JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
263165
View
1102
Reply

[MISTERI PELARIS]Gerai Makan/Restoran/Warung yang sedap/X sedap.

  [Copy link]

Author: sya_sugar_sugar       Show all posts   Read mode

Post time 4-9-2013 11:00 AM | Show all posts
guablur7 posted on 4-9-2013 01:03 AM
a few times gua nk g sarapan kat kedai nasi lemak cinta sayang ni tp tk dapat..gua datang area ku ...

Pagi memang ramaiiiii sangat dan malam lagi ramai kan.Kalau kat Shah Alam ni aku rasa memang banyak restoren angker
Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2013 12:45 PM From the mobile phone | Show all posts
kalo setuju part yg mandrem2 ni sebab mender ni mmg ada jd..tp jgn ler taksub benor smpai masak char kuey teow 1 1 pun dipersoal.char kuey teow mmg masak 1 1 ikut yg diorder.bukan mee talam pasar malam nie.aduhyai.hehe..setan mmg suka kencing dlm pinggan hidangan org yg makan tak baca bismillah..kena selalu beringat la.hehe
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2013 04:06 PM | Show all posts
pu3_rania posted on 31-8-2013 12:35 AM
Kalau datang dari arah Kuala Selangor lokasi kedai di sebelah kanan so kena menyeberang ke sebelah ...

ko cerita buat aku terliur weh!
naseb aku tak mengandung ke hape
klu mgidam tak ke naya
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2013 03:02 PM | Show all posts
Aku suka makan nasik lemak kat jalan meru, klang. Family pun suka. Kadang2 gigih datang jejauh semata2 nak makan nasik lemak situ. Aku tak pernah pulak syak owner dia bubuh guna2 sebab kedai dia tu banyak kucing kat sekitar dan memang kucing2 tu makan2 kat kedai dia. So Ku anggap kedai nasik lemak tu halalan toyyiban.


Eh eh boleh pakai ke penaakulan mantik aku ni
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2013 04:08 PM | Show all posts
pisang69 posted on 8-2-2010 11:53 AM
aku tak pernah lak alami misteri makan kat kedai nasi lemak ni...

cuma adalah dulu sekali, beli n ...

begini2 mata ko yek ....
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2013 12:25 AM | Show all posts
cik.panda posted on 6-9-2013 03:02 PM
Aku suka makan nasik lemak kat jalan meru, klang. Family pun suka. Kadang2 gigih datang jejauh semat ...

Kedai kat simpang empat tu ke yang jual lontong tu??
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2013 09:57 AM | Show all posts
GhostWalking posted on 7-9-2013 12:25 AM
Kedai kat simpang empat tu ke yang jual lontong tu??

Tak perasan plak kedai lontong tp restoran tu sebelah dengan housing area la
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2013 06:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Mujur la qt ni x suka kdai yg ramai org... mlas nk bratur... hehehe...
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2013 01:36 PM | Show all posts
Akuler posted on 10-2-2010 08:46 AM
Nie jawapan tu sya_sugar_sugar

1.Dia bukak 1.30am sampai 2.30am sahaja, x der kedai, dia jual dar ...

sg beso, selangor? kt mane tu?
sy pon org sg beso.....

Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2013 10:15 AM | Show all posts
GhostWalking posted on 29-8-2013 11:57 PM
Kalau kedai mamak ni aku memang pernah nampak sendiri kalau pagi kul 5 gitu kan derang akan start sp ...

Mekacih momod Santeira
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2013 01:26 PM | Show all posts
trans_007 posted on 8-2-2010 12:45 PM
kedai yang miera cakap tu kat depan 7eleven ke...yang sebelah dia ada burger stall tu ke...k ...

kalau tak salah ni kedai jiran lama me dulu masa dok dengan mak penakan.
tukang masak ni mamak, kawin dengan melayu.
depa dok kat bukit gedong...

sedap ka? tak pernah try plak.
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2013 05:05 PM | Show all posts
nk citer pasak restoren mamak area seksyen 7 shah alam..pot lpk rmai bdk2 uitm x kira waktu..sblm nih aku mmg slalu la lpk kdai tu pasal ske nasi kandar terutama ayam grg dia yg popular tu..

so aritu kakak aku bukak citer..sepupu laki dia nk gi mkn kat restoren tu..bwk satu family..smp je kat depan kedai tu, anak dia umo dlm 4 tahun melalak xnk masuk kedai..masa dlm kete bdk tu ok jer, tp bila nk masuk kdai dia buat perangai..menangis melalak..ckp takut..xnk masuk..

so sbbkan bdk nih dah melalak2, x jd la masuk kdai nih..dlm kete bdk tu ckp dia nmpk byk monyet berbulu melompat2 atas lauk2 kat kaunter tu..pastu ada yg siap melambai2 kat org suruh masuk..so terpk gak..kdai nih pkai pelaris ke..

so akak aku pun citer la pasal hal nih kat opismate dia..tp blom sempat citer pasal monyet tu,member dia trus ckp mesti nk citer pasal monyet..dia dpt tau pasal hal tu pun sbb org dlu lg da citer..

persoalan nyer,btul la ek kdai mamak tu pkai pelaris..kalau ikutkan kdai tu mmg ramai je org..tp x pk lak psal guna pelaris ke pe sbb mkanan dia ok n harga pun xde la mahal sgt..

apa pendapat korg?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2013 06:35 PM From the mobile phone | Show all posts
ade satu kedai makan ni (warung) jual mee goreng.. tiap2 ari org dtg mkn siap bertunggu sbb tkde meja kosong. walaupun mee gorengnye teramat la sempoi (senang ckp mee goreng bodo).. tk de ape yg dia ltk kat mee tu cume tauge & mkn ngan telur mata + sambal kosong.. mlyu cina semua penuh mkn kat situ.. snggup que pnjang tgu mee yg sdg di goreng..
mee tu digoreng skali bnyk dlm kuali bsar,siap digoreng berebut2 org yg que td. yg goreng mee tk brhenti2 mnggoreng mee lagi.. mmg i slalu gi mkn ngan hubby kat situ.

walaupun weolls mkn kat situ punya la sdp tp bile tapau untuk family.. my sis  & lain tak brapa nk makan.. dorng kate "tk sdap pun"..

bile tapau untuk family mertua pun sama.. pun kata tak sedap..

i rase mesti ade 'sesuatu'

smpai skrg i tk pegi lagi dah kat situ hehe Last edited by asampodeh on 9-10-2013 06:37 PM

Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2013 09:54 AM | Show all posts
ade kawan opis cite
area umah kat sri damansara ade gerai pisang goreng sedap
aku pun decide nak try (memang suke test makanan )
so, time pegi tu memang betullah..beratuurrrrr panjang ok!
aku pun excited lah..
yg diorang pakat beli banyak2
die jual benda pelbagai selain pisang goreng
ade keledek, ubi, keropok lekor

masa beratur tu, mata aku duk perati merata la
van die guna memang buruk n kotor n macam tongkang pecah
sampai la turn aku, 'pisang goreng rm1'
'lagi???' tanya pakcik tu
'tu je' aku jawab
muke pakcik tu berubah betul
masa aku nak blah, aku dengar die cakap 'beratur lama2, beli seringgit je?'
aku dalam hati 'WHAT???' takpe2..aku nak rasa sedap ke tak pisang goreng ko ni
sampai umah, aku pun try
sorry to say la..aku rasa adik aku goreng lagi sedap
choy lah!
bila lalu gerai tu aku akan membuat jelingan maut..huhuhu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2013 01:29 PM | Show all posts
aku tak tau la dah pernah ada tak sebelum ni..
kat area kulai ada satu kedai nasi lemak,ramai orang la..
orang panggil nasi lemak kentut sebab ada jin kentut kat nasi lemak tu supaya sedap..haha
kalau sebut nasi lemak kentut orang tau la yang mana satu..
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2013 03:24 PM | Show all posts
Dulu dalam tahun 2006 kut.. kat kemaman, terengganu, ada satu makcik ni jual nasi kukus.. dia buka kecik je kat sebelah kedai snooker, dia buka drp jam 6:30pm atau 7pm kut, orang punya lah ramai beratur, dan semua rasa sedap sangat , termsuklah aku, jadi ketagih... tiap minggu balik kampung mesti nak punya.. beratur panjang pun tak kisah.. satu kali aku balik kampung dia dah tak jual.. menurut cerita org2 kat kampung aku tu, kata sorang ni.. ada seorang yg lalu kat dapur towkey nasi kukus ni masa dia tengah masak dan tertengok dia potong kucing... agaknya dia buat pelaris dalam kari dia yg teramat power kut.. terus malam tu dia dah tak niaga dah dan pindah... dia menyewa jer situ.. dengar khabar dia buka kat area paka pula ..ntah ler.. kekekeke Last edited by k_a_a on 6-11-2013 03:25 PM

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2013 03:50 PM | Show all posts
harkktuih posted on 9-10-2013 05:05 PM
nk citer pasak restoren mamak area seksyen 7 shah alam..pot lpk rmai bdk2 uitm x kira waktu..sblm ni ...

mamak mana? hakim ka?
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2013 11:18 AM | Show all posts
bonita posted on 6-11-2013 03:50 PM
mamak mana? hakim ka?

yup.....
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2013 01:03 PM | Show all posts
ikangpiana posted on 10-2-2010 04:30 PM
Post Last Edit by ikangpiana at 10-2-2010 16:31

Kalau pasal kedai makan ni, ade 1 tempat kat kuan ...

Restoren Zaman kot tu..dekat dgn kem tentera..situ mmg ramai org slalu dtg..
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2013 02:17 PM | Show all posts
k_a_a posted on 6-11-2013 03:24 PM
Dulu dalam tahun 2006 kut.. kat kemaman, terengganu, ada satu makcik ni jual nasi kukus.. dia buka k ...

BiaR BETUL????????? . adakah restoran nasi kukus 1,2,3,4 kat paka dan mesra mall? harap bukan. Tapi owner nasi kukus paka tu dah meninggal kene tembak depan kedai dia.  Kalau betullah harap2 Allah bagi keinsafan pada makcik tu.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.047246s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list