak, dulu guna 39 - 15 xmasyuk la, pikap ngan top dedua xdapek.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-8-2010 03:31 PM | Show all posts
Tengok gak kat part mana yang berbunyik tu... kalau dari depan, maybe psl knocking ataupun valve c ...
Squall-Leonhart Post at 18-11-2009 06:05 PM



x-cite aku dah start bunyi macam tu dah. apa pasal tak tau. kalau waktu enjin sejuk tu, start and bawak time ujan tak bunyik dan sedap pulak bawak. tapi kalau waktu panas, alahai.... rasa xbest enjin. bunyi kasar semacam. kalau bawak dalam 80 - 100 kmj tu mmg bunyi, dah masuk 100kmj keatas dah tak dah bunyi. slow balik musti bunyi. apa pasal ye encik squal ?
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2010 11:33 PM | Show all posts
aku dah jual x cite. thn 2008. kedai ambik 1600 je..
skarang aku pakai lc.. puas hati lah setakat ni..

sory of topik
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2010 03:49 AM | Show all posts
x-cite aku dah start bunyi macam tu dah. apa pasal tak tau. kalau waktu enjin sejuk tu, start  ...
winamp05 Post at 24-8-2010 03:31 PM


salam win,
odometer dah berapa jauh?
teman punya kriss start kena macam komer bila mileage dah cecah above 36K...
kalau ikut kes teman, either timing chain atau tensioner timing chain dah kong,
so bunyi kasar itu disebabkan timing chain bergesel dengan part besi lain..
solution teman buat, tukar one set timing chain.. terus senyap balek dan smooth...
skang odo teman dah exceed 39.7k dah.. 40.5k tukar lube..
still smooth dan sedap.. pakailah syntium Moto Sungai Petani..
gerenti anda tidak menyesal..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2017 12:01 AM | Show all posts

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.127386s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list