Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
35596
View
127
Reply

Cari Agen Penghantaran di Jakarta, Vietnam dan Guangzhou

[Copy link]

Author: demimasa       Show all posts   Read mode

Post time 12-4-2012 04:18 PM | Show all posts
Sy naikkan balik thread lama ni yer.

Ada sesapa yg ada contact syarikat penghantar dari Jakarta ke Malaysia ? sbb yg sy jumpa agak mahal...sy cuba contact beberapa ID kt thread ni tp xde reply.
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2012 07:49 PM | Show all posts
kot2 sesapa ada kontek org tengah or pemilik kedai kat indon ke vietnam

mohon share la kat sini.

boleh la kami2 ni beli sama. kehkeh
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2012 10:11 PM | Show all posts
demimas, kalau untuk bekalkan barang dari Guangzhou boleh berurusan dengan saya sebab saya tinggal diGaungzhou ....
Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2012 03:11 AM | Show all posts
nak tanya pd sapa yg pernah guna door to door  Vietnam - KL (air freight)..
nak mintak contact & qoute..
Tq
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2012 07:39 PM | Show all posts
salam semua,

Nak tanya kat otai2 dan yg arif kat sini, cbm tu ape? timbangan berat padu ke? kalau saya ambik kain gulung atau kain potong dari cina, macammane dia kira? timbang ke ? penghataran semua dari pintu kilang ke pintu rumah. kastam/ cukai dah termasuk seklai ke?

Saya ni baru nak berjinak2 nnan meniaga ni mohon tunjuk ajar dari yg pandai.
Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2012 09:14 PM | Show all posts
salam semua,

Nak tanya kat otai2 dan yg arif kat sini, cbm tu ape? timbangan berat padu ke? kala ...
sebby Post at 29-4-2012 19:39


CBM is referring to cubic meter.. meaning 1m lebar x 1m panjang x 1m tinggi = m3 ( ada jua orang panggil M3).. shipment by sea will be charge according to cbm.. meaning.. based on the space that occupied in the container.. air freight cost will be charge based on weight. Kalau shipment dari GZ.. boleh tumpang my shipping account.. saya pon selalu bawa kain kayu2 dari GZ..
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2012 05:24 PM | Show all posts
Post Last Edit by sebby at 2-5-2012 17:40

Reply 106# alyaimra

Terima Kasih, bagi penjelasan ni, saya sedang cari kain potong atau kayu ntuk buat stok bagi pemborong saya, sbb skang ni ambik dng pembekal dari Cina, kalau boleh dapat sendiri dari kilang lebih baik. mungkin harga pun boleh kurang dari ape yang saya dapat sekarang.
Kalau boleh nak jugak! cam mane proses shipping a/c ni?
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2012 06:43 PM | Show all posts
hi salam semua,

kami ni agent sourcing Malaysia, ada ofis dekat guangzhou dan selangor.
kalau ada apa perlu bantuan, bolehlah hubungi saya:

china mobile: +86 13660577669
malaysia mobile: 012-6127377
msn: jaze_ong76@hotmail.com
email: sales.wellcom@gmail.com
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2012 03:10 PM | Show all posts
Hai semua

Lama saya tak update

Ini quotation dari saya utk shipping door to door services China - Malaysia


RM 360/cbm untuk penghantaran door to door ke kawasan dalam Lembah Klang

RM 380/cbm untuk penghantaran door to door ke luar kawasan Lembah Klang

Harga adalah all in

PM saya
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2012 07:54 AM | Show all posts
cikglemer posted on 26-4-2012 10:11 PM
demimas, kalau untuk bekalkan barang dari Guangzhou boleh berurusan dengan saya sebab saya tinggal d ...

selamat pagi cikglamer, saya akan pegi ke Guangzhou bulan ni lepas raya haji, saya nak tanya, cam mana makanan dan transport kat sana kalau nak gi cari kilang kain ela?  berapa rm patut di sediakan untuk belaja 5 hari, untuk makan dan kenderaan? kalau bawak kain ela sebanyak 2kodi boleh tak bawak naik flight bersama. tolong share.. t k
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2012 08:58 AM | Show all posts
cikglemer posted on 26-4-2012 10:11 PM
demimas, kalau untuk bekalkan barang dari Guangzhou boleh berurusan dengan saya sebab saya tinggal d ...

Salam, saya nak tanya, kalau saya nak pegi sana.. boleh tak bawa saya kekilang2 untuk memborong kain2 potong? saya bercadang nak kesan pada penghujung bulan octo  nak servay supplier kain2 kosong tanpa corak linen coton dan viscose.
nak tau jugak tentang harga hotel dan makan serta transport yg bajet rendah! boleh tolong!?....  
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2012 06:42 PM | Show all posts
sebby posted on 8-10-2012 08:58 AM
Salam, saya nak tanya, kalau saya nak pegi sana.. boleh tak bawa saya kekilang2 untuk memborong ka ...

Maaf lah sebby, saya kerja tak dapat nak tolong bawa you kemana2...
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2012 10:54 AM | Show all posts
Camana nak cari agent penghantaran kt Vietnam or Indonesia?
klo ada kt sini boleh PM....
tq
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2012 02:17 PM | Show all posts
Dari U.S ke Malaysia xde ke... klu blh nak tumpang kontena je, brg xbyk rasanyer, nak test market & modal kecik je..
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2012 04:28 PM | Show all posts
salam. saya akan ke Yiwu dalam bulan ni insha Allah untuk complete kan satu transaksi dengan kilang kat sana. dah contact melalui Alibaba dan dah dapat quotation. cumanya saya rasa lebih confident kalau pergi sendiri utk uruskan pembayaran dan seterusnya penghantaran. harga yang kilang tu quote dah termasuk kos penghantaran pakai DHL..

so sekarang ni saya tak pasti samada saya masih memerlukan khidmat agen kat sana atau tak perlu? sebarang cadangan atau nasihat amat dialu2kan.
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2013 06:06 PM | Show all posts
i salam semua,

kami ni agent sourcing Malaysia, ada ofis dekat guangzhou dan selangor.
kalau ada apa perlu bantuan, bolehlah hubungi saya:

china mobile: +86 13660577669
malaysia mobile: 012-6127377
msn: jaze_ong76@hotmail.com
email: sales.wellcom@gmail.com
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2013 05:26 PM | Show all posts
Salam

Saya nak tanya ttg shipping all in atau door to door -vietnam ke kuala lumpur. Ada sesiapa boleh bagi contact number?
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2013 12:34 PM | Show all posts
diamond posted on 31-3-2013 05:26 PM
Salam

Saya nak tanya ttg shipping all in atau door to door -vietnam ke kuala lumpur. Ada sesiapa  ...

good question..sbb i pun tgh cari jugak...harap ada yg sudi membantu..
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2013 12:16 PM | Show all posts
sy ada order brng dr jkrta..
tp skrng sngkut kt kastam..agen sini kata..
boleh ke sy sndiri p kt pjbat kastam tnya & ambik sndiri brng tue??
dh hmpir smgu dok tersadai kt kastam..
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2013 12:17 PM | Show all posts
sebby posted on 8-10-2012 08:58 AM
Salam, saya nak tanya, kalau saya nak pegi sana.. boleh tak bawa saya kekilang2 untuk memborong ka ...

sebby

u bole pgi kat thread pelancongan untuk tau detail berkenaan melancongan ke GZ...

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.075046s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list