Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
36620
View
56
Reply

cancel loan

[Copy link]

Author: saie       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 9-3-2010 02:26 PM | Show all posts
xde org tau kot..
tue yg xjawab..
tunggu rr sesapa yg arif tulun jawabkan
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2010 02:33 PM | Show all posts
tahun lepas aku ada sign loan dgn PB..
tp lepas tu tak jd beli sbb SA tu byk sgt kencing nya
dah berbulan2 pun tak de kete..
tak tahu la apa jd dgn loan tu..depa diam sj  
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2010 02:38 PM | Show all posts
tu la saei ... sbr la ni
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2010 02:38 PM | Show all posts
Post Last Edit by Fast-N-Furious at 9-3-2010 14:39

Walau pong loan dah approve, selagi bank tak disburse duit ke dealer utk kuarkan kete, bermakna bebila masa dengan selamba kataknyer ko bleh kensel itu loan, tak kira lar bank aper pong yg wujud kat mesia nieh... harap maklum..


yang benar
fast
manager bank yg hensem..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2010 02:43 PM | Show all posts
dpayment klu bayar tinggi musti kete cepat je dapat....

klu dpayment 5% apatah lagi full loan, salesman akn buat endah tak endah je sebab nak bagi stok kat customer yg byr dpayment tinggi... (lagi2 pro1 and pro2)...

dpayment tinggi brmakna salesman akan terus dapat wang cash segera dan urusan bank pun senang....

contohnya aku byr dpynment 40% nilai kete (duit hasil jual kete lama), loan apply arini, besok kowtim, 3 hari pastu trus dapat kete. semua siap dari submit doc sampai dpt kunci semuanya x smpai seminggu.

macam beli kete bini aku dulu, dpayment 10% je dan nak dpt kete, mau makan dekat sebulan.

ini firasat yg berdasarkan xperience aku. xtau klu salesman kete baru tu jenis yg sangat effisyen dan cemerlang.
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2010 02:50 PM | Show all posts
dpayment klu bayar tinggi musti kete cepat je dapat....

klu dpayment 5% apatah lagi full loan, salesman akn buat endah tak endah je sebab nak bagi stok kat customer yg byr dpayment tinggi... (lagi2 ...
JodoKast Post at 9-3-2010 14:43


ishh.. semakin rendah loan, semakin ciput komisen yg pihak bank akan bayar pada dealer, harap maklum. faktor deposit tinggi bukanyer punca salesman nak bagi kete cepat..  tapi bergantung kepada cable, atau baper banyak extra ko sanggup bayar dier sebagai ganjaran dapat kete cepat.


yg benar.
fast
manager bank cawangan CNM
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2010 03:32 PM | Show all posts
24# Fast-N-Furious

ooo tenkiu2...
ensem eyh? 'wink! wink!'
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2010 04:13 PM | Show all posts
ishh.. semakin rendah loan, semakin ciput komisen yg pihak bank akan bayar pada dealer, harap maklum. faktor deposit tinggi bukanyer punca salesman nak bagi kete cepat..  tapi bergantung kepada ca ...
Fast-N-Furious Post at 9-3-2010 14:50


o yeke?
camtu kalu salesman tu ternyata cergas, cerdas lagi effisyen.... btw, aku x kenal pun mamat tu, maybe becoz model yg aku beli tu jenis tak laku dan low demand tu cepat je dapat...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-3-2010 05:19 PM | Show all posts
..ooo yeke...

thank ye en. manager...
..kena confirm ngan bank rr dia dah buat pembayaran ke lum lagi..

aku risau jer, kete lum kluar lg. tp dah kena start bayar..
ade gak member aku yg kena camtue...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-3-2010 05:22 PM | Show all posts
hurm dulu masa beli 1st kete, 2 hari jer lps sign agg. bank..
terus dapat kete...

tue yg skrg nie pelik..awat lak xleh settle cpt2...

yg dia bg alasan, production line nyer problem...
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2010 05:43 PM | Show all posts
dipihak bank yg haku keje nieh, kalau dokumen cukup dan nama clean dalam CTOS atau CCRIS, kalau process pagi, petang dah approve or rejeck.

yg bona
manager bank pangkat kuli..
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2010 09:40 PM | Show all posts
Post Last Edit by thylord at 9-3-2010 21:48

ikut pemahaman aku, bank tak akan disburse duit tu selagi dealer tak register kete tu dgn JPJ.. geran takdak,documents takdak,mcm mana bank nak bagi duit tu kat dealer..and loan ko pulak akan effective bila bank dah disburse the money to dealer ajer.. correct me if m wrong..

so dalam kes ko neh aku rasa anytime boleh cancel.. kalau LO bank tu cakap tak boleh, mintak reason kenapa tak boleh.. if necessary mintak cakap dgn BM..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2010 12:55 AM | Show all posts
ishh.. semakin rendah loan, semakin ciput komisen yg pihak bank akan bayar pada dealer, harap maklum. faktor deposit tinggi bukanyer punca salesman nak bagi kete cepat..  tapi bergantung kepada ca ...
Fast-N-Furious Post at 9-3-2010 02:50 PM


fast, iol nye salesman ada cakap, derang kalau maximum loan atau mark-up derang tak heran sangat. tapi kalau customer "daging", derang akan buat keje cepat. tapi memang ye pun, bank suka deal dengan "daging". sebab bank tau komitment "daging-daging" ni. iol salah seorang "daging" itu tak sampai seminggu siap dapat kete.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-3-2010 07:56 AM | Show all posts
if sesapa yg buat loan ngan ambank,
n then ade prob. ngan dealer tue..
loan tue boleh bawak pegi jumpa dealer lain...
kalau bank lain aku tak tahu lak...

nie manager bank ambank yg gitau...

tapi aku buat loan ngan maybank...

aku tunggu sampai minggu nie jer..lepas nie aku terus cancel beli keta...
sbb hari tue aku bagi tempoh sampai hujung minggu nie..
nie dah masuk hari rabu, tp langsng xde khabar brita..
hampeh tul..aku lagi nk kena tanya...
xpandai jaga customer betul...
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2010 07:57 AM | Show all posts
..
aku risau jer, kete lum kluar lg. tp dah kena start bayar..
ade gak member aku yg kena c ...
saie Post at 9-3-2010 17:19


Kalau berlaku mcm tue memang pelik laaa
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2010 07:57 AM | Show all posts
fast, iol nye salesman ada cakap, derang kalau maximum loan atau mark-up derang tak heran sangat. tapi kalau customer "daging", derang akan buat keje cepat. tapi memang ye pun, bank suka deal deng ...
shidaaziz Post at 10-3-2010 00:55


betul..betul.. sebab itu negara mesia nie kekurangan daging segar dan kerajaan perlu mengimport daging daripada india dan juga New Zealand bagi menampung kehendak pasaran di mesia terutama dibandar utama. Keadaan juga agak kritikal apabila tiba musim perayaan seperti hari raya aidilfitri atau aidiladha kerana demand utk membuat rendang sempena hari mulia tersebut.

Jabatan Perkhidmatan Veterinar (JPV) juga memberi jaminan bekalan daging lembu di seluruh negara mencukupi bagi keperluan Hari Raya Aidilfitri utk tawun ini. Ketua Pengarahnya Datuk Dr. tosse berkata orang ramai tidak perlu bimbang atau berebut mendapatkan bahan makanan itu kerana bekalannya banyak dan mampu menampung untuk tempoh sepanjang tahun ini.

Kita beri jaminan, bukan sahaja daripada segi bekalan daging mencukupi tetapi harganya juga berpatutan, katanya kepada pemberita ketika melawat projek ternakan Pusat Veterinar Kat Kampung LImau Manis, kat area Putrajaya nun .
Tosse berkata pihaknya telah melantik 19 mod dari Cari dot com untuk mengimport daging bagi memastikan kesemua bekalan bahan makanan tersebut mencukupi pada musim perayaan tawun ini.
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2010 08:01 AM | Show all posts
wat loan bank pon ada kena mengena dengan daging ke weh

apa maksud daging kat sini
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2010 08:57 AM | Show all posts
wat loan bank pon ada kena mengena dengan daging ke weh

apa maksud daging kat sini
al-asil Post at 10-3-2010 08:01 AM


daging tu maksudnya customer letak down payment le   at least 20%. bank nak lulus pun senang. salesman pun mengutamakan daging2 segar ni sebab senang nak kowtim dengan bank. dan lagi derang suka kalau pinjam tak lama maximum 7 tahun je.
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2010 09:02 AM | Show all posts
daging tu maksudnya customer letak down payment le   at least 20%. bank nak lulus pun senang. salesman pun mengutamakan daging2 segar ni sebab senang nak kowtim dengan bank. dan lagi derang s ...
shidaaziz Post at 10-3-2010 08:57


oooo lagu tu ka...

ingatkan ada ayam belaan kat sini
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2010 09:04 AM | Show all posts
aku nak tanya kat fast, betul ke interest rate kereta akan naik. semalam dapat sms dari SA perodua, dia kata start 15/3 ni interest akan naik, kalau loan 9 tahun  tu interest dia 4.10%. sebelum ni 3.75%. banyak gile naik tuh:@
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.085561s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list