Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
246131
View
1089
Reply

[MISTERI PELARIS]Gerai Makan/Restoran/Warung yang sedap/X sedap.

  [Copy link]

Author: sya_sugar_sugar       Show all posts   Read mode

Post time 17-2-2017 01:30 PM | Show all posts
syue86 replied at 17-2-2017 11:32 AM
pdhal selalu je die smyg kt situ..hmmm

kan.. selalu naampak pakcik tu solat di tempat kejadian, tak syok pula yang dihalau tu berniaga laksa je pon.. bukan pisang goreng meletops macam dia org
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 02:48 PM | Show all posts
HazeLJoseph replied at 17-2-2017 01:30 PM
kan.. selalu naampak pakcik tu solat di tempat kejadian, tak syok pula yang dihalau tu berniaga la ...

betul..kalaupun org tu mniaga air sama mcm diorg
bsaing je la secara sihat..klu sedap org cr pnye
rupenya bkn i je dpt layanan sinis dr diorg
ramai je kena cmtu
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 03:52 PM | Show all posts
syue86 replied at 17-2-2017 02:48 PM
betul..kalaupun org tu mniaga air sama mcm diorg
bsaing je la secara sihat..klu sedap org cr pnye ...

Harap jadi pengajaran bila dah viral gini... ce maniskan muka.. mesti lagi panjang orang beratur, entha kt thread isu semasa kot nampak semalam kata kena angkut dengan mbpj.Harapnya jadi pengajaranlah.
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 04:18 PM | Show all posts
HazeLJoseph replied at 17-2-2017 03:52 PM
Harap jadi pengajaran bila dah viral gini... ce maniskan muka.. mesti lagi panjang orang beratur,  ...

ade je smlm n hari sblumnya
hari jumaat slalu xde
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 07:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Most kedai ada plaris..kawan ckp...kalau kedai siam lagila...bukan seekor dua ekor...berpuluh2 pun ada..
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 08:44 PM From the mobile phone | Show all posts
syue86 replied at 17-2-2017 04:18 PM
ade je smlm n hari sblumnya
hari jumaat slalu xde

Kih3 informer kt CI salah info lahh tuuu
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 08:44 PM From the mobile phone | Show all posts
awaynepian replied at 17-2-2017 07:45 PM
Most kedai ada plaris..kawan ckp...kalau kedai siam lagila...bukan seekor dua ekor...berpuluh2 pun a ...

Pelaris mek mek comey pon ramai juga kihkihkih
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2017 08:56 AM | Show all posts
HazeLJoseph replied at 17-2-2017 08:44 PM
Kih3 informer kt CI salah info lahh tuuu

skg diorg dh letak pita putih merah tu
diorg sita kawasan tu..so dh xde mjual
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2017 10:26 AM | Show all posts
HazeLJoseph replied at 6-6-2016 04:17 PM
Aku pgl pisang goreng pakcik BN ,sebab dia selalu pakai baju BN hahaha..

Aku geli gak lah van  ...

aku dulu duk sri damansara. laki aku suka beli goreng pisang dia. aku haritu try la hampeh tak sedap lsg mula2 tapi heran nape ramai beratur beli goreng pisang dia.. satu hari aku kua jalan2. laki aku pun singgah nak beli goreng pisang dia.. aku maybe time tu lapar kot atau mmg xtau nak mkn apa dalam kete nampak pulak goreng pisang aku pun makan laa.. eh sedap pulak goreng pisang ni mmg xcukup 1 plastik. sampai laa skrg ni walau dah pindah, kalau aku p sri damansara mmg aku terbyg2 je nak singgah beli goreng pisang dia haha. dulu kemain komen tak sedap la apa la. aku pun rasa pakcik tu masyuk meniaga kat ctu. tgk kete manjang berderet parking tepi, dari kancil sampai ke ferrari. Selain pakcik goreng pisang tu aku suka gak makan kat baragas.
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2017 02:42 PM | Show all posts
syue86 replied at 20-2-2017 08:56 AM
skg diorg dh letak pita putih merah tu
diorg sita kawasan tu..so dh xde mjual

hah.. itulah husband balik kerja hari jumaat haritu beritahu. Adalah hikmahnya tu, dah bersita dah, eloknya cari je tempat yang boleh berniaga.Macam kat area meranti tu kan ada area gerai-gerai tetap. Tapi kalau dah jenis tak boleh berkongsi tempat berniaga, payah juga
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2017 02:44 PM | Show all posts
Jajabeans replied at 20-2-2017 10:26 AM
aku dulu duk sri damansara. laki aku suka beli goreng pisang dia. aku haritu try la hampeh tak sed ...

Kan... sebab barter tepung dia bancuhan sendiri juga tu. Kalau yang ready made tidaklah rapuh gitu. Tapi itulah, tak tau tang mana pelaris pakcik tu sampai kereta penuh bersusun. nak kata manis muka sebagai pelaris tidaklah juga, sebab muka ketat manjang. Kihkihkih maybe pelaris buka di tempat yang tak ada org jual pisang goreng.
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2017 10:23 AM | Show all posts
HazeLJoseph replied at 20-2-2017 02:44 PM
Kan... sebab barter tepung dia bancuhan sendiri juga tu. Kalau yang ready made tidaklah rapuh gitu ...

tapi kan hazel, kat kl ni org bukan kira
dah balik keje stress, pisang sedap sikit pun rasa nikmat dunia
contoh aku jelah, kalau duk kg bersepah org jual pisang goreng-----> automatically aku jadi pemilih, nak yang paling sedap kat tekak aku,pastu nak yg bersih
tapi kalau aku duk kl ni, gerai mana aku nampak first masa balik keje, hatta pisang sebiji dia potong 4 pun (kalau kt kg potong dua jer okeh)
aku ttp beli sebab no choice

pasal pakcik yg korg cite kat thread ni, maybe sebab dia pioneer pisang goreng kat situ kots dan mmg kene selera, tu org sanggup beratur berabad kan??
aku ni spesies kurang sabaq, kalau dari jauh aku nampak ramai,
aku rela tukar menu lain
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2017 04:48 PM | Show all posts
ctsueraya replied at 21-2-2017 10:23 AM
tapi kan hazel, kat kl ni org bukan kira
dah balik keje stress, pisang sedap sikit pun rasa nikma ...

Khabarnya berbelas tahun meniaga situ, dari duduk rumah biasa-biasa dah duduk banglo gituu....
Tapi barter pisang dia memang okay, cuma pisang kerat 8 macam kerepek tu yang sedih, dan dia pandai pilih pisang yang sedap.

Org gini tayah pakai pelaris, kalau pandai buat sedap. Yang tak sedap jenis ketat muka je kihkihkih.
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2017 04:56 PM | Show all posts
HazeLJoseph replied at 21-2-2017 04:48 PM
Khabarnya berbelas tahun meniaga situ, dari duduk rumah biasa-biasa dah duduk banglo gituu....
Ta ...

hadoii kerat 8 tu sadis bebenor bunyinyer
ko ni buat aku teruja jerk
nanti kalau aku terlalu area sana
harus aku carik jugak ni pisang goreng pakcik melethups muka ketat
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2017 07:35 PM From the mobile phone | Show all posts
ctsueraya replied at 21-2-2017 04:56 PM
hadoii kerat 8 tu sadis bebenor bunyinyer
ko ni buat aku teruja jerk
nanti kalau aku terlalu are ...

Keh3 tapi kawasan tu macam dah disita. Tak tahulah kalau dia beralih ke tempat lain pula..  Nanti kalau ada nampak sefamily pakai baju bunga-bunga berniaga pisang goreng,  dialah tu.
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2017 02:46 PM | Show all posts
HazeLJoseph replied at 21-2-2017 07:35 PM
Keh3 tapi kawasan tu macam dah disita. Tak tahulah kalau dia beralih ke tempat lain pula..  Nanti  ...

yang mengamuk2 ugut nak rogol pompuan meniaga kat situ tu ke?
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2017 02:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by HazeLJoseph at 23-2-2017 03:00 PM
renko replied at 23-2-2017 02:46 PM
yang mengamuk2 ugut nak rogol pompuan meniaga kat situ tu ke?


Haah,  kalau selak2 pages belakang memang ada perbincangan laku keras pisang goreng dia. Oklah pun barter pisang goreng tu,  cuma attitude peniaga tu la. Rasanya pemilihan temapat tu mmg startegik,  tak ada unsur pelaris dan etc.  Dah tengah2 tempat tu dia sorang je berniaga pisang goreng, memang org tertumpulah.
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2017 03:24 PM | Show all posts
HazeLJoseph replied at 23-2-2017 02:49 PM
Haah,  kalau selak2 pages belakang memang ada perbincangan laku keras pisang goreng dia. Oklah p ...

patut la sombong je
memang laku keras rupenye jualannye
pastu ape yang dorang meroyan bila ada org meniaga sekali?
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2017 06:14 PM From the mobile phone | Show all posts
renko replied at 23-2-2017 03:24 PM
patut la sombong je
memang laku keras rupenye jualannye
pastu ape yang dorang meroyan bila ada o ...

Khabarnya dianorg dah berniaga berbelas tahun kat situ,  entahlah berniaga bazar ramadhan pun dia org gaduh juga., yg kes latest ni,  awek tu jual laksa,  kebetulan jual air bancuh,  dia org pun ada jual air bancuh juga,  crash disitu. Tapi saya kalau jadi dia org mmg no worries la..  Org sanggup beratur panjang tunggu dia org goreng pisang,  mmg tak kemana la rezeki tu.
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2017 08:47 AM | Show all posts
HazeLJoseph replied at 23-2-2017 06:14 PM
Khabarnya dianorg dah berniaga berbelas tahun kat situ,  entahlah berniaga bazar ramadhan pun dia  ...

tamak betul
xnak berkongsi rezeki dengan orang lain
jenis xpercaya rezeki allah kot
abistu sekarang dengar cte da xboleh meniaga situ ye
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2017 10:08 AM From the mobile phone | Show all posts
MissKhalisyah replied at 7-12-2015 10:37 PM
Crita pasai Cendol Bakar ni..mai nak crita....time sy study kt IPG Lembah pantai 2thn lps..mmg sla ...

Sy memg dok kuala selangor. Biasa sabtu ahad @ cuti je orang ramai.. hari biasa ada seketul 2 je orang singgah. Dulu ada rela jaga skrg dah tarak.     aa servic mcm apantah nak bungkus nasi ayam pun berjam2.. mulut je bising.. mmg budak2 jaga.. pastu x g dah... hari2 lalu x teringin pun         
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2017 05:37 PM | Show all posts
HazeLJoseph replied at 20-2-2017 02:42 PM
hah.. itulah husband balik kerja hari jumaat haritu beritahu. Adalah hikmahnya tu, dah bersita dah ...

diorang dah meniaga balik smlm
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2017 07:02 PM From the mobile phone | Show all posts
syue86 replied at 28-2-2017 05:37 PM
diorang dah meniaga balik smlm

Uihh..  Kuat kabel dia org tu. Payung kuat gitchuu..
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2017 02:04 PM | Show all posts
Santeira replied at 7-2-2010 01:21 PM
Thread ni rasanya boleh merged dgn topik pelaris perniagaan. Akan dimerge sedikit masa lagi.

@sy ...

haremnye chuols punya avatar
utk x TT, penah mkn nasi kandaq beratur. penat je beratuq last2 rasa biasa2 je. sedap lg mamak biasa kat KL
so insyaAllah xde pelaris

Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2017 02:55 PM | Show all posts
yg gerai kt kuantan otw pi kl tu aku tgk smpai skrg wujud. betul ke crita kedai tu pkai pelaris> yg aku tgk rmai org suka sb byk pilihan n luas. suka mkn tmpt mcm tu.

sebut pasal nasi lemak, dekat ktn area cenderawasih ada 1 kedai nasi lemak malaysia. nasi lemak dia sedapp gilerrrr. beza bertiang2 dgn nasi lemak antarabgsa. nasi dia jnis berderai, ada paru goreng, smbal dia sedap amat. smbal dia kaler gelap. n manis2 pedas. ehh paru dia xgoreng tp rebus, pastu ada pilihan sayur lg, suka yg kangkung rebus. plus siap ada keropok. xtau la ada lg ke.. teringin sgt
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.049660s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list