JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
101094
View
1717
Reply

Mercedes GP Petronas..

[Copy link]

Author: yastross       Show all posts   Read mode

Post time 26-1-2010 03:28 PM | Show all posts
mclaren dah mula risau
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-1-2010 04:48 PM | Show all posts
Tak ade driver no 1 dlm team Merc Gp...kata Brawn..

    I would dispute this title of the number one driver C the number one driver is the fastest one, explained Brawn. Whoever is the fastest driver and winning the most races, you can argue is the number one driver. We will give maximum support to both drivers.

    Of course if a championship starts to develop, where one driver has a greater chance of winning the championship, or it becomes numerically possible only for that driver to win the championship, then there may be different priorities.

    It will be absolutely evenly split and I think we demonstrated this past season that we gave both Jenson [Button] and Rubens [Barrichello] absolute equal support.

    That will be the case this year and it is there for both drivers to establish their positions, beat each other, compete with each other but do it in the correct fashion in a constructive way. That will be the strength of the team to achieve that. We dont have a number one driver and we dont intend to have a number one driver.

Message to Rosberg!!! Beat Schumacher and you have nothing to worry about at Mercedes GP..
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2010 07:09 PM | Show all posts
100# weta_studio
shell dah berpatah hati....

tak nak taja dah 7 WC.....
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2010 09:32 PM | Show all posts
i'm suprise at petronas

cuma leh hijau kat nama petronas je, nampaknya petronas kalah ngan merc gp
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2010 08:13 AM | Show all posts
apa yg penting sgt kaler ijau tu?at leas logo n nama petronas tu dh ada...masa bmw lagi takde langsung kaler ijau...
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2010 11:24 AM | Show all posts
ade la skit kaler hijau

even tak byk
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2010 11:25 AM | Show all posts
yesssss betul tu... time BMW tak de langsung hijau...

yg ni ade gak... kire ok la tu... garang gak design merc ni
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2010 11:34 AM | Show all posts
107# akughi design kereta or livery tu??
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2010 01:57 PM | Show all posts
hijau tulisan tu pun tak brapa nampak, aku tgk cam kaler itam je
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2010 03:55 PM | Show all posts
108# weta_studio


dua dua pun ade kan....
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2010 05:10 PM | Show all posts
amende dua-dua, kaler hijau & itam ke
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2010 08:15 PM | Show all posts
Mercedes Petronas ni jadi tumpuan ramai....

sesion lepas Mclaren jadi tumpuan, alih-alih tak menyerlah...

mungkim jugak la firasat aku team ni akan jadi macam mclarens tahun lepas....

terkial-kial....... pujian driver melebihi segalanya.
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2010 09:24 PM | Show all posts
dengan adanya michael dengan tok guru brawn....

jadi competitor championship tim ni....

aku nak sokong ferrari salah nak sokong merc salah..

patut michael dok dengan alonso kat ferrari...

suruh michael ajaq skit budak sepanyol tu the german way
Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2010 06:36 AM | Show all posts
113# hyphrigian

dah bagi peluang....

tapi tak dapat nak ajaq jugak budak spenis tu.....

dapat jadi WC lagi, tu yang merapu nak bersara.....
Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2010 01:53 PM | Show all posts
dah bagi peluang....??

peluang di Mclaren menang WC ke3..

pastu peluang kedua dalam Renault menang WC....

then peluang lagi diberi oleh Ferrari.3 team memberi peluang utk menang WC lagi...

lepas Ferrari..maybe MercedesGP..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-1-2010 09:00 AM | Show all posts
F1: GP Malaysia awal satu jam
Oleh SHAHRIL NIZAM ABDULLAH
shahril@kosmo.com.my


MENTERI Belia dan Sukan, Datuk Ahmad Shabery Cheek (kanan) dan
penasihat Petronas, Tun Dr. Mahathir Mohamad melihat jentera Mercedes GP Petronas di Suria KLCC, Kuala Lumpur semalam.

MUNGKIN kerana tidak mahu insiden sama berulang lagi, perlumbaan Formula Satu (F1) Grand Prix (GP) Malaysia edisi ke-12 tahun ini akan bermula pada jam 4 petang berbanding 5 petang seperti musim lepas.

Perlumbaan GP Malaysia musim 2009 menyaksikan satu sejarah tercipta apabila perlumbaan di Litar Sepang itu terpaksa ditamatkan lebih awal selepas tertangguh lebih dua jam berikutan hujan lebat.

Begitupun, Ketua Pegawai Eksekutif Litar Antrabangsa Sepang (SIC), Razlan Razali memberitahu, perubahan masa itu tiada kaitan dengan insiden tersebut.

Untuk rekod, ini adalah kali kedua SIC mengubah waktu perlumbaan di mana sebelum musim 2009, jadual perlumbaan telah pun diubah kepada 5 petang daripada waktu asal dalam sepuluh edisi lalu iaitu 3 petang.

"Bagi perlumbaan musim 2010 ini, kami telah mendapat persetujuan daripada Persekutuan Aotomobil Antarabangsa (FIA) untuk mengubah masa perlumbaan dari jam 5 petang tahun lepas kepada jam 4 petang.

"Perubahan ini dilakukan bagi menarik lebih ramai penonton dari benua Eropah dan benua lain, sekali gus menambah jumlah bilangan peminat F1 yang menyaksikannya di rumah," kata Razlan pada sidang akhbar pelancaran kempen I Love F1 di Suria KLCC semalam.

Sementara itu, pengerusi SIC, Datuk Mokhzani Mahathir berkata, perubahan masa itu amat sesuai kerana ia memberi peluang kepada peminat F1 seluruh dunia terutamanya di Eropah menyaksikannya secara langsung menerusi televisyen.

Namun ketika ditanya sama ada SIC akan menggunakan khidmat bomoh hujan bagi mengelak insiden tahun lepas berulang, Mokhzani menjawab: "Perkara ini susah untuk dijawab. Biarlah yang berkuasa (Tuhan) menentukannya."

Mokhzani turut menambah bahawa SIC akan menampilkan kelainan pada perlumbaan GP Malaysia 2010 dengan pelbagai program diatur kepada peminat F1 yang hadir menyaksikannya di Litar Sepang.

"Saya percaya dengan kehadiran semula juara tujuh kali, Michael Schumacher dari persaraan, ia akan menarik lebih ramai peminat F1 tempatan datang menyaksikan kehebatannya.

"Namun, selain Schumacher, SIC juga menyediakan pelbagai lagi aktiviti menarik bagi peminat yang datang ke SIC menerusi kempen I Love F1 ini.

"Antaranya ialah empat pas percuma kepada peminat bertuah menyaksikan perlumbaan di petak permulaan, 20 pas masuk melawat dan menyaksikan perlumbaan di pit pasukan terpilih, cabutan bertuah dan pelbagai lagi," tambah Mokhzani.

Perlumbaan GP Malaysia musim 2010 akan berlangsung pada 2 hingga 4 April depan.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-1-2010 09:02 AM | Show all posts
Rosberg dijamin dapat layanan adil

MADRID - Nico Rosberg diberi jaminan akan mendapat layanan sama rata dengan rakan sepasukannya, Michael Schumacher jika memenangi perlumbaan pembuka musim Grand Prix (GP) Bahrain pada 14 Mac depan.

Ketua pasukan Mercedes GP Petronas, Ross Brawn berkata, dia yakin Schumacher akan membantu Rosberg meraih gelaran sulung dalam kariernya dalam perlumbaan Formula Satu (F1).

"Saya tidak mahu hanya Michael (Schumacher) mendominasi perlumbaan. Saya mahu kedua-dua mereka berlumba dengan gigih dan memenangi perlumbaan.

"Pada akhirnya, kami mahu memenangi kejuaraan," kata Brawn kelmarin.

Brawn menambah, dengan kepakaran serta pengalaman luas yang dimiliki Schumacher akan membantu Rosberg menjadi seorang pemandu yang berbakat dan digeruni suatu hari nanti.

"Ini adalah salah satu sebab kenapa Nico tidak dapat memberi saingan yang sengit," katanya.

"Kedua-dua mereka perlu bekerja keras untuk menewaskan satu sama lain tetapi jika ia berlaku dengan semangat dan cara yang betul, mereka akan berjaya.

"Saya lihat mereka sebagai gandingan yang baik dan saya berbangga Nico terbabit dalam situasi ini.

"Mereka bekerjasama dan saya yakin Michael akan dapat membantu Nico mengembangkan kariernya.

"Michael telah kembali daripada persaraan tetapi kami perlu terima hakikat bahawa dia akan bersara buat selama-lamanya dan ketika itu, kami mempunyai Nico." - AP
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2010 08:24 AM | Show all posts
best ape race dalam hujan
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2010 12:27 PM | Show all posts
117# yastross

ye la tu adil

dengan schumacher & brawn takkan ada istilah adil

jangan salah faham, ni sebab setiap strategy dan car development schumacher yg involve sendiri
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2010 12:51 PM | Show all posts
114# Yo-Ya


bagi MS dok sekali dengan alonso kat ferrari....

baru dia tau 2x WC dengan 7x WC..beza banyak kot
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2010 08:49 PM | Show all posts
120# hyphrigian

emmmm,.....

kalau di takdirkan dua hero tu berada 1 team....

semua orang duk menunggu.....

akan ada satu pemenagnya.......

yang pasti si tua akan berundur
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-2-2010 02:36 AM | Show all posts
117# yastross

ye la tu adil

dengan schumacher & brawn takkan ada istilah adil

jangan salah faham, ni sebab setiap strategy dan car development schumacher yg involve sendiri
ShadowChaser Post at 1-2-2010 12:27


kene tgu result first @ 2nd race le nampaknye...kt situ baru betul2 nampak bayang sebenar..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-2-2010 02:38 AM | Show all posts
Post Last Edit by yastross at 2-2-2010 02:40
best ape race dalam hujan
weta_studio Post at 1-2-2010 08:24


Best tgk keta bersepai jee...
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2010 11:16 AM | Show all posts
Schumacher thrilled with first day back

Michael Schumacher said his excitement at his first test with Mercedes at Valencia today (Monday) was comparable to the first time he drove a Formula 1 car nearly 20 years ago.

The seven times world champion made his debut with his new team as the testing ban finally ended, taking over from team-mate Nico Rosberg for the final 90 minutes and getting up to third in the final results for the day.

Although Schumacher drove a 2007 Ferrari when evaluating his fitness last summer and spent three days in a GP2 car last month, today's test marked the real start of his eagerly anticipated comeback.

"In a way it's like 1991, honestly," he said.

"When I came into Formula 1 I was shocked on the first lap and extremely excited on the second and further laps C and it is exactly like that today.
"I feel like a young little boy that has a toy in his hands and then just enjoys himself."

Although he was unwilling to be drawn on the car's performance today C replying "I hope so, but this is yet to be proved" when asked if the Mercedes was a potential title contender C Schumacher was satisfied with the team's start.

"I think we have done a very good job," he said.

"The guys did a superb job being out there, just making a few control checks and making the car reliable.

"We did more than 80 laps, and for the first day that is a superb job."

He also underlined that he had no fitness problems, having fully recovered from the neck injury that prevented his planned comeback with Ferrari last summer.

"I am [feeling] very good," Schumacher said.

"I have worked out very well and prepared myself extremely precisely and that's the result."

Schumacher has raised eyebrows by continuing to use the red helmet he adopted for the second half of his F1 career, a design generally associated with his former team Ferrari.

But he insisted his helmet colours had no link to his old employer.

"That's my sign," he said.

"At the time there was a completely different reason why I chose this colour, nothing to do with Ferrari."

He admitted that seeing Ferrari, his team from 1996 to 2009, working without him felt odd.

"Naturally to suddenly see my old car on the track and not sitting in it, it is a strange sensation," said Schumacher.

"But it was good to see my 'brother' [old friend Felipe Massa] on the track, in the car and I'll enjoy seeing my friends down at Ferrari some time this week."





Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2010 11:17 AM | Show all posts
121# Yo-Ya takut yg muda kena tendang tu je
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.046654s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list